0
[#]

Disks sākas ar akustiskām skaņām, kas drīz vien pāriet ātrā elektrisko ģitāru meldiņā. Šī ir kompozīcija, kas īpaši izceļas uz pārējo dziesmu fona, ar ritma maiņām, izcilu kompozīciju un noskaņu. Tieši šī kompozīcija, pēc manām domām, parāda tā vēsturiskā perioda noskaņu un arī grupas attieksmi pret šiem notikumiem. Vienīgi tas, ka šī dziesma ir salīdzinoši īsa priekš šāda veida garadarbiem, nepilnas četras minūtes.

Tālāk seko tipiskais Loits skanējums, ar diezgan vienkāršiem meldiņiem, ritma maiņām, black ģitāru skanējumu, lai gan ne tik "jēlu" kā pierasts, un skaņas piesātinātību. Loits arī dzīvajā nebūt neskan slikti, nu un viņu ieraksti vienmēr bijuši labas kvalitātes. Spēlēt prasmi domāju nevienam no grupas dalībniekiem nevar pārmest. Īpaši varētu izcelt bundzinieku, kura radītajai skaņai ir netipiski liela loma Loits dziesmu skanējumam. Par ģitārām nav daudz ko teikt, spēlēt visi prot, vienīgi varu atzīmēt akustiska skanējuma parādīšanos pāris jaunajās dziesmās. Šinī albumā jaunās dziesma tā vairāk ir koncentrējušās sākumā, kas sākot ar sesto dziesmu ir atšķaidītas ar vecajiem labajiem gabaliem. Jāsaka gan, ka lai arī stils neko nav mainījies, tomēr man šķita, ka jaunās dziesmas nav tik viegli uztveramas kā vecās. Nevarētu teikt, ka pirmais iespaids bija vilšanās, tomēr tā jocīgi bija. Vēl viena no skanējuma īpašajām pazīmēm ir sintezators, kas reizēm gan izdveš diezgan sintētiskas skaņas, bet caurmērā veiksmīgi aizpilda tukšumus. Pamatā dziesmās skan Lembetu rūcošais vokāls, ko pa brīdim nomaina arī kāda cita veida vokāls, ar ko ir mēģināts eksperimentēt. (ir gan tīrs, gan "screaming" u.c.)

No dziesmām īpaši nevienu negribās izcelt, jo lai gan tās nav ļoti vienādas, tomēr ne uz mirkli nerodās šaubas, kas ir to izpildītājs. Var vienīgi atzīmēt Loits lielo hitu "Furor aesticus", kas arī ir iekļauts šajā platītē (a-la Lost Wisdom) – sīkums, bet patīkami.

Nu kopumā, tiem kam patīk Loits, šis ir "must have" albums – pārējiem jāsaka, nekas grandiozi manījies naf. Cik nu es palasīju informāciju, igaunijā šis albums ir uz izķeršanu, jo tur Loits popularitāti un nozīmi var salīdzināst ar Skyforger pie mums (tai skaitā, gan muzikāli gan ideoloģiski).

Jā, runājot par ideoloģiju, tagad būs lielais P.S. Šinī platītē ir izveidots interesanta multimēdijas albuma un grupas prezentācija. Tā ir ne tikai iespēja smelties informāciju par grupu, un apskatīties dziezgan provokatīvas (protams tas atkarīgs no uztveres un inforētību par vēsturi) bildes, bet arī pati ideja man ļoti patika. Informāciju var apskatīt grāmatā, kurai var pāršķirt lapaspuses, un fonā skan jestra leģionāru dziesma, ko starp citu var dzirdēt albuma beidzamās dziesmas galā. Ir pieejama informācija par albumu, grupas vēsturi, vēsturiskais komentārs par grupas ideoloģiju un redzamas pāris bildes – smuki sataisīts, neko neteiksi. (Stipri nesist, ja visi šie labumi neatrodas diskā. Man ir promo kopija, bet domāju, ka vajadzētu būt arī oriģinālajā versijā :) )

Neliels citāts: "Historical background and comment on artist's ideological position: (that is only for all those morons who fuck up the essence and misinterpret LOITS for a nazi band!)"

Vērtējums: 8/10

Black DATA

Visi interesenti, kas vēlas iegādāties šo albumu var kontaktēties ar Estragonu. <estragons at inbox.lv>

Komentāri
0
nu man jau tie folki patiik buus jaaieveertee
0
"... Spēlēt prasmi domāju nevienam no grupas dalībniekiem nevar pārmest. ..."

LOL :D
0
Man ar tas pats teikums piedūra! ;D
0
Šis nav folks, lai vai kā.

P.S. Juods, muņ!
0
Runājot par materiālajām vērtībām... limitētais disks ir varen smuks. Gandrīz kā dzejoļu krājums. Silti iesaku.
0
Kur visus recenzētos cd var iegādāties? Sms uz 9327357
0
Šitais man vietām tādu kā Graveland un Ajattara sajaukumu ar Abbath vokālu, piedodiet par ķecerīgiem salīdzinājumiem :) Tikai tās enerģijas gan diskam pietrūkst.
Noformējums gan patiesi ir vērts tos 6 Ls... Baltijas ārēs kas tāds nav manīts; malači Ledo Takas.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Lācis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas