0
[#]

Lord of Depravity over Eastern Europe 2006

16. aprīlī klubā „Salamandra” (Jugla, Salamandras iela 1, 6 - tā tramvaja galapunkts) notiks vienīgais vācu trash-metal pionieru - „SODOM” koncerts!

Apvienība „SODOM”, līdzās tādiem monstriem kā „Metallica”, „Kreator” un „Slayer”, faktiski ir trash metal stila pamatlicēji.

Koncerts notiks Austrumeiropas mini - tūres “Lords of Depravity over Eastern Europe” ietvaros, kuru pavadīs ne mazāk leģendāras grupas - „ASSASSIN” (Vācija) kā arī „FATAL EMBRACE” (Vācija), un „PANZERFAUST” (Polija.)

No 14. marta „Biļešu Paradīze” kasēs (www.bilesuparadize.lv) tiks tirgotas biļetes uz apvienības „SODOM” koncertu. Biļešu cena, sākot no 10 Ls; tuvojoties koncerta dienai (16. aprīlim), biļešu cena pieaugs. Pieejamas sēdvietas arī VIP sektorā!

Vācu Trash-metal apvienības „Sodom”, kuras daiļradi daži pētītāji uzskata par pārejas pakāpienu uz Death-metal, pirmsākumus var meklēt 1980. gadā, kad trīs mūziķi no Vācijas mazpilsētas Gelsenkirchen, slēpjoties zem pseidonīmiem AngelRipper (bass/vokāls), Aggressor (ģitāra/vokāls) un Witchhunter (bungas), nolēma radīt grupu. Iedvesmoti ar tādiem smagās mūzikas grandiem, ka „Motorhead”, „Venom” un „Mercyful Fate”, „sodomieši” apbruņojās ar stingru bruņu - sitošu skaņu, spēku un agresiju. 80 -to gadu sākumā tika ierakstītas pāris demo -lentes, 1984. gadā zem leibla Stemhammer EP „In The Sign Of Evil”, un 1986. gadā – pilnmetrāžas debijas albūms „Obsessed By Cruelty”, kas lika pamatus „Sodom” slavai.

Grupai ir bijušas neskaitāmas Eiropas tūres; 1988. gadā ir nācis klajā „dzīvs” albūms zem nosaukuma „Mortal Way of Life”, kas tika ierakstīts šova laikā Disseldorfā. Pateicoties albūmam „Agent orange” (1988.g.) un kulta singlam „Ausgebombt”, apvienība ieguva plašu pasaules popularitāti un kļuva par pirmo vācu trash - apvienību, kuras albūmi kļuva populāri pasaules čārtos. 90 - to gadu mijā „Sodom” piedalījās pasaules tūrē, kur sniedza daudz veiksmīgu koncertu gan Japānā, gan Dienvidamerikā, kā arī nospēlēja tūri ar, tad vēl jauno, Brazīlijas komandu „SEPULTURA”. Tādi albūmi, kā „Better Off Dead” (1990) un „Trapping The Vein” (1992) apstiprināja apvienības pelnīto statusu, bet plates “Masquerade In Blood” (1995) un “'Til Death Do Us Unite”(1997) pierādīja , ka kolektīvs paliek uzticīgs trash ideāliem.

Grupas sastāvs ir piedzīvojis daudzas izmaiņas; nemainīgs grupas dalībnieks ir palicis tikai frontmens, mūzikas un tekstu autors Tom AngelRipper, kuram pateicoties komanda ir ieguvusi savu neatkārtojamo skanējumu. Paralēli komandas darbiem AngelRipper ir radījis arī dažus solo - ierakstus (kā Onkel Tom), kas veltīti, galvenokārt, alus kultam: Ein Schoner Tag (1995), Ein Tropfchen Volle Gluck (1998), Ein Strauss Bunter (1999).

Apvienībā ir viesojušies arī tādi sešu stīgu meistari, kā Frank Blackfire (aizgāja uz Kreator) un Michael Hoffmann. 1999. gada albūms „Code Red”, kas tika ierakstīts ar ģitārista Bernemann un bundzinieka Bobby Schottkowski dalību (šāds ir arī grupas patreizējais sastāvs) , skāra asas mūsdienu politiskās problēmas. Āzijas valstu un Tālo Austrumu koncertu tūres, kā arī Saigona apmeklējums, iedvesmoja „Sodom” radīt darbus par karu Vjetnamā – šai tēmai ir veltīts 2001. gada albūms „M-16”.

Ir 2006. gads, un „Sodom” vēl joprojām ir viena no populārākajām un atpazīstamākajām Eiropas trash-metal apvienībām.

Diskogrāfija: In The Sign Of Evil (1984, EP); Obsessed By Cruelty (1986); Persecution Mania (1987); Mortal Way Of Life (1988); Agent Orange (1989); Better Off Dead (1990); Tapping The Vein (1992); Aber Bitte Mit Sahne (1993, EP); Get What You Deserve (1994); Marooned Live (1994); Masquerade In Blood (1995); Ten Black Years - Best Of (1996); 'Til Death Do Us Unite (1997); Code Red (1999); M-16 (2001).

Afiša:

 

Komentāri
0
Beidzot tie laiki ir pienākuši, kad Rīgā spēlē Sodom! šitāda koncerta dēļ arī būtu vērts maksāt 10ls! Bet vai Salamandrā nebūs pa šauru?
0
bija taču domāts sapņu fabrikā....
0
Hmm VIP sektors :)
0
vispaar sapnnu fabikaa man labaak patiktos
0
Nu kas koncertus riko svetdien? :0
0
bļļ...

vai tiešām ir tik grūti iegaumēt, ka ir THRASH, nevis trash metal...
0
a kāda starpība, ja kāda grupa spēlēs trash metālu, tad automātiski tas ir sūds ? vai ko Tu gribi pateikt ?
0
varbūt mums trash lietotājiem smadzeņu rievā neieiet, ka nepareizi rakstam, a Tev uzreiz pretenzijas, mēģini mūs pieņemt tādus kādi mēs esam.

Jūsu Mr.Tolerance
0
Man gan liekas, ka Wrong Tale aizrādījums ir vietā. :) Ja esi mūzikas fans, ir jāzina pareizie termini. :)
0
nē, nu, nahui tad vispār pareizrakstība ir vajadzīga? BuUSim IiizzztenIe poKeMOOONi...
0
itkā pašam pareizrakstība sit augstu vilni !
priekš tādiem burkāniem kā tu, ir principā jāraksta trash, nevis thrash.
0
Pilnīgi pareizi! Mani arī tās kļūdas kaitina.
0
sīkums jau ir, bet tomēr trash un thrash mainās vārdu jēga. latviešiem jau pohuj, bet anglim tas ir pats par sevi saprotams ka ir Thrash nevis Trash, tāpat kā skaidrs ka ir Juris nevis Čuris
0
o! kudars ir pikts!
0
me tur buus! yeah!
0
pizdu nah. Boikots. Zajebaļi haltūras nedot. Un tās kuces tai kantorī. Stūlbās vecenes, jūs esat kropli radījumi.
0
būtu priecājušies, ka sodom brauc, nevis tagad sviluši, par sīkumiem, ka kāds raksta trash... TRASH... T.R.A.S.H !!!

P.S. biedējoši, ne ?
0
Citāts: WrongTale, 2005. gada 15. septembrī, plkst. 07:22 rakstīja:

"Kā es pirkšu!
Kā es iešu!
Kā es hedbengošu!

Jūs pat iedomāties nevarat :)

Nu un tagad es vēl gribu sagaidīt Blind Guardian, Dream Theater, Symphony X un The Tea Party [Lasi: Slayer, Kreator un Testament - S.]... tad varēs mirt laimīgs :) "
0
Napalm Death kā nieku pārspļauj Testament- tikai nesāksim nelietderīgu vārdu apmaiņu, man vnk. daudz labāk patīk... >:)

no kurienes tas The Tea Party cēlies?
0
Stonerosis:
nure, bet es nekad neesmu bijis liels thrash fans, ar atsevišķiem retiem albumiem (Slayer "Seasons In The Abyss", Testament "The Legacy", Forbidden "Twisted Into Form"). Un Sodom man vienaldzīgo thrash grupu sarakstā ir pirmajā vietā :)
0
Man savukārt no Thrash saista tikai Slayer un Sodom plus vēl Sodom ir leģendaŗa grupa, tāpēc uz to koncertu droši vien vajadzēs aiziet!
0
Iemesls, kura dēļ mani tik ļoti saista thrash metal, ir - tā tautiskums, demokrātiskums un vispārējs proletāriskums. Nu kurš smagās mūzikas žanrs gan vēl spējīgs likt koncerta laikā atcerēties sākumskolas laikos apgūtos tautisko danču pamatelementus un pavērt žaunas blējienā līdzi piedziedājumam... Nu nē; lai nu cik lieliskui ir Napalm Death, koncertos ko tādu viņiem nemūžam nepanākt.
Vai Sodom ir jūsu vienaldzīgo grupu saraksta pirmajā vai pēdējā vietā - ja tic grupas koncertierakstiem un to dzīvo performanču laimīgajiem aculieciniekiem, onkulis Toms visnotaļ spejīgs likt šķilties dzirkstelēm no acīm arī rūdītākiem snobiem. Tas viss liek cerēt, ka arī pēc šī koncerta būs - remember the fallen...
0
Kas priekš mani,es nevaru dzīvot bez Destruction,Kreator,protam... SODOM,Slayer,Tankard,Exodu...
0
mhmhm, ja varētu Kreator apskatīt... mhmhmm
0
Es pagājušgad redzēju - nekas īpašs tur nebija.
0
nu nez, tas viens koncīts, kas mums uz video mētājas ir vnk. grandiozs...
0
Pačolēju viņu setlistus, izskatās, ka atkal ir vecais joks "davai paignorēsim savu labāko CD". Izskatās, ka nespēlē neko no "Tapping the Vein". "Bodyparts" + "Skinned Alive" vo blieziens!
p.s. kāds ir viņu pēdējais self-titled ripulis? nav vēl sanācis dzirdēt.
0
Nez, man jau Kreator Mystic festā patika, neskatoties un čakarējošos skaņu.

Jaunais Sodom - ir klausāms; tādi īsti thrash gabali ir tikai pāris, īpaši Lords of Depravity, bet ir arī vairāki tādi mīkstāki un melodiskāki. Taču kopumā nekāda vaina.
0
veeel jau sito var atcelt...:))
0
nu ko,biļeti iepirku.
0
Afišā, apakšā no labās puses, DRAUGIEM.LV, ļoti aizdomīgi ;)
0
Vēl ir biļetes pa 10 Ls :)
0
biļetes vēljoprojām par 10 ls var dabūt ;) Em, a kāds ir to 20 ls biļeti pircis?
0
nez,laikam neviens nejūtas tik ļoti VIP.Kaut gan par iespēju bez rindas dabūt alu,varbūt pat ir vērts.
0
tās rin das nav tik lielas, lai piķotu vēlvienu cēneri :P
0
Es dabuuju pa 10 un i labi, lai vairāk maksātu buutu jaapadomaa, bet gan jau buus normalno...
0
prieciigu jums visiem klausiisanos!
0
Kāpēc nebija Panzerfaust? un kas tie taadi vinju vietaa?
0
runaajot par konci.. jaasaka laikam trash nav mans stils, taadeelj ar likaas vienkaarshi garlaiciigi un vienmulji.
Vieniigias kas man patika bija Sodom dziesma "no riita" :D kaa arii Peksha aardiishanaas.. un veel dazhu indiviidu vakara "baudiishans" prieki!
0
Koncerts vnk ideāls, vienīgi Sodom varēj vairāk manu mīļāko dziesmu nospēlēt ^_^. Assassin arī bij ļoti labi, patīkams pārsteigums.
0
šitajie- Fatal Embrace bija labie.
NU jā, vispār visi baigi klukstēja, ka šiem thrash metāls nepatīk, nu paši vainīgi.
Nu par ārdīšnaos bija tā diezgan haotiski :p bet pie Sodom uz beigām jau neviens tur neko daudz vairs neārdijās.
0
nu manos spēkos nebija pie Sodom mierā nostāvēt
0
Assassin(s) bija unikaals, un tas viņu bunģieries ļoti omulīgs onkulītis :)
0
To:Elizabethe
Panzerfaust vietā bija Panzer'Faust :D
0
koncerts vnk super! p.s. cik dziesmas Sodom vēl pēc Ace of Spades nospēlēja?
0
isti neatceros, liekas ka 2as
0
manam šķiet, ka trīs
pēc napalm in the morning viss tāds miglains..
0
Eh, kā vakar varējām pārliecināties, Sodom joprojām kicks ass :) Un ar rūdītiem Sodom faniem joki mazi - to droši vien turpmākajās dienās, spogulī skatoties, atcerēsies tas neapdomīgais puisis, kas alus iespaidā skaļi mēģināja pasūtīt mūziķus pāris mājas tālāk :)
0
Tos Panzer'Faustus čist neatceros, Fatal Embrace'i bij baigi labie, tas solists kruts onka, bet Assassin vienkārši nereāli iepēra. Albumi jau normāli iespēra, bet dzīvajā jamie vienk unikāli. Tā saucās iesildīšanas grupa, heh :)
Sodom protams bija galvenie un vislabākie, pie skatuves gan bija īsta elle, bet bija labi, ļoti. Toms aliņu ar deva, nekur jāiet pat nebija :D
Lielāko daļu mīļāko dziesmu ar dzirdēju, bet jākļi Giselu tā arī dzīvajā nespēlē:D
un Peksis ar bij fascinējošs :)
0
man arī dikti patika, ka viņš man no skatuves uzmaucās virsū
vairākkārt :D
0
jā, es ar aliņu dabuuju. :)
0
dažas bildes no pasākuma... :
fotki.lv/?x=OS5RKFxDRy06RDxI...
0
Njaaa ... Assasin - unikaali vien buutu maigi teikts. Taadi jautrie chaliishi :D Bet nu man patika. Fatal Embrace bija arii ok, Sodom protams, ka baisi ielika, bet nu uz tiem pirmajiem gan nepaspeeju.
A pastumdiities gan naacaas pamatiigi. Ik pa laikam naacaas atbriivot taadu normaalu plekjiiti sev un sievietei.
0
ak tad jūs bijāt tie, kas grūda mani no muguras visu laiku prom :D
0
Bl, pie pašas skatuves visp bija psc. Tā jau piespiests ka en ksutēt, un tad vēl visi sadomā sākt lēkāt... čistākā sodomija, bl :D
0
Vispar jau SODOM un ASSASSIN kā "māte un meita" :D
0
Kas tie kādreiz bija par svētkiem kad "čierī" varēja Assassin lentu pa 20 rubļiem nopirkt! UH!
0
Pasaakuma bildes by Mr Cruelty: www.metalshow.lv/?section=gallery&la...
0
Pēteris no SF ar normāli ārdijās ;)
0
Viesuli-ko tad Pēteris izpildīja?
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas