0
[#]

Vācu heavy/power metal supergrupa Primal Fear 2005. gadā izdevusi šo savu septīto studijas albumu «Seven Seals». Heavy metal fani ar Primal Fear, domājams, vairs sen nav jāiepazīstina, pārējiem varu vien pateikt, ka šajā supergrupā darbojas viens no visvairāk respektētajiem un pazīstamajiem heavy/power metal dziedātājiem Ralph Sheepers, viens no visaktīvakajiem metal censoņiem, dziesmu autors Mat Sinner, kuram šajā mēnesī iznāks jaunākais soloalbums «Mask Of Sanity», kā arī  bundzinieks leģenda - Randy Black, kas spēlējis tādās grupās kā «Click»(Rush koveru grupa), Rebellion un thrash metal gigantos Annihilator.

Ar albumu «Seven Seals» liekas Primal Fear ir pārspējuši paši sevi. Varbūt gluži ne tik tieši, bet tomēr  - šis patiešām ir viens no varenākajiem heavy metal albumiem pēdējo gadu laikā. Gan pati grupa, sarakstot nepārspējamas, himniskas melodijas, gan producents, grupas basģitārists  Mat Sinner un līdzproducents Charlie  Bauerfiend, uztaisot kristāldzidru, spēcīgu skaņu, ir ļoti pacentušies, lai šī gigantiskā heavy metal parāde pārņemtu jebkuru, kas dabū šo disku savā īpašumā. Ne mazāk, ne vairāk – vienreizējas aranžijas, no pirmās līdz pēdējai dziesmai Primal Fear dārd tumbās bez jebkādiem kompromisiem, Ralph Sheepers kalnus gāzošais vokāls, ģitāru masīvās konstrukcijas, nevaldāmie bungu uzbrukumi – nav nekādu iespēju izvairīties vai aizbēgt... Viss ir pārdomāts līdz pēdējam akordam, līdz pēdējai stīgai, bet tajā pašā laikā nav ne miņas no garlaicības, kas varētu iezagties pie tik perfekti veidotajām kompozīcijām.

Ievadkompozīcija «Deamons And Angels» himniski un dārdoši uzsāk šo parādi ar nepārvaramu spēku un pārliecību. Tik uz priekšu un nākamais gabals «Rollercoaster» turpina iesākto viesuļa efektu. Viens no varenākajiem, skaistākajiem un atmiņā paliekošākajiem gabaliem, albuma tituldziesma «Seven Seals» jau ir pelnījis heavy metal himnas statusu.  «Evil Spellls» iesākas ar lēnu, orķestrālu gitāras solo un, kad jau liekas, ka sekos kas mierīgs, sākas kārtīgs viesulis, sagraujot jebkādas ilūzijas par to, ka var atslābt, nekā, Primal Fear turpina parādi ātros tempos, to nedaudz samazinot pie «Diabolus», kas izceļas ar skaistu piedziedājumu un kārtējo reizi lieliski parāda Ralph Sheepers neapstrīdamo talanu. Nākamais varenās parādes pieturpunkts ir «In Memory», kas ir šī albuma balāde un ļauj nedaudz atvilkt elpu un atjaunot spēkus, lai tie pietiktu līdz sīs gigantiskās parādes beigām, kas nemaz nav tālu. «The Union» it kā oficāli noslēdz šo parādi, tomēr viss nav tik vienkārši, kā varētu likties un Primal Fear tomēr vēl paturpina šo pasākumu ar bonus dziesmu «Higher Power» kas jau gluži praktiski pieliek punktu šai himniskajai, gigantiskajai parādei. Kas tāds sen nav piedzīvots...

Noteikti nedrīkst nepieminēt albuma vāka noformēju, kas jau vien ir ko vērts – kā grāmata ar ļoti krāsainu saturu.

Ja esat ieintriģēts par šo parādi, dodaties un veikalu Randoms un piedzīvojums sāksies!

Balrogh

 

Komentāri
0
A turpmāk rakstot recenzijas vienmēr apakšā būs jābūt atsaucei uz veikalu Randoms?
0
grūti nepiekrist uzrakstītajam...
0
Jā, pēc idejas jābūt, jo idejiski tā ir iecerēts:)
0
A šie Tev algu maksā? :D :P
0
Savā veidā:D
0
NU jā, ir tur spēks un himniskums, un pārdomāti akordi ir kruti. Bet man nepatika, neaizrāva tas viss kā Balrogs tur tik glorificējoši raksta.
0
objektivitāte? vispār ir?
teiksim, randoms iedod tev recenzēt sūdu. tas ir tāds, ko TU uzskati par pilnīgu ateju. ? ko tad rakstīt?
0
jāraksta, ka ir baigi zaibiss, jo nevar kost rokā kas tevi baro!
0
Mierīgi, var rakstīt, kā uzskatu, jo tas nenozīmē, ka citiem nepatiks disks, par kuru būs slikta atsauksme, tāpat kā ne visiem patiks disks, par kuru ir ļoti laba atsauksme!
0
Es jau saņēmu atbildi uz meilu, pateicos :)
0
es nesaprotu cik tev randoms ir samaksājis ka tu vinu ta piesauc. Primal Fear ikta mammai ari patīk, neko sliktu nevarētu teik, sho te cd gan neesmu dzirdējis. mosh kadreiz dzirdēshu random'a.
0
Vajag piesaukt, jo CD ir no Randoma!
0
Klau Randoma slavinaataaji! Kapēc randomā nav jaunā Herald albūma ko?
0
Gadījumā Herald netika izdots vienīgi tālajos austrumos?
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas