0
[#]

Izlēmu paskatīties, ko jaunu piedāvā ierakstu kompānija Roadrunner Records, lejupielādēju daudz un dažādus mp3 un sāku pa vienam ievērtēt :) Pārsvarā diemžēl bija vilšanās, pēc kuras ātri sekoja Shift+Delete, bet nu tomēr tāda apvienība, kā Chimaira pievērsa manu uzmanību :) Tā nu es piekļuvu pie 2 viņu albūmiem ("Pass Out Of Existence" 2001 un "The Impossibility Of Reason" 2003).

"Pass Out Of Existence"
Paklausījos, paklausījos un Shift+Delete :(
Manā skatījumā nekas vairāk kā kārtējā „SlipKnotiskā” grupa/albūms…

"The Impossibility Of Reason"

Tā, nu ar SHITo albūmu situācija jau ir labāka – domājams, ka Shift+Delete tas nesagaidīs :) Atļāvos arī nedaudz palasīt, ko par viņiem stāsta RRR. Redziet SHITā grupa viennozīmīgi būšot/ir NWOAHM (New Wave of American Heavy Metal) kā savulaik Iron Maden bija NWOBHM… Viens no grupas dalībniekiem arī izsakās, ka viņam galīgi nepatīkot pašreizējās tendences visur jaukt iekšā repiskos viesdziedātājus un vispār tas nu metāliskais virziens… Tā nu izlasot SHITos komentus man atgriezās interese par SHITo grupu :)

Albūmā ir 12 dziesmas, kuru kopskanējums ilgst gandrīz stundu. Jau ar pirmo dziesmu sevi piesaka grupas bundzinieks, kura bungu dauzīšana atstāj tika pozitīvu iespaidu visa albūma garumā, kā arī tiek uzdots agresīvs un ātrs temps. Tik tiešām dziesmās ir saklausāmi sen nedzirdēti (no jaunajām Amerikas grupām) ritmi, solo/ritm ģitāru gājieni. Piemēram, sākot ar pirmās dziesmas (Cleansation) 2. trešdaļu man atsaucās atmiņā tāda apvienība, kā Machine Head, bet 4. dziesma (Power Trip) asociējās ar Pantera. Diemžēl tālāk nāk, pēc manām domām, pirmais sarūgtinājums, lai arī ko tur viņi nestāstītu, ka viņiem ar nu metal nav pa ceļam, tomēr 5. dziesmā kaut kā nu pārāk velk uz nu metal :( Nē nu varbūt vienkārši tas ir tas stulbais princips: „jauns Amerikas – f***ing nu metal...” Vajadzētu mēģināt tikt vaļā no šī uzskata (kopā ar nu metal :) Bet nu, lai tur kā arī nebūtu ar to nu metal, bet 6. dziesmā (Pure Hatered) Chimaira turpina ārdīties ārā Philipa Anselmo  labāko gadu stilā :) Pēc tam tur vēl kādā dziesmā parādās tā mistiskā smalkā balstiņa, kas, vismaz man, maitāja klausīšanos, bet visā visumā tikai atbalstāms projekts, ja viņi turpinās attīstīties šajā virzienā un ko zin varbūt arī pārtaps par NWOAHM. Domāju, ka atsevišķi ir jāpiemin arī albūma pēdējā dziesma ( Implements of Destruction) – visnotaļ interesants instrumentālais gabals 13 ar pus minūšu garumā – labi piestrādājuši :)

Stils: Thrash, Speed, Power, HardCore, biškiņ nu metal :(

Līdzīgas grupas: Machine Head (pirmsākumi), Pantera (pirmsākumi), Merauder

Novērtējums: 7/10 par pareizā ceļa meklējumiem :)

Bibo.

 

Komentāri
0
jaaatvainojas autoram par nokaveeshanos :/ (recenzija ienaacaas pirms pusgada apmeeram)
0
majaa! ,man shis albuums bija jau pagaajshajaa vasaraa. P.S.-CHIMAIRA rulzzz!!!
0
Interesants logo. :P

www.carpathianforest.com/cf.jpg
0
:D
0
nu cik es sho albumu esmu dzirdejis... neskatotis uz to ka sahada muzikala virziena muziku neklausos varu pateikt ka loti labs... salidzinoshi ar iepriekshejo daudz brutalsks un atraks
0
one from the best album EVER !!!
Stay chimairiS !!!
0
ee, kas tur taads ar to CF logo - visu laiku tak taads bij, ne?
0
es ar nemaz citaadu nezinu...vatbuut taapeec, ka ne sevishkji interesee?
0
Tur jau taa lieta ka CF logo. Man jau domaat ka shis Chimaira logo paraadiijies biki veelaak.
0
oj, es tikai tagad pamaniiju albuma coveri :DDD
0
nu jaa. par to logo, tieshaam. smiekliigi!!! Chimaira nopizdziija laikam!!!
0
Bolt Thrower arī jau no seniem laikiem lieto ĻOTI līdzīgu simbolu. To var labi apskatīt uz "The 4th Crusade" aizmugurējā vāka.
0
man patiik visi CHIMAIRAs albumi
0
vēmiens nāk
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas