0
[#]

Amerikas Industriālā Metāla griezēji Fear Factory pēc neilga laika klusēšanas atkal klāt ar jaunu niknuma un ļaunuma pārpilnu albumu. Arī uz viņu koncertu man negadījās būt, tāpēc jāaprobežojas tikai ar albuma vērtēšanu.

Pasaules mēdijos īsti nav skaidrs par viņu stila definējumu vieni raksta, ka tas ir death metal, citi pastāv pie viedokļa, ka tas ir industrial metal. Vismaz es uzskatu, ka tas ir industrial metal ar death elementiem vokālo partiju ziņā (daļēji) un skaņa pati pa sevi uzsit prātā apnicīgo nu-metal, nu nav jau no vienas puses brīnums. ASV jau šis stils vēl ir daudzmaz dzīvs, kamēr Eiropa par to sāk aizmirst.

Teikšu atklāti, neko jaunu šī grupa nav izdomājusi, turpināts viss tiek pēc viņu vecā stila. Tiek savienota niknā balss ar parasto vokālu, lēnajos gabalos un lēnajās iespēles. Vecā, labā agresija nekur nav zudusi un joprojām klausoties futūristiskos tekstus rodas domas par to kādas šausmas mums piedāvā nākotne, kas notiks kad sāksies robotu ēra. Neiztrūkstoša tekstos ir viņu filozofija par mašīnām un cilvēkiem, rezultātā par šo divu frontu attiecībām. Līdz ar to, ka nekas oriģinālāks un svaigāks muzikālajā ziņā nerodas vecos albumus it sevišķi Digimortal vērtēju augstāk, nu cik tad var, sāk jau apnikt. Vienīgi pats pirmais 1992. gada Soul Of A New Machine atpaliek dēļ sava pārspīlētā ļaunuma un nedaudz arī primitīvisma, kā arī no industrijas traucējošās pieskaņas, kas neļauj pilnībā izbaudīt ģitāras.

Pati labākā dziesma, kā jau parasti albumā pirmā. Manuprāt, tā ir Slave Labour, kaut vai tikai teksta dēļ, kur stāsts ir par dvēseles pārdošanu. Patiesībā nav tālu no mūsdienu realitātes, jo mūsdienu dzīve arī noved pie tā, ka cilvēks kļūst par mašīnu, bez dvēseles.

Vēl kā interesantu var atzīmēt pēdējo albuma gabalu Nirvanas gabalu School, izklausās jau jautri – Nirvana industriālajā variantā.

Kopumā vērtēju kā neitrālu albumu, jā stils jau nav slikts, bet nu būtu tak pacentušies piedomāt pie oriģinalitātes, nevar taču visus albumus taisīt vienādus.

Vērtējums 7 no 10

Bleakness.

Komentāri
0
Man jau vislabaak patiik Demanufacture, to jau diez vai kadreiz paarspees. jaunais nav dzirdeets veel.
0
Jaunais ir ok.
0
droshvien nepaarspees leenaam shamie uz aamen arii velkaas
0
man patiik, bet miiljaakais sho albums man ir Obsolete. Un kur tad tai Nirvanas koverii bij taa industrija? Kautkaa nemaniiju. Vienkaarshi smagaakaa izpildiijumaa ar nelielu elektroniku un i viss.
0
patiesiibaa pēc manām domām šis ir Fear Factory vājākais albums, ātri apnika un kopumā diezgan garlaicīgs... Labākie labumi viņiem ir Demanufacture un Obsolete!
0
shis ff albums man godiigi sakot noraava jumtu. shis ir tas albums kursh mani atgrieza demanufacture laikaa!!! pa vidu bija garlaiciigie diezgan obsolete un digimortal, bet shis bij patiikams paarsteigums. bez dino cazares dzheki nav pazudushi!!! sirsniigi,miilji melodiski un nedaudz smagi:)))
0
Archetype ir diezgan normaals. Es veerteetu ar 8 no 10. Tachu digimortal ir daudz sliktaaks, tikai 6 no 10,ja esam saakushi veerteet. :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
BladeOfDarkness
WrongTale
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Komentāri
Viskas