0
[#]

5. oktobrī (svētdiena) Rīgā, klubā “Melnā Piektdiena” (Brīvības ielā 193c) uzstāsies leģendārais ASV ģitārspēles virtuozs Pols Gilberts!

Pols Gilberts (Paul Gilbert) ievērojams ar savu alternate picking un string skipping ģitārspēles tehniku, kā arī atzīts par vienu no TOP shredder ģitāristiem pasaulē.

5. oktobrī visus, kas pie mums apsēsti ar sešstīgu elektrisko instrumentu, gaida tikšanās ar vienu no neapšaubāmām autoritātēm šajā laukā - Ibanez ģitāru izgatavotāju lepnumu Polu Gilbertu - ģitāristu, kuru žurnāls Guitar World atzinis par vienu no 50 visu laiku ātrākajiem ladu pārskrējējiem pasaulē, ierindojot viņu vienā kategorijā ar Yngwie Malmsteen un Eddie Van Halen.

Lai pārliecinātos par šo adekvāto novērtējumu, vispirms jāiepazīst grupas Racer X (kopumā izdoti 5 studijas un 4 "dzīvie" albumi) ieraksts ar nosaukumu Street Lethal, kurš izdots 1986. gadā, īpašu uzmanību pievēršot ievadkompozīcijai Frenzy un tālāk astotajai dziesmai - Y.R.O. Par pēdējās pieminētās kompozīcijas nosaukumu atbildīgs producents Maike Varney, kurš vēl ieraksta procesa laikā to dēvēja par Yngwie (Malmsteen) Rip-Off, jo starp Malmsteen kompozīciju Black Star un šo bija acīmredzama saikne, kas visuzkrītošāk izpaužas tieši teju identiskajās basģitāras partijās.

Saprotams, Gilberta virtuozitātes pamatā nav tikai Malmsteen ietekme. Vēl nesasniedzis 20 gadu vecumu, Pols pabeidza Ģitāras tehnoloģiju institūta (GIT - Guitar Institute of Technology) mūziķu institūtu Losandželosā, kur kļuva par pasniedzēju. Šajā laikā savstarpēji pazīstami kļūst viņš, John Alderete, Mark Slaughter (vēlāk izveido Slaughter), Jeff Martin no Surgical Steel, kā arī Scott Travis (tas pats klasiskā Judas Priest Painkiller albuma bungu meistars), kurš sākotnēji noraida piedāvājumu piedalīties Racer X, taču jau otrā grupas albūma ierakstā pie bungām dzirdams un redzams tieši viņš.

Šie cilvēki cieši saistīti ar Racer X izveides procesu 1985. gadā, un pats grupas nosaukums iemieso Gilberta un Alderete ambīcijas parādīt virtuozu ātrumu ģitārspēlē. Ja Racer X 80ajos vairāk piesaistīja interesi no publikas, kas pati aizrāvās ar ģitārspēli (koncertos ticis manīts arī Latvijā uz skatuves redzētais Steve Vai), tad Gilberta un basista Billy Sheenan 80. gadu beigās izveidotā grupa Mr. Big koncertos pulcēja daudz raibāku kontingentu. Šī grupa bija ierakstu industrijas giganta Atlantic Records lielākā komerciālā veiksme Japānā, pārdodot sešus Mr. Big studijas, sešus "dzīvos" albūmus, kā arī vairākus hitsinglus, kopumā laikā līdz 2002. gadam pārdodot ap 7 miljoniem grupas izdoto ierakstu vienību visā pasaulē.

Pola Gilberta ģitārspēli ietekmējušo mūziku lieliski atspoguļo viņa pēdējos gados kopā ar Dream Theater bunģieri Mike Portnoy veidotie, roka klasikai cieņu apliecinošie tribute projekti - 2003. gadā The Beatles kaverversijas spēlējošais Yellow Matter Custard (uz skatuves bijis redzams tikai divas reizes, taču ir izdoti CD un DVD), 2004. gadā Led Zeppelin tribute grupa Hammer Of the Gods, 2005. gadā Rush tribute grupa Cygnus and the Sea Monsters, kā arī Amazing Journey 2006. gadā kā The Who tribute. 2006. gadā izdots pirmais Pola instrumentālais albūms Get Out of My Yard, kam pateicoties viņš pagājušajā gadā devās lielo ģitārspēles meistaru G3 turnejā kopā ar Joe Satriani un John Petrucci (Dream Theater), un šīs turnejas pieredze lika viņam nomainīt ilgu laiku izmantotos Laney pastiprinātājus pret Marshall Vintage. To skanējumu vienlaikus ar Ibanez PGM300 sērijas ģitārām un ne pārāk daudz izmantotajiem efektiem varēsim ievērtēt jau 5. oktobrī klubā "Melnā Piektdiena", kura skaņu aparatūra jau gatavojas šim nebūt ne vieglajam izaicinājumam.

Sākums: 21:00 (klubs atvērts no 20:00)

Biļetes iepriekšpārdošanā “Biļešu Servisa” kasēs www.bilesuserviss.lv

Biļetes cena sākot no Ls 10

Apmeklējot www.paulgilbert.com - jums ir vienreizēja iespēja rezervēt ekskluzīvas VIP biļetes!

 

Komentāri
0
Nu tagad pat nezinu vai pa Ls12 vairs var dabūt, moš tik pa 15 palikušas ...
0
ir pa 12
0
bac janem kamer var
0
tieshi vakar panjeemu!
0
bac, ka es vispar par sito aizmirsu, cik maksa bilete?
blin nau vairs naudas, fak. :(
0
skaidra lieta, ka latvietis praktiskais aizmirst laicīgi nopirkt biļeti, bet vakar pa 12 Ls vel bij'. Ies gan uz šo vīru, skatīsies kā viņš izšredos acis ārā un izzolēs laukā no kluba mazo Malēju... >:)
0
Neesmu nekāds instrumentālās mūzikas fans (patīk kādi 5 instrumentāli albumi), bet Pauls kārtīgi iespārdīja. laikam galvenokārt tāpēc, ka čalim ir mēra sajūta, un viņš neieslīga galīgā ģitāronānismā. Arī pārējie grupas dalībnieki dabūja izspēlētie (īpaši taustiņniece, kas pie reizes ir Gilberta sieva). Čalis norukāja divas dziesmas no Racer-X, trīs no Mr.Big un pārējās no saviemmsoloalbumiem. Reizēm radās iespaids, ka viņš vairāk spēlē ar seju, nevis pirkstiem ;) Ļoti patika taustiņnieces darbs - pirmaj'a koncerta 1/3 taustiņi vairāk pildīja ritmģitāras funkcijas, bet pēc tam lieliski papildināja soliņus. Kopumā nospēlja meistara cienīgas 100min. Ne uz brīdi nekļuva garlaicīgi \m/

Bildes: foto.inbox.lv/bladeofdarkness3/Pa... (visai viduvējas, bet ...)
0
Fantastiski! Pozitīvākais koncerts, kādu ir nācies skatīt. Redzot dzīvajā, respekts pret viņu cēlies. Visi pavadošās grupas dalībnieki - virtuozi. Lūk tā ir īsta mūzika. :)
0
Izcila ģitārspēlē un tik pat izcila Gilberta mīmika ģitārspēles laikā, kas tikai paspilktināja sajūsmu un baudu par redzēto/dzirdēto. Vēl visu vakaru un nakti fonā klausījos nopirkto Gilberta pēdējo veikumu Silence Followed By A Deafening Roar. Viens no labākajiem laiviem, kas šogad redzēts un arī vispār.
0
mhmhm... cik patīkama piepauļota sajūta. Kas var būt labāks par pozitīvu progresīvo roku... mhmhm... stilumējoša un iedvesmojoša sajūta pēc koncerta, tā tik gribas ņemt ģitārīti rokā un pazust uz kādu mēnesi uz vientuļas salas >:)
0
Njā, dzīvajā vairāk uz Progressive Rock-metal velk. nesanāca stafu ievērtēt. Atnācu uz pašu sākumu.
0
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Dethecrator
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas