0
[#]

Īsumā par koncertu sestdien Čehijā (APOKALYPSA FEST).

Dark Domination pirmo reizi redzēju. Tādu šovu pašmāju grupu izpildījumā nebiju redzējis - cūku galvas, zaimošana, kas ir redzējuši lietuvas koncerta bildes sapratīs. Itkā jau nav slikti, bet pašu dziemu laikā gan kaut kā vienmuļi gāja, nekādas aktivitātes. Muzikāli - funerālisms klasiskā izpausmē. Ātrs black, kur skaņa kā straume gāzās virsū klausītajiem un tāpēc mani īpaši neaizķēra atskaitot pāreju vienas dziesmas beigās un pēdējo dziemu, kuru noklausījos zāles beigās. Iespējams, ja uzreiz būtu pārvietojies uz beigām, man patiktu labāk. Neiztika arī bez tehniskām problēmām.

Čehu Trollech sildījās ļoti gari un daudzsološi. Izskatījās pēc tehniski labas grupas. Trīs ne īsti vēl onkas, ne īsti vairs jaunieši ar ģitārām un pleijerīti, kurā šķiet bija ierakstīts bungmašīnas treks. Uzstāšanās īsti nelika vilties, lai gan kaut kāda mazuma piegarša bija viņu dziesmās. Uz beigām gan likās pavisam neslikti. Slāviem diezgan tipisks pagan/folck black - skanīgs meldiņš ar zāģi pa virsu, kaut kādā ziņā līdzīgi kā tiem pašiem Skyforger, tikai vājāk. Šķiet vienīgā grupa, kas pašu čehus tā īsti interesēja.

Urskumug nospēlēja vienā elpas vilcienā, bez jebkādām tehniskām problēmām un problēmām ar skaņu. Ļoti patika jaunās dziesmas, kas atšķīrās ne tikai ar to, ka nebija iepriekš dzirdētas. Kaut kas jauns bija to skanējumā, atšķirīgs no pierastajām.

Loits nospēlēja kā parasti labi. Nekā īpaša ko atzīmēt, lai nesanāktu atkārtoties.

Čehu Barracuda vairs jau īsti neklausījos, lai gan jāsaka ka arī pašu čehu uz to brīdi vairs nebija daudz. Kur tur bija thrash nezinu, bet ne man par to spriest. Bija neslikts rūcējs, kas arī manām ausīm fonā izklaisījās ļoti pieņemami.

Nu un runājot par koncertu kā par pasākumu, mūsu pašu kabatā vai depo šķiet ir labāka atmosfēra. Telpa plašas, pie tā visa pamaz cilvēku un tanī brīdī, kad saujiņa no pusaudžiem uzsāka grūstīšanos, sākās murgs. Pie Dark Domination saujiņa bija jau 3 cilvēki, kas visiem pārējiem kuri nevēlējās gūt kādu traumu lika no skatuves paiet tālāk. Sākumā tas izbojāja visu vēlmi turpmāk atrasties šinī koncertā. Vēlāk jau skābjo čehu ģīmju skatuves tuvumā kļuva vairāk, tāpēc to panku baru varēja sākt daudz maz ignorēt. Pēc koncerta bija dziļa neizpratne, kādā sakarā pie čehiem brauc grupas, kas bija redzamas uz daudzajiem klubā izlīmētajiem plakātiem. Vai varbūt vienkārši šis koncert bija vairumam gluži vienkārši neinteresants.

BLACK DATA

 

 

Komentāri
0
nepagāja ne divas nedēļas, kad parādījās kaut kas :)
Bildes labas!
0
pagaaj gan >:P
0
ja tā godīgi kur tos Behemoth kreklus var nopirkt izņemot Randomā un Bomberā?
0
Varu piebilst vēl pāris vārdus par Return To Innocence, kas uzstājās pirmie. Pirms tam biju noklausījies pāris dziesmas no šiem, un izklausījās visai interesanti - tāds rosols ar simfoniskiem, folka, gotikas, desas u.c. elementiem, bet grūti bija noticēt, ka tā bija tā pati grupa - dzīvajā izklausījās pavisam citādi. Simfoniskie elmenti un sievietes vokāls bija pazuduši, un rezultātā muzons bija tā kā vairāk uz Finntroll pusi, tikai mazāk jautrs un drusku sarežģītāks.
Vēl kas interesanti, no sešām grupām vienīgā, kam bija pilnvērtīgs (pašu mūzikai atbilstoši) sastāvs, bija Dark Domination, kas tikai nesen savākuši pilnu line-up un sagrāvuši savu kvlt statusu, sākot koncertēt ;) Return to Innocence fonogrammā gāja viss sintezatora stuffs, Urskumug, kā parasti bez bundzinieka (ir gan parādījies basists Jānis), Trollech arī kapāja bez bundzinieka, Loits trūka viena ģitāra - tā, kas solistam parasti koncertos kaklā, bet Barracuda spēlēja bez basista. Vispār Barracuda bija diezgan labs arī nepilnā sastāvā, visai normāls death/thrash, tik atbalstītāju zālē an bija dikti maz palicis, kādi 15-20 cilvēki varēja būt.

Alus ziņas - Čehijā alus ir lēts, dažbrīd pat smieklīgi lēts, un ir itin dzerams, dažkārt pat gards ;)
0
Cik Nopratu pēc teksta, galīgi dirsā.
0
nekā nebija - es biju sajūsmā.
Dark Domination un Urskumug - mani favorīti vietējās mūzikas industrijā.
Baigi forši bija dzirdēt Tiamat "The Sleeping Beauty" Urskumug izpildījumā.
0
To Deathperado -
nu un ka tev disks patika??????
0
pirmā klase! Protams, velk uz Dark Funeral, bet labajā nozīmē. Vienīgi konstatēju, ka lielai daļai dziesmu ritms ir ļoti līdzīgs. :) Ambientie tracki starp dziesmām labi papildina atmosfēru, vienīgi, kad gribēju papildināt CDDB ar infu par disku, man bija problēmas saprast, kāpēc tracku ir divreiz vairāk, nekā rakstīts uz diska vāciņa :))))
Sevišķi iecērt dziesma "Against the Liar".
Albūms ir domāts garastāvoklim, kad baznīca.lv tusētāji ir piegriezušies un naidīgs garastāvoklis pret pasauli.
0
A ka tev patika BONUS tracks ? :):):)
0
labs! tur ir kaut kas, ko neesmu pamanījis? es gan īsti nesaprotu, ko tas nosaukums nozīmē... tb vispār nesaprotu
0
Nu to, kas bonus tracku ir iedziedajis :):):)
0
mjā.... paskatījos metal archives, sapratu, ko tu ar to domā... Lembetu no Loits & Tharaphita :)))
Primā!
0
Nu re ideju saprati :)
Shito fishku mes speciali noorganizejam, un igauniski ta dziesma izklausas vispar super :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas