0
[#]

12. jūnijs Rīga klubs „Melnā Piektdiena” (Brīvības iela 193c)

Trepanācija ir cauruma izurbšanas operācija galvaskausā, kas senāk (akmens laikmetā un viduslaikos) plaši tika pielietota, lai ārstētu galvas traumas, galvassāpes, melanholiju (depresiju), epilepsiju un citus garīga rakstura traucējumus. Ar speciāliem instrumentiem izveidojot caurumu galvaskausā, tika izdzīti dēmoni un izņemtā kaula šķemba kalpoja kā talismans, kas atvairīja ļaunos garus.

P3LICAN pasākumā Trepanācija ar mūzikas palīdzību palīdzēs tikt vaļa no sliktajam domām pēc receptes līdzīgu ārstē ar līdzīgu. Ar smagnējiem ģitāru ritmiem tiks veikta muzikāla trepanācija, ar tumšo melanholiju tiks remdētas sāpes.

Uzstāsies:
SOULFALLEN
melodic dark metal, Somija
MANUFACTURER’S PRIDE melodic death metal, Somija
COLLIDE thrash metal, Latvija
SYNODIC melodic death metal, Latvija
DISLOCATION progressive/contemporary metal, Latvija

Noslēdz:
Dj Mad Butcher
– thrash‘n’roll
Dj Hellhammer – death metal

Sākums: 19:00

Ieeja: 3 Ls

Soulfallen – grupa no tumšās Somijas, kas Latvijā spēlēs pirmo reizi, lai prezentētu savu otro studijas albumu „Grave New Worl” (2009). Grupas skanējumu raksturo agresīvas un smagnējas ģitāras, kombinācijā ar tumšām, melodiskām orķestrācijām, kas ietiecas pašā somu drūmās melanholijas kodolā. Rezultātā grupa iegūst patiesi oriģinālu skanējumu, ko pamatoti paši dēvē par melodic dark metal. Abus grupas studijas albumus – „World Expire” (2007) un jauno „Grave New World” (2009) māsterējis Mika Jussila (Finnvox Studious), kas zinātājiem vien jau ir sava veida kvalitātes rādītājs.
www.soulfallen.com
www.myspace.com/soulfallen
www.youtube.com/watch?v=CtlDa2HsgkM

Manufacturer’s Pride – arī somu grupa, kas Latvijā būs pirmo reizi un prezentēs savu otro studijas albumu „Sound of God’s Absence” (2009). Grupu veido seši individuālisti, kuru kopējo mērķi iemieso Manufacturer’s Pride. Mūziku raksturo progresīvi death metal rifi harmoniski sapludināti ar futūriskām elektronikas skaņām, papildināti ar rūcošiem un tīriem vokāliem. Rezultātā – dziļš un bagātīgs skanējums, kas tomēr joprojām ir melodic death metal. Grupa necenšas izgudrot riteni no jauna, bet piedāvā klausītājam savādāku skatījumu uz metal mūziku, atšķirīgu no jau ierastā.
www.manufacturerspride.com
www.myspace.com/manufacturerspride
www.youtube.com/watch?v=wDR3nH2InVc

Collide - grupa spēlē enerģisku, spēcīgu, ātru un mūsdienīgu thrash metal mūziku, ko ir iespaidojušas tādas pasaulē slavenas grupas kā Slayer, Metallica un Sepultura. Collide teksti ir cieši saistīti ar mūziku un, lielākoties, ir par cilvēka brīvību no visa, kas apspiež cilvēka uzdrīkstēšanos un spēku. Tas izpaužas arī grupas enerģiskajos koncertos, kuri neatstāj vienaldzīgu nevienu klausītāju.
www.myspace.com/collidemetal
http://draugiem.lv/collide

Synodic - grupa 5 cilvēku sastāvā spēlē kopš 2007. gada vasaras. Lielākajai daļai dalībnieku ir gūta pieredze citos projektos. Grupa spēlē melodic death metal un ietekmējas gan no ārzemju, gan pašmāju grupām. Savā daiļradē Synodic cenšas radīt interesantu, ātru, tehnisku un reizē arī melodisku mūziku.
http://draugiem.lv/Synodic

Dislocation - grupa spēlē progressive/contemporary metal stilā, kam pievienoti daži austrumu mūzikas elementi. Kā lielāko ietekmes avotu min tādas grupas, kā Opeth, Necrophagist, bet grupa nekad nav stādījusi sev par mērķi līdzināties kādai jau eksistējošai grupa – vienmēr tiek meklēti jauni skanējuma paraugi un harmonijas. Mūzika ir ļoti dažāda – gan melodiski instrumentālie skaņdarbi, gan arī agresīvas un spēcīgas dziesmas ar rūcošiem un tīriem vokāliem.
http://www.myspace.com/banddislocation
http://dislocation.draugiem.lv

Sagatavoja: PELICAN (www.myspace.com/p3licanmosh , p3licanmosh@gmail.com )

 

Komentāri
0
labs plakāts. būs jāaizet.
0
neriktīgā datumā somi pie mums iegriezīsies...
0
kāpēc?
0
kilkim zhaibu
0
o bļa. fail. :D
+1
Mjā, varam likt likmes, cik īsti cilvēku atnāks 10 vai 20...
+1
Ja godīgi, man žēl gan grupu gan organizatoru, ļoti neveiksmīga datuma izvēle.
+1
Lai neteiktu traģiska...
0
nu nevaig jau būt tik pesimistiskiem - daudziem tas KŽ ir pilnīgi pie kājas. man vienīgais, kas tur piesaista ir Impaled Nazarene..
+7
Vo vo uz Kilki jau nebrauc sīkie un es. :D
+7
Nekas traģisks: visi, tie kas kustās, tiekamies Lietuvā, bet tiem, kam nepieciešama trepanācija, laipni aicināti uz šo pasākumu.
Katram sava diagnoze!
+2
Bļāviens...vot, šitas tiešām ir sāpīgi...Nu nevarēja pagaidīt līdz Jāņiem????
+7
^ Tev jāņu dienā par maz "iemeslu" ?
+4
Es jau otro mēnesi visus iemeslus atlieku uz Jāņiem, būs laba kolekcija.
0
Tie, kuri nolems atnākt, nenožēlos, jo mēs, grupa COLLIDE, gatavojam labu, spēcīgu, kvalitatīvu koncertu kopā ar jaunu bundzenieku. Laipni gaidīti!
0
Mmm. plānoju ierasties.
0
bij ok
+2
ok, mazs atskats.

ierados tajā brīdī, kad spēlēt sāka Collide. publikas, kā jau bija sagaidāms, nebija daudz, apm. 45 purni. vakara gaitā viņu skaits mazinājās. Collide dzīvajā nebiju redzējis kādu ilgāku laiku, tāpēc ar interesi pavēroju viņu uzstāšanos. entuziasmu un centības trūkumu viņiem pārmest nevar, taču mūzika, kuru viņi spēlē nav thrash metal. drīzāk, tas ir sajaukums starp thrash, death un metalcore, bet bez pēdējo idiotiskajām tīrā vokāla izdarībām un stulbajām melodijām. jaunajam bundziniekam vēl jātrennējas. tomēr, ja ņemam vērā grupas samērā ilgo pastāvēšanas laiku, progresam vajadzēja būt daudz niknākam. un, es personīgi priecātos par daudz tīrākām thrash ietekmēm mūzikā, jo atklāti runājot, thrash metal iekš LV nav. lai man piedod Huskvarn, bet arī viņu mūziku par thrash ir grūti nosaukt.

ok, somi. pirmie somi bija Manufacturer's Pride. Nu ļoti atgādināja Soilwork. kopumā, neinteresanti, kaut gan vienu brīdi sevi pieķēru šūpojam galvu līdzi viņu ģitāru ritmiem. pēc koncerta sanāca parunāt ar šamējo vokālistu, un tā arī nesapratu, kas īsti viņš ir - sātanists, pagāns vai ateists. džekam reāls ķīselis galvā :D
Soulfallen bija nedaudz labāki, spēlēja vairāk oldschool fiškas, vietām atsitot agrīno Katatoniju, tomēr gandrīz visu laiku turot sakāpinātu tempu. samērā melodiska un pasmaga mūzika, tomēr arī šī grupa mani garlaikoja, un nebūt nenožēloju, ka visu vakaru nosēdēju uz viena no MP ērtajiem dīvāniem chill out zonā.

taču, tas viss ir tikai gaumes jautājums, un priecē tas, ka daudziem no atnākušajiem cilvēkiem grupas patiešām patika.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
pincītis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas