0
[#]

Reizēm, varbūt pat diezgan bieži ir tā, ka gribas kādu jauku, lustīgu muzīciņu, kas neprasa sevišķu piepūli iedziļināties, bet vienkārši tāpat provocē pakustināt ķermeņa daļas klasiskos ritmos, vai der par fonu darbam, braukšanai, vai kaut vai kāršu spēlei pie alus kausa. Nu tādu klasisku taisno smagucīti. Šeit var noderēt ne tikai jau iecienītie Motörheadi un citi rokenroliskie dzērāji, bet arī Hellbox – mūspusē jau mazliet pazīstamie somu oldskūlisti. Kas bija koncertā, tas droši vien atceras, cik azartiski šie uzstājās.

Sākušiem kā Venom kaveru bandai, pēcāk Hellbox dalībniekiem radās vēlme uzraut arī savus gabalus, kā rezultātā ir radīts jau otrais pilnasinīgais albums ar nosaukumu “Infernothing”. Kā jau sagaidāms, ripulis ir pildīts ar jestriem, klasiskā smagā rokenrola garā ieturētiem skaņdarbiem, kas priecē gan ar azartiskiem skurbumroka ritmiem, gan arī ar krietnu vecās skolas thrash devu, pa brīžam atļaujoties arī diezgan panciskus izgājienus. Dziesmas nav garas, lielākoties 2 – 3 minūšu laikā tiek pateikts viss, kas sakāms un nospēlēts, kas nospēlējams, un beigta balle, nav ko daudz garumā stiept. Pati garākā dziesma “Coin Under Tongue” ir drusku pāri 4 minūtēm, mazliet nobremzētā tempā un samērā plakanu lēnu posmu pirms beigām. Kaut kas šai dziesmai pietrūkst, nav kaut kā īsti tas smeķis, kas pārējam albumam. Otrs puslēnais gabals, “Eviction from the Grave” arī mazliet krīt ārā no vispārējā tempa, tomēr pats par sevi šķiet drusku labāks par jau pieminēto.

Sākumā, īpaši pirmo reizi klausoties šo ierakstu, šķiet, ka kaut kas tā kā pietrūkst, tomēr ap trešo ceturto dziesmu balle var sākties, un pēc vairākkārtējas noklausīšanās jau pieķer kārtīgi, arī sākumam (“in-fer-načing!!!” :)) vairs nešķiet ne vainas. Parasti Hellbox stils tiek aprakstīts kā thrash/black, bet faktiski uz black var attiecināt lielākoties Hellvis Perversley vokālu, kas gan nav nekāds augstais ķērciens, bet tāds vidējais krekšķis; ar vārdu saklausīšanu problēmām nevajadzētu būt.

Īstie danču gabali: “Helldriver”, “Pyronoid”, “Angeröär” un vispār lielākā daļa. Oldschool!

Vērtējums: 7,5/10

Intars

 

Komentāri
0
Tu zin, nav ne vainas. Bet nu tas tomēr ir muzons vairāk "dļa ļubiķeļa". Es arī neko vairāk nebiju gaidījis par to, ko sagaidīju, jo aptuveni arī tādu viņu biju iedomājies pēc nostāstiem gan no tā konča šepat un Estragona slavinājumiem. Kautkā esmu iemanījies negaidīt pārāk daudz, lai nesanāk vilties. Tomēr, tak patīkamāk ir dažreiz būt patīkami pārsteigtam, nekā mūždien vilties. Ticiet man, tas ir baigi feini. Šodien arī, eju uz linka, kur kautkāda štatu grupiņa lūk esot, kuras ģitārists pašreiz kautkur pa Rīgu klimst, un gaidu ka būs pilnīga huiņa. Un ir arī! Bet tā kā es jau noskaņojos uz pilnīgu draņķi, tad emocijas = 0 un nav vairs vajadzība gānīties. Pozitīva pieeja lietai, tā teikt sacīt.
0
Nu un kas tad arī šoreiz super-duper tīrās raudzes policistiem, trūmetāla seivioriem, trū oldskūleriem nekā nav ko pateikt?! Kā vienmēr, jūs parādaties tikai tualetes piecūkotajā galā.
0
Hellbox 4ever!!!!1 <- kā Tev šis?
0
nu, vai tad bija tik grūti?
0
nu vērtē pats ir grūti vai nav - nepilnas trīs dienas, kamēr izspiedu.
0
Nu re! Tagad tu esi godam nopelnījis iespēju nosaukt truemetal par tualeti, un žēloties par beztēmu skaitu. Vari mierīgi arī uzcept jaunu tēmu: "Kāpēc šeit neviens nerunā par muzīku?!", vai arī "Nu kur ir tēmas par muzīku?!"

...if you know what I mean... (izrunā Maikla Medsena balsī)
0
Faun njeparsja :) shis gadiijums ir tieshi tas kad nav ko ilgi runaat... ir jaaklausas kaut kur puishu barinjaa ar alus pudeliiti rokaas... laba banda! labs albums!
0
Nu jā, negaidīt parāk daudz ir tā labākā taktika, tas toč. Vismaz nav jāpiedzīvo vilšanās, toties netiek izslēgta patīkama pārsteiguma iespēja.
0
"Faun njeparsja :) shis gadiijums ir..."

Nu tak es to tēmēju uz tiem, kuri te mūždien vaid par saturīgu diskusiju trūkumu un to, ka te lūk esot TRŪ-metal saits, kur būtu jārunā tikai par TRŪ-metal. Vienkārši, atkal, kad ir iespēja sevi parādīt ar kautkādu viedokli, nu tak pie kājas, kautko vismaz ieminēties, apmainīties iespaidiem, tad mutes ciet. A kad jācep tēma "trūmetal - tualete?", tad nu viens par otru gudrāki un viedokļiem bagātāki.
0
"ir jaaklausas kaut kur puishu barinjaa ar alus pudeliiti rokaas..."

Kur? Kad? Cikos?
0
Motorhead pieminēšana nozog visu vēlmi šito sākt klausīties
0
Vairumam ļaužu gan tas varētu būt tieši stimuls šito paklausīties :D
0
Fauns, i dom 7dien rīkot alus karnevālu. programmā - alus, pirts, mozōns, cūkošanās.
0
puišu bariņā ar alus pudelīti rokās/pirtī, ar muzonu un cūkošanos - ritīgs slapjo dvielīšu pasākums :D
0
kaunt mī in!

...beidzot būs iespēja parādīties tautās pēc intensīvajiem svaru zāles apmeklējumiem... mr.kačalkijs strikes bakk!

Dvielītis jāņem līdzi?
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Liega
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas