0
[#]

Kā jau ziņots agrāk, 15. jūlijā klubā DEPO uzstāsies vieni no death metal spilgtākajiem pārstāvjiem, leģendārā grupa DISMEMBER no Zviedrijas. Kopā ar viesiem šajā naktī uzstāsies vietējās metal scēnas pārstāvji - grupas FLAYING un SANCTIMONY.

Tāpēc jūsu uzmanībai piedāvājam papildus informāciju par grupu Dismember, Depo koncerta iesildošo sastāvu, kā arī ar lietuviešu kolēģu laipnu atbalstu (www.ferrum.lt) - interviju ar Dismember ģitāristu Martin Persson.

 

Death metal grupa DISMEMBER beidzot Latvijā.

Radusies 1988. gadā Stokholmā, Zviedrijā, DISMEMBER bija viena no tām grupām, kas visvairāk atbildīgas par death metal lielo izsišanos no underground līmeņa. Viņu debijas albūms „Like a never flowing stream”, kas tika izdots 1991. gadā, skaidri parādīja, ka DISMEMBER neiziet uz kompromisiem, kas savukārt ātri vien nodrošināja grupas pacelšanu teju kulta statusā ļoti neilgā laikā.

Aktīva tūrēšana kopā ar tādām grupām kā DEATH un CANNIBAL CORPSE parādīja, ka DISMEMBER ir arī spēcīga koncertu grupa un viņu piekritēju skaits strauji turpināja augt.

Savu straujo panākumu stimulēti, DISMEMBER ātri vien nodevās sava otrā albūma rakstīšanai. Taču grupa tolaik izdeva arī 5 dziesmu ep „Pieces” un atkal devās tūrē. Šoreiz ar NAPALM DEATH un OBITUARY. Grupa spēlējusi tūkstošu fanu priekšā visapkārt Eiropai daudz reižu, tikai apstiprinot savu slavu kā vienu no labākajām koncertgrupām pasaulē, sniedzot neaizmirstami spēcīgu un graujošu priekšnesumu.

DISMEMBER otrais albūms „Indescent and obscene” skanēja jau daudz nopietnāk un profesionālāk. Albūmam sekojošā tūre pirmo reizi aizveda grupu uz ASV. Taču arī tur DISEMEMBER aiz sevis atstājā šokētus fanu pūļus un iztraucās cauri Amerikai tieši laikā, lai paspētu piedalīties pirmajā NUCLEAR BLAST FESTIVAL Eiropas tūrē kopā ar saviem leibla biedriem HYPOCRICY, AMORPHIS un BENEDICTION.

1995. gadā dienasgaismu ieraudzīja 3 dziesmu singls „Casket garden” un nu jau trešais albūms „Massive killing capacity”, ar kura palīdzību DISMEMBER kļuva par sava laika death metal leģendu. Šie zviedri nekad nebija bijuši labāki...

Ieturot nelielu pauzi, grupa atgriezās uz skatuves 1997. gadā ar jaunu singlu „Misantropic”, kā arī jaunu albūmu „Death metal”, un ar to lieliski parādīja plaukstošo death metal otro paaudzi, kura neatņemama sastāvdaļa DISMEMBER ir. Un būs.

Vēl divi gadi pagāja un DISMEMBER no jauna sevi pierādīja ar albūmu „Hate campaign”, kuram bija visi priekšnosacījumi, lai kļūtu par(kārtējo) klasiku. Tādas dziesmas kā "Questionable Ethics", "Bleeding Over", "Enslaved to Bitterness" un albūma tituldziesma vēlreiz parādīja, ka DISMEMBER savā jau ilgajā grupas pastāvēšanas laikā nav pazaudējuši neko no sava agrākā spēka.

Šobrīd pienācis jau 2004. gads un par spīti grupas ilgajai pauzei, DISMEMBER pārsteidz mūs ar jaunu albūmu „Where ironcrosses grow” –  līdz šim visiespaidīgāko un spēcīgāko albūmu, kāds jebkad radies Stokholmas death metal skatuvē kopš deviņdesmitajiem. Taču visas pierastās DISMEMBER mūzikas sastāvdaļas ir te – ausis plēsošie, spēcīgie ģitāru rifi, spraigie bungu ritmi, jau par neatņemamu viņu mūzikas sastāvdaļu kļuvušie ģitāru solo, kopā ar mežonīgo Matti Karki vokālu.

Visai grupai darbojoties vienotā spēkā, mums kārtējo reizi ir iespēja baudīt vienu no spilgtākajiem un leģendārākajiem Zviedru smagās mūzikas dārgakmeņiem.

Kamēr vien DISMEMBER pastāvēs, death metal nemirs!

Edgars Abolins

 

DISMEMBER iesildīs FLAYING un SANCTIMONY

Grupa FLAYING dibināta 2001 gadā. Tolaik grupas favorītu sarakstā bija Dying Fetus, Criptopsy, Suffocation un citas brutal death/grind grupas, sakarā ar ko minētais arī tika izvēlēts par grupas stilu. Grupa aktīvi koncertē no 2002. gada, tā spēlējusi kopā ar tādām lieliskām grupām kā Impaled Nazarene (Somija), Count De Nocte (Somija), Sanatorium (Slovakija) un Vader (Polija). Šobrīd ierakstos FLAYING ir pieejami tikai Latvijas metāla izlasē “Black Friday” ar dziesmu Injection, kaut gan neilgajā darbības laikā grupai ir sakrājies daudz lielāks materiāls, ar kuru drīzumā tā plāno doties studijā..

Grupa SANCTIMONY spēlē smagās mūzikas stilā, ko paši dēvē par death’n’roll, pie savām ietekmēm minot tādu pasaulē zināmu mūziķi kā Ozzy Osbourne un grupas  Entombed, Black Label Society, Motley Crew u.c.

Dibināta 1994.gadā. Aktīvi koncertējot, viņi ātri iemanto spēcīgas death metal vienības slavu. 1996.gadā tiek ierakstīts SANCTIMONY pirmais demo albums „When The Sun Was God”, kurš tika izdots kasetes formātā un ietvēra vairākas pašsacerētas dziesmas, kā arī divas latviešu tautasdziesmu apdares.

Piedzīvojot vairākas sastāva maiņas, bet nepārtraucot aktīvu koncertdarbību, 1998.gadā tiek ierakstīts albums ar nosaukumu „Eternal Suffering”, kurš tiek izdots 2000. gadā „Father Productions” paspārnē CD formātā.

2001.gadā SANCTIMONY veic savu pēdējo „death metal” ierakstu. Vēlmes pēc pārmaiņām liek grupai 2002.gadā pieņemt lēmumu mainīt spēlēšanas stilu un skanējumu pašu iemīļotā „smagā roka” virzienā. Tomēr negribēdami pilnībā atteikties no savām „death metal” saknēm SANCTIMONY savu jauno muzicēšanas stilu nosauc par „death’n’roll”. 2003.gadā grupa ieraksta divu dziesmu demo, no kurām kompozīcija „Devil And Men” iekļūst Radio SWH Rock Top 20 (augstākā pozīcija – 2. vieta) un to neatstāj 20 nedēļas, līdz pat Top 20 slēgšanai.

2004. gada janvārī tiek ierakstīta dziesma „Sounds” plānotā video klipa izveidei. Tuvākajos grupas plānos ietilpst pilnmetrāžas albuma ieraksts un savas mūzikas popularizēšana plašākam klausītāju lokam.

http://www.sanctimony.times.lv

 

DISMEMBER ģitārists Martin Persson: ‘Death metal is on it´s way back’

Zviedru deathmetal blice DISMEBER turpina iekarot Eiropu, jūlija vidū pirmo reizi piedāvājot trīs eksluzīvus koncertus Baltijas valstīs. Sakarā ar šo lielisko notikumu Lietuvā, smagās mūzikas portāls www.ferrum.lt palūdza grupas ģitāristu Martin Persson atbildēt uz pāris jautājumiem par death metal, tūrēm un grupas dzeršanas paradumiem

Ferrum: Sveiks, Martin! Būs liels prieks redzēt jūs šeit, Viļņā 16 jūlijā. Kā parasti, sākot interviju, ķeršos uz reiz pie lietas. Kā beigu beigās jūs izlēmāt koncertēt Baltijas valstīs? Ko tu zini par šīm valstīm? (Kāds ir tavs priekšstats par Lietuvu?)Martin: Sveiks, vecīt! Mums būs liels prieks pirmo reizi uzstāties Viļņā. Neko daudz mēs nezinam par Baltijas valstīm, taču pēc visa tā mēs redzēsim, vai pāri jūrai ir kādi trakie metālisti. Mums bija paredzēts (un joprojām ir) 18. jūlijā spēlēt Somijā, Tuska festivālā, un džeks vārdā Claes no Swedish Showcase pavaicāja vai mums ir interese spēlēt pāris končos Baltijas valstīs, ko mēs, protams, garām nelaidām.

F: Vai tu zini kādu lietuviešu metal blici? Vai varbūt kādu no Baltijas valstīm?
M: Par pārējiem nevaru teikt, bet par sevi, ka nav gan nācies dzirdēt par jebkādu metal blici no turienes. Varbūt lietuviešu grupām ir sarežģītāk dabūt starptautisku ierakstu līgumu, varbūt mums tas ir vieglāk.

F: Kas ir tas, kas liek jums radīt mūziku? Kas iedvesmo visvairāk?
M: Par visiem varu atbildēt – liela patika pret metal. Tas vienkārši arī ir lielākais iemesls ko mēs zinām. No jaunu dziesmu radīšanas līdz ierakstiem un koncertiem – tas ir viss ko mēs gribam darīt!

F: Kādas grupas (ne obligāti metal blices) ir lielākie jūsu ietekmes avoti? Kādas ir tavas mīļākās grupas?
M: Dismember galvenokārt ir ietekmējusies no grupām kā Autopsy un citām vecajām death metal grupām līdz Judas Priest un Iron Maiden. Mana pati mīļākā grupa ir Judas Priest, katru dienu noteikti jānoklausās vismaz viena dziesma!

F: Kuras death metal grupas tu uzskati par pašām labākajām? Citiem vārdiem sakot, kuras ir tavas mīļākās death metal grupas?
M: Manas mīļākas grupas ir Grave, Morbid Angel un faktiski arī Dismeber! Par cik es neesmu grupas dalībnieks no dibināšanas, es to jau klausījos no pašiem sākumiem un vispār es sāku kā grupas fans.

F: Vai tu varētu aprakstīt atšķirību no Zviedru death metal un “visiem pārējiem” death metāliem? Kuras blices tavuprāt vislabāk raksturo abus šos veidus?
M: Es domāju, ka zviedru death metālam vairāk raksturīgs melodiskums un plašāks ritmu diapozons. Es teiktu, ka Dismeber un Entombed ir labs piemērs zviedru death metālam. Es īsti nezinu, ko tu biji domājis ar “visiem pārējiem”, bet Ziemeļamerikas blices, kā Suffocation, Cannibal Corpse man personīgi nekad nav tik ļoti patikušas. Šādi sacerētām dziesmām nevar atšķirt vai tu klausies pirmo vai sesto dziesmu.

F: Ko tu domā par melodisko death metal, kā izcelsme, starp citu, arī ir cēlies no Skandināvijas?
M: man patīk agresīvā tipa grupas kā The Haunted un At The Gates, bet gausākas, kā In Flames un Soilwork utmldz, manā vērtējumā stāv krietni vien tālu no death metal.

F: Kāds, tavuprāt, ir death metal status mūsdienās? Vai tas ir tikpat populārs, kā tas bija 90o sākumā? Kādu death metal tu redzi nākotnē?
M: Manuprāt, death metal pamazām atkopjas. 90-o gadu beigās gandrīz katram metāla fanam bija sava grupa un, lai arī dažas no tām bija labas, pārsvarā tomēr bija ne tik labas. Šajā laikā death-metal scēna bija savā vājākajā punktā. Bet tagad ir iestājies pārmaiņu laiks un es domāju, ka blicēm, kas palikušas uzticīgas savam stilam ir labas iespējas palīdzēt scēnai atkal kļūt par ko lielāku.

F: Zviedrija ir slavena ar savu savdabīgo death metal, tai pašā laikā Norvēģija – ar savu black metal. Vai tev patīk black metal? Kādas ir tavas attiecības ar norvēģu metal blicēm?
M: Es uzskatu, ka katrā žanrā (gandrīz) ir kaut kas labs, arī black metālā. Man personīgi ļoti patīk Emperor pirmie divie albumi. Lai kā, bet corpsepaint es nekad neesmu varējis saprast. Ja tu spēlē grupā, tad es uzskatu, ka tu radi mūziku nevis grimmu.

F: Mūsdienās ir daudz asu diskusiju par nu-metal. Kāda ir tava attieksme pret šo mūzikas stilu (vari lamāties, ja vēlies)?
M: Vienvārdsakot: Es domāju, ka tas sūkā!

F: Vai tev ir kāds iecienīts pop(!) mākslinieks?
M: Haha, nē, nav gan. Bet es zinu, ka Fred’am [Estby - buņģieris] patīk Marit Bergman, haha!

F: Tavā karjerā ir bijušas jau daudzas tūres. Kura ir bijusi visaizraujošākā? Kāpēc?
M: Kā jau tu zini, grupas dalībnieks es neesmu ilgi laiku, bet esmu daudz spēlējis ar viņiem. Labākais mirklis (un es neesmu vienīgais no grupas, kas tā uzskata) bija Wacken 2003. Kamēr mēs bijās backsteidžā un gaidījām uzstāšanās sākumu, 15-20'000 cilvēku liels pūlis stāvēja un auroja Dismember, Dismember! Šī uzstāšanās bija kaut kas satriecošs gan grupai gan pūlim.

F: Vai ir bijuši kādi dīvaini atgadījumi jūsu tūrēs? Vai vari kādu mums pastāstīt?
M: Haha, nesen bija viens smieklīgs atgadījums, kad mēs spēlējām Katānijā Itālijā. Skatuve bija briesmīga – tai bija trīs dažādi paaugstinājumi, kur pat zemākais bija ap diviem metriem no zemes. Skatuves vidū bija caurums ar trepēm, savienojot backteidžu ar skatuvi. Kad pēdējā dziesma tika spēlēta jau uz beigām, Matti [Kärki – vokālists] nokrita un pazuda tajā bedrē! To vajadzēja redzēt – ellīgi rēcīgi. Pateicoties šmigai, viņam nekas nenotika, tikai nedaudz savainoja pēdu un guva dažus sasitumus.

F: Zviedri ir arī slaveni ar savu lielisko šņabi. Vai tev tas garšo? Kāda ir tava attieksme par dzeršanu?
M: Man garšo šņabis! Priekšroku dodu dzērieniem sajauktiem ar šņabi (kokteiļiem???), taču, ja nav ar ko to sajaukt, tāpat ir ok. Mūsu iedzeršanas paradumi nav gluži tādi, par kuriem priecātos ārsti, it sevišķi, kad esam tūrēs, bet tu dzīvo tikai vienreiz.

F: Pieliekot punktu, vai tev ir kas sakāms lietuviešu faniem?
M: Veči, mēs gribam redzēt jūs pirmajā rindā kratot “pačku”, klausīdamies oldschool zviedru death metal skaņās

F: Ok, paldies, ka padalījies savās pārdomās! Nevaru sagaidīt jūs Viļņā. Stay brutal!M: Tiksimies tur, vecais! Paldies par interviju!

Tulkoja BigUgga & thetrve

Saistītie:
DISMEMBER klubā DEPO!

Komentāri
0
Maneejais Wacken 2003 favs Nb. 1, tas bija to veerts - puulis, skannas kvalitaate.
0
Tu jau ne vienu vienu labu uzstaashanos palaidi garaam :))
0
Nemaz jau tik daudz arii nepalaidu :)), bet nu Dismember redzeeju, vieniigais deell kaa bija nedaudz cemme tie bija Thyrfing, uz Kataklysm biju jau ready.
0
Death Angel, man bija toreiz Tevi patiesi žēl.. :)))))
0
Vārds "albums" rakstās ar īso "u".
0
Un vārdā "grims" ir tikai viens "m" .)
0
Vārds "albums", gluži tāpat kā visi citi vārdi, nerakstās. To raksta. :P
0
Thetrue - Claes no Swedish Showcase teica, ka tu droshi vari interveet Dismember, ja vajag. Droshi vien peec koncha. Vislabaak - pajautaa Guntim Vanagam lai paraada, kursh tas Claes ir.
0
Galimo 4to neskem idti na etot konc!!!!!!!death metal rulzz!!!!
0
Koncis bija baigi labs. Riktigi iepera.
0
2 Kalvis: nu diemzheel shodien nebiju un iipashi nebiju arii plaanojis iet, jo sestdien redzeeshu, bet nointerveet tur nez vai sanaaks :/
0
++++++++++++++++++++++++++...
0
22222222222222222222222222...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas