0
[#]

 Urskumug pārāk ilgi ir bijuši jauni un daudzsološi, vēl no „angāra” laikiem. Man personīgi nopietni uztvert viņus traucēja sastāva maiņas, kas bija sākumā, kā arī protams nebeidzamās tehniskās problēmas. Tehnisko problēmu ziņā šķiet Urskumug varētu pat mēģināt pretendēt uz kādu Ginesa rekordu.

Lai nu kā viņiem ir gājis, bet iznākot viņu albumam, Urskumug sevi nopietni piesaka. Vispirms protams pārsteidz ieraksta kvalitāte. Principā, lai patiešām baudītu viņu mūziku, skaņas kvalitātei ir liela nozīme. Pie sliktas skaņas noteikti nevar dzirdēt visas nianses, un visbiežāk klausītājam virsū uzveļas skaņas masa, no kuras grūti ko izlobīt. Albumā savukārt var pat saprast vārdus, lai gan līdz šim par to, ka Urskumug ir dziesmas arī latviski, varēja tikai nojaust.

Mūzika ātra, agresīva – īsāk sakot Funerālisms. Ļoti labas ritma maiņas, protams sintezators, kas piedod simfoniskumu skanējumam, spēcīgas ātras bungas, lai gan protams faktu, ka tā ir bungu mašīna, parasti novērtē dažādi. Bet tā jau ir gaumes lieta. Īsāk sakot, visiem tiem, kas zin kas ir Urskumug, nekā daudz nav ko teikt, atskaitot to, ka šis ir pārsteidzoši labas kvalitātes ieraksts, kas ļauj patiesi novērtēt to, ko viņi spēlē. Dīvaini gan likās tas, cik maz Melnajā Piekdienā (tanī, kas bija iekš 7up) tika pārdots viņu disku. Koncertos regulāri var dzirdēt vārdus, ka Urskumug ir labākie, bet diskus nepērk pat par tādu cenu.

Mana iecienītākā dziesma no šī albuma nenoliedzami ir Warriors End, kurā visi elementi parādās labākajā izpildījumā, ģitāras sintezators, vairākas ritma maiņas un pat bungu mašīna izklausās gana labi. Pārizdotajā albumā uz šo dziesmu ir klips, kas ir filmēts jau minētajā Melnās Piekdienas pasākumā. Klips tiešām ir izdevies, filmēts no dažādiem rakursiem, montēšanā pievienoti visādi efekti. Nu katrā ziņā skatāms. Atzīmēšanas vērta ir klipa skaņa, kas ir ņemta no pasākuma dzīvā ieraksta, un kas tiešām ir laba. Diezgan pārsteidzoši, atceroties to pasākumu un īpaši skaņas kvalitāti zālē. Vēl viena dziesma, ko gribētu atzīmēt ir Heatens Cave un jo īpaši dziesmas izskaņa ir vienkārši perfekta – ja īpaši gribās izbaudīt ģitāras.

Savelkot galus kopā, nekādus punktiņus nelikšu. Teikšu tā – tie, kam patīk Urskumug, vienkārši „must have”. Pārējiem – noteikti ievērtēšanas vērts ieraksts, un protams klips arī, kas priekš mūsu metāla skatuves var teikt ir liels retums.

Black DATA

 

Komentāri
0
Tieshaam - cepuri nost shiem dzekiem! Albums izdevies uz goda! Es saakumaa pat negribeeju ticeet, ka tas Phoenix studijaa ieraxtiits, ljoti labi izklausaas.
Man personiigi ljoti patiik vokaals, aizraujoshs, tikai vietaam liidziigs Abbath'a balsij... Bet tas nenoziimee neko sliktu. Mnprt labaakaas dziesmas ir Nāves Ēna un Warriors End. Patika muuzika tajaas, straujas instrumentaalas paarejas, vokaals + veel latv.val... Kopumaa - smalki nostraadaats, es teikshu.
0
Vismaz vēl kāds uzdrošinās padziedāt Latviski, malači es šim dotu 9,5 no 10 un īstenībā mākslīgā bunga nemaz netrauce disku klausīt vienīgi koncertos kautkā varbūt nedaudz liekas ka pietrūkst to bungu ziņā.
0
vienkarši ideāli!dzirdēju no albūma dažas dziesmas un tagad tās man visu laiku skan galvā!viņi super. Atbalstam savējos.Dziesmas labas, to daļu vārdu, ko var sadzirdēt ideāli piemeklēti un protams izpildījums...
0
nu.... man jau ir 2 Urskumug CD :)))
0
Kaa????? 0_o? Vari padaliities pieredzee un materiaalos? Man tas ljoti intereseetu!!!
0
hmm 1 tas Pāreja nu otrs kas tev īsti ja ne pārejas tā versija ar klipu tad kas???
0
a varbuut Deathperado ir taads Urskumug fanaats, ka tikko kaa atlec lieka kapeika, taa uz bodi prom iepirkt kaarteejo Paareju. Viens CD maajaa, viens mashiinaa, viens kabataa, viens pie sienas, viens ar skochu pietiits pie muguras....
0
Nu noklausiijos arii beidzot. Malachi. Bet vajadzees ko vairaak, savaadaak paliks taadaa pusrataa kaa, piemeeram, Mactatus, Meridian, Alghazanth, kuri ir ljoti laba fona muuzika, bet nekas vairaak. Manaam ausiim albumu glaabj "When World Becomes Ice", "Uguns Siena" un "Heathens Cave". Patiikami dzirdeet, ka funeraalisms tiek samaisiits ar satiirismu; manupraat taa arii ir veiksmes atsleega uz taalaakiem horizontiem. Bet nu Latvijai pietiktu arii ar pliku funeraalismu, lai tas caursistu visus tos leetos, pusdziivos naitvingus un niktiriksus. Prieks atklaat, ka kaads ir gatavs iet taalaak.

P.S. - ar nepacietiibu gaidu arii Dark Domination garadarbu. Gribu redzeet, kursh kuru. Shkjiet, ka uz shiem arii attieksies tas plikais Dark Funeral variants, bet labi vismaz, ka Lodbrok nedzied. Bet nu tas taa, gaidam gaidam, tad jau maniis. Katraa zinjaa, prognozeeju Urskumug shampaaniesha paukshkji shajaa sakaraa.
0
1) man ir abas versijas :P
2) support artists! m/
3) man tiešām ļoti patīk Urskumug daiļrade!

Ja Latvijā parādīsies vēl kāda laba black grupa, pirkšu arī viņu ražojumus.
0
kas tad iisti Urskumug ir? klasisks black, jeb veel kaut kas?
0
a kas ir klasisks black?
0
Šis disks mani pārsteidza, jo koncertos, cik nu esmu viņus redzējis, man Urskumug nekad nav patikuši. Bet albums "Pāreja" nedaudz maina manas domas, jo te tiešām ir manāms uz šo brīdi labākais black metal Latvijā. Dziesmas labas, izstrādātas, arī skanējums normāls, labs vokāls. Grībētos gan "dzīvo" basu un bungas, bet tas tā vairāk uz koncertiem (nu, piesakās taču kāds, iespēja ir dota!!!!). Viens liels iebildums man ir, bet tā jau ir gaumes lieta - dziesmas vajadzētu latviski, angliski izklausās bezpersoniski. Lielākās albuma vērtības man arī ir latviskās dziesmas - "Nāves Ēna" un "Uguns Siena".
0
Man tieši tāds pats jautājums radās. Tev ar Funerālismu un Satīrismu nepietiek? Kur nu vēl klasiskāk?
0
FAUN - kas saistas ar DARK DOMINATION - tu busi patiesi parsteigts :)

I promise :):):)
0
Jaa, te piekriitu beldegir, dziivajaa man vinji nu nemaz negaaja pie sirds, bet ierakstaa izklausaas ljoti labi, patiik. Varbuut nav gana labu meistaru, kas konchos maaceetu labaak skanju pogas sagroziit?
0
drausmiigi patiik shis albums, itseviski dziesma "Naaves Eena" :)
Protams, prieks, ka dzied arii latviski, nevis tikai angliski :D-/-<
0
Noklausijos. Noklausijos velreiz. Neiegrieza. Vokaals par skalju, gitaaras par klusu un pliekanu. Visumaa stipri viduveejs darbs. Kaut kaa neliekas nopietni, ka grupa jau gadiem nevar samekleet bungieri. Tad veel taas tehniskaas kibeles. Klauni.
0
TO - ave lucifer my m -

a varbut tu mums varetu bungas iespelet? Jeb pats baidies par klaunu palikt????
0
Redz Te dzirdēju no kāda metāl čaļa, ka Black Metal Latvijā spēlē Tikai krievi, cik zinu Urskumug ģitārisu Edžus ir Latvietis un šo muzīku ko viš spēlē sauc par black metal. Urskumug Turās Burās savos ģitāras rifos, kapādami pa savam. Visu cieņu šai grupai un šim albūmam! For Poor Fucking Black Metal. En Hell Funeral +
0
Albūms ir labs! Patiesi labs. Bet nevarētu teikt, ka Nightwings ir lēts.
0
To ArmaggeddonS

Tā nu ir sanācis, ka visi URSKUMUG satāvā ir Latvijas pamatiedzīvotāji :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas