0
[#]

Par šo albumu metal aprindās runāja skaļi un  plaši, internetā bija lasāmi daudzi studijas darba apraksti, kas noteikti pastiprināja fanu lielo interesi, padarīja gaidīšanu īpašu, jo Celtic Frost nozīme metal mūzikas vēsturē un ietekme uz daudzām grupām nav apstrīdama, tāpēc daudzi, domāju, ar nepacietību gaidīja, kāds tad būs  šīs šveiciešu supergrupas atgriešanās albums pēc apmēram 14 gadu klusēšanas. Šī gaidīšana beidzās pagājušā gada nogalē, kad klajā nāca Celtic Frost atdzimšanas disks «Monotheist». Noteikti jāmin, ka producenta krēslā sēdās viens no zviedru metal skatuves ietekmīgākajiem mūziķiem un producentiem -  Peter Tägtgren, bet viņam bija daudz palīgu, kas vien leicina, ka pie šī albuma tika strādāts īpaši nopietni. Par rezultātu nav pat daudz (tajā pašā laikā ir daudz) ko teikt – vareni, iespaidīgi, pārsteidzoši!

Apokaliptiska, niknuma piepildīta, filozofiska mūzika – tā pamatā varētu raksturot Celtic Frost šodien. Nolemtība paša miesā, cilvēces nolemtība («Progeny», «Obscured») cilvēka nespēja izprast un sadzīvot ar  izskaidrojumu dieva eksistencei («A Dying God Coming Into Human Flesh»), pieminekļi nespējai, neadekvātībai, nolemtībai («Obscured»), apsēstība, eksistences apnicība («Domain Of Decay»), veltījumi ļaunajam, tumsības dzīlēm, kas sastopamas ikvienā no mums («Synagoga Satanae»), stāsti par reliģiskajiem kultiem un to vēsturi, izcelsmi («Ain Elohim») - tas ir Monotheist, viens no maniem 2006 gada lielākajiem pārsteigumiem. Protams, nepietiek ar ideju vien, lai panāktu tādu eksploziju, kādu ir panākuši Celtic Frost. Viss minētais ir «ietērpts» pamatīgi izstrādātā, biezā skaņas vulkānā, ģitāras griež kā līdz kvēlei noasināti naži, Tom Gabriel Fisher verbālie izvirdumi neatstāj vienaldzīgu nevienu klausītāju. Klaja, dabiska brutalitāte no pašas pirmās nots līdz pašai pēdējai notij – to no Celtic Frost būtu jāmācās daudziem. Ar katru reizi klausoties albumu Celtic Frost  aizvien vairāk ievelk klausītāju savā apokalpitiskajā mūzikas pasaulē un pārpilda prātu ar neskaitāmiem jautājumiem par paša eksistences pamatnosacījumiem, notiek nepārtraukts dialogs ar «tevi», jautājums vien ir – vai esi gatavs pieņemt šos nosacījumus un tiešām pamatīgi ieskatīties savos tumšākajos dvēseles labirintos un sastapties ar visiem saviem iekšējiem dvēseles un prāta dēmoniem?! Ja neesi, tad, pēc šīs lapuses izlasīšanas vienkārši aizmirsti par Celtic Frost un disku «Monotheist». Ja tomēr esi gatavs šim «nezināmajam», tad dodies uz veikalu Randoms un ņem Celtic Frost «Monotheist», ieliec disku atskaņotājā un gaidi, ko tas «tev» ir sagatavojis...

Balrogh

 

Komentāri
0
Vai beidziņas arī, lūdzu, varētu dabūt?
0
aber lūdzu :)
0
vienreiz noklausiijos, varu pateikt, ka pirmais no CF albuumiem kas man tiesham patiik!
0
Vis CELTIC-FROST-iskākais albūms no visiem CELTIC FROST albūmiem! Kaut ko tādu negaidīju!!! Labs - ir pārāk mazs novērtējums.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Komentāri
Viskas