0
[#]

Nesen Latvijas metālmūzikas skatuvē parādījusies jauna grupa, kas kā viena no ļoti nedaudzajām mēģina kopt pēdējos gados paplukušo pašmāju thrash metal lauciņu. Runa ir par grupu Collide, kas nu jau paspējuši atzīmēties vairākos koncertos, izpelnoties vērā ņemamu publikas atsaucību, un ierakstīt arī demo.

Ieraksta kvalitāte kā demo nemaz nav peļama, pat otrādi, viss ir saklausāms un tīri labi sabalansēts, neskatoties uz vispārējo garāžas pieskaņu, kas demo ierakstā piederas pie lietas. Demo ierakstā ir četras dziesmas – “Dead Alive”, “Dogma”, “Go Insane” un “I Don’t Care”, un tās visas ir ieturētas visai klasiskā thrash metal garā. Viena no būtiskākajām šī stila sastāvdaļām – pamatīgi rifi, kas veido skaņdarbu mugurkaulu, te nav atstāti novārtā, klausītājs tiek nopērts pēc labākiem paraugiem ar gana daudziem un dažādiem rifiem, kur ģitāras tonis, kā liekas, ir tuvināts drīzāk zviedru desas zemajam dūcienam, nekā tipiskiem thrash skolas pārstāvjiem. Dziesmām ap vidu parasti ir kāds lēnāks posms, lai nerastos pārāk vienmuļš iespaids, kas gan it kā tāpat tāds neliekas, ja nu vienīgi varbūt neskādētu skaņu bagātināt ar solo ģitāru. Kaut gan netrūkst jau arī labu grupu, kas mierīgi iztiek pat ar trim cilvēkiem, piemēram, Destruction (Collide sastāvā ir 4 – bungas, bass, ģitāra, vokāls).

Skaidrs, ka kā jau pirmajam ierakstam, tam ir trūkumi. Diez ko nepārliecina bundzinieka darbība, kas gan, kā redzēts koncertos, jau ir manāmi uzlabojusies. Iespējams, tāpēc arī brīžiem tā lāgā visi štrumiņi negrib iet kopā, bet tā jau ir lieta, ko ar laiku var nopucēt. Nu un vokāls ar tāds monotons izklausās, kaut arī balss potenciāls izklausās vērā ņemams. Kopumā varētu teikt, ka debija nav zemē metama, bet vēl daudz darba jāiegulda, lai ar paveikto varētu lepoties, un cik redzēts, tas arī tiek darīts. Žetons jau par to vien, ka ir Latvijā vēl kāds, kas grib un var šajā stilā spēlēt.

Intars

 

Komentāri
0
Nu labais!!!Cerams ka es arii tiksu pie kaada ieraksta.
Un kad veel mežonis uzzīmēs logo...

0
UUU.Kad ieraudziju so info baigi sapriecaajos.Esmu Collide dzirdejis 2 reizes.Par vinu muuziku varu teikt sekojoso-taa nav depresiiva, kaa vairums latju smagnes.
-pie Collide muuzikas var vareni izplosiities./Ir paarbaudiits.
-pati muuzika man šķiet ritmiska,dinamiska nav stieptu motiivu. Tas priecee.

P.S. sveiciens Ingum :)
0
Čau Kristap!!! sen neesam tikušies, varbūt kaut kad sanākam atkal kopā un alu... davai turās, zvani...
0
Nu man šī grupa atsauc atmiņā nostalģiju par Sanctimony. Ja ne muzikāli (un to arī nevajag), tad publikas atbalsta ziņā domāju viņi šo vietu nākotnē arī ieņems.
0
Hei, es labprāt pie tā demo tiktu... Iraid kādas iespējas?
0
Cik zinu, faktiski taustāmā veidā tas nav izplatīts, bet viens otrs bandas members arī te apgrozās, tā ka varbūt iespējas ir.
0
nez gan kad redzeju vinus kabata, nekas parak labs nelikas, tagad kaut kas ir mainijie ?
0
Ja kādam ir vēlme dabūt Collide demo savā īpašumā, tad var rakstīt uz collide@inbox.lv un sarunāt, kā to dabūt un vienoties arī par kādu tīri simbolisku samaksu.
0
urrrr, go insaine, go insaine!! logo top...
0
...es tā skatos jums tas demo tāds tīri dārgs, ja jau bij žēl iemest netā, lai tauta var nokačāt, ko zin moš kādam iepatīkas... bet nu jūs jau esat pāri tam... whatever...
0
kada tieshi ir ta simboliska cena ?
0
klausiijos un priecaajos, nemaz nav slikts. manai ausij tur saklausaams arii shis tas no death. vokaals ierakstaa labaaks nekaa koncertos, garlaiciigi nav.
0
par to vai vokāls ierakstā labāks varētu vēl pastrīdēties,man piemēram viņu konci klausoties likās ka koncī taas balss skaņa ir pavisam cita nekā ierakstā, laikam viņu ierakstītā studijā balss nepatiik, tāpēc arii vairaak patiik koncerta emocijas un viss paarejais.
0
Man taa balss skan vienaadi - kaa konchos, taa ierakstaa - shvakuckis.
0
I dint't care -- baigi labs gabals es i zirdeejis vinus paaris reizu un ne reizi neesu par viniem viilies.
+1
Jā, pie tā gabala ir pavadītas daudz zoles partijas, tapat kā pie Niktikoraksa Pitnaras. Pirmajās reizēs ne pārak, bet ar laiku jau pievēršās tām niansēm, kamēr beigās no smieklim var slapināt biksēs. Un lai nu ko, bet biksēs slapināt es toč protu.

juu dont laaik mīīī, I don't care

end ai rīīlīī dont laaik jūū, piss off
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Dethecrator
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas