0
[#]

Enslaved manā skatījumā ir viena no labākajām black/viking metal grupām. Peec diviem manuprāt neveiksmīgiem albumiem, Enslaved ir izlaidis šo, kuru nu jau es nosauktu par labu. Protams no vecā Enslaved nekā daudz tur nav palicis, ja nu vienīgi mūziķi, kuru talants ir nenovērtējams. Arī black tur palicis maz. Spēlē viņi death vai black/death vai pat heavy… pat īsti nav skaidrs. Mūzika ir futūristiska, un esmu lasījis citu cilvēku aprakstus, kuros rakstīts, ka tur esot daudz no 70 gadu mūzikas. Pilns ar atmosfēru ko rada gan sintezators gan akustiskā ģitāra, gan vokāls. Bet nu pamatā tomēr brīnišķīga Ivara Pērsena mūzika lieliskā ģitāru izpildījumā, tai skaitā paša Ivara. Viņš starp citu ir gandrīz visu vārdu autors. Daudz ģitāru solo, ļoti spēcīga bassģitāras spēle. Vienīgās kam ir maza nozīme ir bungas. Dziesmas ir tikai septiņas, bet katra no tām ir ļoti kompleksa kompozīcija. Vokāls, tā pat kā mūzika – ir izmantots viss vokālu spektrs ko metāla mūzika vien spēj piedāvāt, uzskaitīt nesākšu.

Vispār jau albums nav pirmā svaiguma, un apraksts ir tapis tikai tagad (ne tikai tāpēc ka nesen parādījusies aprakstu sadaļa), jo vajadzēja gadu, lai tanī iebrauktu. Pēc visiem slavas saucieniem par lielisko mūziku, jāpiebilst – ļoti sarežģīta mūzika. Var jau būt, ka kāds tā neuzskata, un viņam daudz kas liekas dzirdēts, bet Enslaved cienītājam, pie kuriem pieskaitu arī sevi, tā noteikti neliksies vienkārša. Mīlākās dziesmas nenosaukšu, nav jēgas rakstīt gandrīz visu tracklistu. Varbūt vienīgi atzīmēšu Havenless, vienīgā dziesma, kas dvēselē iekrita uzreiz. Tā teikt atbalss no vecā labā Enslaved jaunā interpretācijā.

Atzīmi nelikšu, jo viennozīmīgi novērtēt neņemos.

Black DATA

Komentāri
0
Nu šis noteikti ir viens no albumiem, kuru es sauktu par izciliem un attiecīgi arī liktu atzīmi:10! Arī man pagāja zināms laiciņš, kamēr pa īstam uztvēru to burvību, kaut arī kaut kas ļoti interesants un atšķirīgs likās uzreiz.
0
Šis albuums peec manaam domaam ir labaakais ko esmu no Enslaved dzirdeejis !!! Vienkaarshi ideaals lai iedzertu alu , uzpiippeetu , apseestos kreeslaa un vienkaarshi baudiit labu muuziku ideaaals !!!!! :)
0
Peec 2 neveiksmiigiem? Nu veciit.... nezinu, nezinu, ja tu saki, ka gads aizgaaja lai iebrauktu shii albuma burviibaa, tad paklausies veel kaartiigaak ieprieksheejo dziesmu kopojumu, un tu redzeesi, ka nekaa neveiksmiiga tur nav. Enslaved ir viena no taam fenomenaalajaam grupaam, kuraam gandriiz katrs albums ir atshkjiriigs, bet tajaa pashaa laikaa neizraisa to sajuutu, ka banda sevi ir apkaunojusi. Lieliski vechi, taa tureet.
0
Dalja taisniibas ir, bet nu par cik es neesmu viseedaajs muuzikaa, tad attieciigi biju viens no tiem, kurus apbeedinaaja Mardraum paraadiishanaas. Un par cik IMHO shie divi atlbumi atshkiraas no peedeejaa, tad aciimredzot man vajadzees vismas veel gadu, ja ne divus, un tas veel ar nosaciijumu, ka buus taada veelme klausiities. Taa ka, tas ir mans aprobezhota cilveeka viedoklis uz doto briidi.
0
Šis albums tomēr, manuprāt, ir daudz vieglāk uztverams par jebkuru tipisku black metal albumu, šā albuma hipnotizējošās atmosfēras dēļ... Klausoties var nemanot pilnīgi atslēgties no reālās pasaules un visām ikdienas rūpēm; kaut kas tāds, tik ļoti "pārņemošs", man nav gadījies priekšā jau sen, laikam, kopš Immortal albuma "Blizzard Beasts" noklausīšanās... Kaut kas pavisam cits, protams, taču tikpat "halucinogēns".
Enslaved - viena no nedaudzajām grupām, kura spēlē MŪZIKU, nevis mehānisku rifu un solo sakārtojumus...
Manuprāt, labākais black metal (tāds tomēr viņš liekas!) no tiem pārsimt albumiem, ko esmu dzirdējis...
Ja, un pirmā dziesma, "As Fire Swept Clean The Earth"... Nekas satriecošāks nav iedomājams!...
0
Negribas bezjeegaa te piespamot, bet piekriitu pallidus pilniibaa! Taa ir ne tikai MŪZIKA, taa ir MĀKSLA! Katru reizi, kad sho klausos, atrodu jaunus aizgraabjoshus momentus...
0
Pagaidām esmu noklausījies tikai divreiz, bet jau ir skaidrs, ka šo mūziku radījuši talantīgi cilvēki. Tajā ir jāiedziļinās, bet tas notiek pats no sevis, bez piepūles. Tuvākajā laikā šis laikam būs viens no maniem iecienītākajiem CD.
0
Vienkaarshi visu cienu
0
gruuti iebraukt znachit profi bet ne viss labais var arii patikt
0
Manupraat, aarkaartiigi labs albuums. Loti interesants.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas