0
[#]

Pēc rindā nostāvētas nepilnas stundas (te laikam man paveicies) pie vecās labās Kabatas durvīm (beidzot vismaz bija iespēja pirms konča kārtīgi iesildīties), tieši pulksten četros man un daudziem citiem par prieku, tās beidzot  vērās vaļā un nosalušo un krietni vien iereibušo pilsoņu sejās atmirdzēja smaidi un prieka asaras. Tūlīt pēc garderobes apmeklēšanas mani sagaidīja pirmais šī vakara patīkamais pārsteigums – plakāts par gaidāmo zviedru black grupas Marduk uzstāšanos Rīgā.

Par pirmo grupu – Must Missa - neko daudz nepateikšu – biju iegrimis sarunā ar kādu austriešu izcelsmes Skyforger fanu pāri, kuri, tusējoties pa Viļņu, esot izdomājuši, ka jāatbrauc arī līdz Rīgai paskatīties koncertu. Pēc tam uz brīdi pat nedaudz iemigu, bet pēc modrā apsarga dunkas ribās un uzbrēciena, ka gulēt nedrīkstot, nolēmu nedaudz izlocīt kājas un aizstaigāt līdz skatuvei, lai apskatītos, kas tad tur darās.

Tajā brīdī tikko bija sākuši spēlēt Loits. Pēdējā pusgada laikā Rīgā trīs reizes pabijušie igauņu puikas kā jau vienmēr – profesionāli un idejām bagāti, bet, lai patiktu man, kaut kas viņiem tomēr pietrūkst. Priekšnesums visnotaļ pieklājīgs, bet diezgan garlaicīgs un līdzīgs iepriekš redzētajiem. Vasaras festivālos man viņi likās labāki. Arī cilvēki uz Loits bija atnākuši padaudz, un, kad jau tā niecīgie svaiga gaisa krājumi veiksmīgi tika piesmēķēti, nolēmu atdot savu vietu citiem un doties pastaigā uz Kabatas tukšākajiem stūriem.

Uz Hellbox atkal biju ierindā un labi, ka tā – somi bija parūpējušies par lielisku priekšnesumu. Sitiet mani nost, bet šitie, manuprāt, bija labākie, kas pie mums vismaz pēdējā gada laikā atbraukuši - patika daudz labāk par visiem tiem dārgajiem, entombediem un kanibāļiem. Puišiem un it sevišķi atraktīvajam vokālistam izdevās nodibināt lielisku kontaktu ar publiku – cilvēki dziedāja līdzi, pat nezinot dziesmu vārdus. Priekšnesumā netrūka arī pašironijas un humora. Vēl jāpiemin arī Venom kaveri.

Un kā pēdējie, protams, Latvijas metāla karaļi Skyforger. Šim vajadzēja būt viņu pārizdotā ieraksta Semigalls’ Warchant prezentācijas koncertam, taču tehnisku problēmu dēļ albumu nāksies vēl nedaudz pagaidīt. Kā jau tas bija gaidāms, uzstāšanās bija lieliska. Tika nospēlētas arī divas no četrām jaunajām dziesmām. Pagaidām vēl neņemos par tām spriest – jāpagaida ieraksts, bet izklausījās jau cerīgi. Diemžēl pateicoties piebāztajai telpai un zemajai skatuvei nebija iespējams, ne hedbengot, ne vērot priekšnesumu. Varēja toties kārtīgi izkliegties. Kā jau tas pēdējā laikā ierasts, izdevās pēc koncerta uzsaukt Skyforger atpakaļ uz skatuves, šoreiz gan tikai vienu reizi.    

Kudars.

 

Komentāri
0
ui jaa .. koncis bij labu labais ... patiikami iespaidi par hellbox palikushi. Kabata pati par sevi gan pie sirds iipashi neiet, katraa zinjaa es uzskatu, ka Skyforger buutu pelniijushu uzstaaties kaadaa plashaakaa vietinjaa, kur neviens vinju mikjus negaazh un basistam virsuu nekriit, bet citaad ok :) taa ciinja, ko naacaas izciiniit 30 min garumaa, pamazaam spiezoties tuvaak skatuvei tomeer bija taa veerta un lielaako dalja vinju uzstaashanaas tika veerota no pavisam patiikama lenjka :))) sheit arii mokas beidzaas, ja nenjem veeraa ritmiskos elkonja bakstiijienus muguraa :D
0
Areče, es gan ierados ap 5iem, bet ārpusē pastāvēju kādas minūtes 20, heh. Vislabāk laikam priecēja Loits un Kalēji. Hellbox arī bija labi, bet es šos tikai dzirdēju, pie galdiņa sēdēdama.
Pirms Kalēju uznāciena es arī kaut kādā veidā biju nokļuvusi pašā "deju grīdas" viducī, bet pēc vairākkārtējas iekšu izspiešanas un apliešanas ar alu, sāku apsvērt iespēju pārvietoties uz apgabalu ar mazāku matu blīvumu. Izlemt man līdzēja draudzīgs belziens pa pakausi (kaut kur tur zem matiem joprojām varu sataustīt sāpīgu punu). Izlauzos līdz miera ostai- jau iemīļotajam galdam. Izmēģināju kakla skriemeļu vingrinājumus sēdēdama uz galda- nemaz nebija tik slikti. Visā visumā- koncerts normāls, bet būtu tomēr labāk bijis kādā plašākā telpā. Tā ja.
0
hehe, bija labs!!
es gan tiku 3minutees iekshaa.
nekauniiba, gan neesot labs paradums...
0
Agrāk Kabatā bija problēmas ar apsargiem. Tagad bija problēmas ar vienu garderobisti, kas kunkstēja un vaidēja un negribēja ņemt pretī jakas un mēteļus, par somām nerunājot - vietas nav, pacelt grūti utt. Sviests...
Must Missa nedzirdēju, jo kādas 15-20 min stāvēju rindā uz to pašu garderobi.
Loits bija labi, man patika (nez, kā te dažiem metalheadiem neradās morālas problēmas dēļ foršās uniformas un zīmotnēm?).
Hellbox - nu tā, it kā slikti nebija, bet īpaši arī neaizrāva. Kaveris gan bija labs.
Nu, SF tiešām nelika vilties (a biju jau domājis, ka varētu arī neiet uz konci). Labi bija, ka atnācu. Tāda sajūta, ka skanējums palicis smagāks (jeb man tikai liekas).
0
smagaaks? :)

super, kas nav aizmirstas vecaas dziesmas, saakums bi varens ar `kaleejs kala debesiis`. ugh!
0
koncis bija kuuligais. protams vai jau atrast visaadas probleminas visur, bet kopumaa bija izdevies uz goda. must missa nedzirdeju, loits bija cool, kaa nekaa, patlaban pati spozhaakaa igaunu metal banda, Hellbox bija kaa jau threshinam jabuut, par koveriem nerunaasim, tas viniem ir asiniis kaa nekaa. Un Skyforger kaa jau parasti - redzeju Desperado regulari maajam un pakratam galvu, hehe. pec tam dzeram alu lidz 6 ritaa :)
0
jaa,piekritiishu,koncis bij labs,sanaaca i headbangot,i izaardiities,i alinu iedzert...
bij sauper!!!
°piedaavaajums tiem,kuriem veel nau metalheads,jeb grib konkreetus zaabakus-konkreeti sievieshu metalzabaki,-zole taada pati kaa riktiigiem,veikalos redzamajiem zaabakiem-aptuveni 1.5-2cm augsta,un gandriiz tikpat plata zole...snorejami,zaabaku augstums aptuveni liidz celim pieaugusham cilveekam,nedaudz lietoti.izmeers 38.ja kaadai rodas interese-rakstiet vai zvaniet-kriks18@inbox.lv vai pa mob.-6397069-raimis,
cerams jaukais,miiljais saita admins sho zinojumu neizdzeesiis aaraa:)
pats esmu death metal liels piekritejs,un zinu cik vispaar ir grutti atrast normaalus apavus-attieciigus.ir iespeejams piegaadaat arii citus zaabakus.
0
Koncim nekaadas vainas!!!Bet ir bijusi arii labaaki Debesu Kaleeja koncerti...Loits dazas dziesmas riktiigi labas, citas man ne paaraak.

Baigais bardaks, bet O.K.

P.s. man liels prieks par manu jauno T kreklu :)
0
Jaa,krekls tev labs..
0
nju ko lai saka?koncis bija vnk superiigs,vieniigi paaraak daudz tautas bija:)))))
0
a viens no muuseejiem iegaadaajaas kreklu un peec pirmaas piemeeriishanas objekts sapliisa! puika tika pie svaiaga krekla:)
koncis ljooti labais, bet kabata tomeer atbilst savam nosaukumam un skyforger pulcee paaraak lielas masas, lai visi speetu guut baudu.
0
biski besi tas variants, kad ja jau grupa spele velak, tad vina ir labaka, respektivi, visi headbangotaji sakas tikai pie hellbox,skyforger ta pa isto, (uz loits visi stav ka kapi). Nu ziniet, Must Missa man patika labak par hellbox, kaut ari viniem tur baiga pashculta propoganda lapaa, nu bet tas po. Itka jau bija jautri tas moshpits kas prieksha darijas, bet nu va nu vajag cilveki ta spiesties uz to pirmo rindu, vareja tachu zolidi, ne. Vienam crowdserfotajam biki neveicas, he he. Shim man saka lai celu vinu augsha, es ka apzinigs pilsonis palidzeju, bet dzeks nomaucas uz muguras un pec tam atkal bija kajas. Shitas pasaciens varetu dabut 2005 metala konzervu titulu, negribu iedomaties kas notiks uz marduk.
0
to hopkins
nu i kas tur a to dvd buus, nebuus ( baigi zel ka netika filmets "tirela purva", varbut es vienkarshi neredzeju, tas bija kaut kas.)
0
Jaaam! Es to dzhekinju un to skatu ar redzeju.. =) Tas gan bij reecigi..
0
To Black.Widow - klau, a kas tas ir par dzeku, kam sapliisa?:) vai atd taa var sapliist, man jau liekas, ka vinam to kreklu saplesa puuli :) bet iedevu jaunu.
To augury - tada diemzhel ir koncertu prakse, ka grupas ar vardu speelee peedeejas, bet nominalie iesilditaji pirmie, tapec jau vini arii iesilda.
par dvd neko nezinu, tu busi ko nosapnojis, tas bija parasts koncis, un parasta filmeshana. tur var izveidot kadu parastu koncerta klipinu, nevis dvd :) tad jabut attiecigai tehnikai, tas ir pirmais kas vajadzigs.
0
Par to DVD-visu varosais Venoma kungs ar savu fondu prieksgala pazinoja, jau kaadu menesi ieprieksh pirms sii pasakuma, ka taisiisot Skyforger koncertu DVD. Sameejais vel teicaas ka viss esot saskanots u.t.t
0
Nu jaa. Kaut kas tads bija..
0
Nu kas tads tur ar to DVD? Būs iespēja dabūt?
0
Sen jau gribeeju pateikt,ka konci vaidzeeja taisiit SALAMANDRAA-tur buutu bijis vairaak vietas! A to es biju saspiesta takaa pankuuka KABATAA!:)
0
jjaa, tas bija viss trakaak... ka nebija kur izveersties.... bet kopumaa bija labi:))))00
0
tas tik bija labais koncis
0
jūtos ko zaudējusi... beiļetes bija, bet atteikums no manas puses arī... liekas, ka bijis baigi okey... thats sad... nākošreiz bez atteikuma!!
0
nihuja vairs neatceros!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas