0
[#]

Otrdien, 16. oktobrī Rīgā savas pirmās Austrumeiropas tūres ietvaros Rīgā, klubā „Kabata” viesosies grupa no tālās Grieķijas – black / pagan metal stila pārstāvji KAWIR!

Sākums: 18:30 (durvis vaļā no 18:00)

Ieeja: 4Ls

Biļetes iepriekšpārdošanā „Biļešu Paradīzes” kasēs; koncerta dienā tikai kluba kasē.

Grupa dibināta tālajā 1993.gadā Atēnās un kopā ar Rotting Christ, Varathron, Necromantia un Zemial sastādīja grieķu black metal agrīno vilni. KAWIR arīdzan ir jāpieskaita pie grieķu metālmūzikas stabilām vērtībām, jo izdotas jau piecas mazās plates (EP) un trīs pilnie albumi, kā arī kompilācijas CD. Grupas nosaukums tulkojumā no grieķu valodas nozīmē “spēks” un ir pieņemts ietekmējoties no varenajiem grieķu dieviem.

Lai gan savulaik ir pieredzētas biežas sastāva maiņas, patlaban tas ir nostabilizējies un grupā darbojas tādi noslēpumaini vīri kā: Therthonax (ģitāras), Porphyrion (vokāls), Vriareos (bungas), Etheras (sintezatori), Nosfitis (bass), kuri kopā spēlē, kā paši dēvē - „mītisku nolādētu black metal”. Albumu tēmas pamatā skar aizvēsturiskos grieķu mitoloģijas, vēstures un maģijas aspektus, skatītus caur pamatīgu misticisma un fatalitātes prizmu. Interesants fakts, ka Kawir izmanto sava skatuves tēla pastiprināšanai antīkos kostīmus un dzied ekskluzīvi sengrieķu valodā.

Kā speciālie viesi ir uzaicinātas pašmāju grupas OCULARIS INFERNUM (melodic black metal) un ABORT OF SUCCUBUS (death metal).

Ja kādam ir aizmirsies, tad alus sortiments Kabatā: Ls 1.20 (Piebalgas alus), Ls 1.30 (Zelta alus)

Resursi internetā:
www.kawir.gr
www.myspace.com/kawir

http://www.metal-archives.com/band.php?id=11796

 

Komentāri
0
Uz šitiem, gan es aizvilkšos! Sen nav kabatā būts!
0
Oioioi, Kawir ir pilnīgs labinieks. Kaučkad nesen nedēļu no vietas drillēju šamo pēdējo albumu, līdz piegriezās :)
0
Mjā... Kabatā neesmu bijis kopš... 2005.gada "metāliskajiem ziemassvētkiem" :D
0
Pēdējo reizi Kabatā biju laikam uz kādu Sanctimony pasākumu (laikam Death'n'Roll members 2004 gadā). Jāpaklausās tie Grieķi, ja nebūs galīgā kaka, var aiziet atcerēties jaunības cīņuvietas :D
0
nu uz šito laikam būs jāaiziet un kabatā jau ar 100 gad nav būts
0
Dažas dienas atpakaļ mani jau vīrs no OCULARIS par šo festu noinformēja. Kas ir KAWIR, šobrīd vēl nezinu - nav iegadījies dzirdēt, bet grupas vārds kā tāds ir vairākkart šur tur sastapts. Ja sanāks aiziet, aiziešu - kaut vai intereses pēc.
0
baigi " ātri" paziņo
0
Vēl 11 dienas. Priekš Bigija tas ir gandrīz rekords (ņemot vērā pasākuma krutuma pakāpe, kas tomēr nav liela) :)
0
Laikam būs jāaiziet uz šito pasākumu: jāievērtē Abort of Succubus un grieķus!  
0
Malace. A to sen neesi dzerstījusies pa MP. Aborta Palieku laikam neesmu dzirdējis, būs jāievērtē. Okulisti man patīk, bet grieķu pēdējais albums īpaši neparāva, kaut gan par sūdīgu nesauktu. Kaut kādā ziņā līdzīgs Pūstošajam Vingrotājam.
0
mjāāā....kabata, tik memoriāla vieta, ka būtu jāaiziet vismaz paskatīties kā tur izskatas...
0
kas tas pa konci kas notiek otrdiena?
0
normāls koncis.
0
viņiem tak tūre un tādēl tas notiekas otrdien! www.myspace.com/kawir

redzams, ka viņiem tālāk pievienosies arī pašmāju grandi:D
obligāti jāiet, ļoti interesanta mūzika!
0
mmm pagan metal
0
Sen nav būts "Kabatā". Noteikti jādodas! :))
0
Oooo, lieliskā un oriģināli perfektā pašmāju apvienība Ocularis Infernum un fantastiskie Kawir neabšaubāmi sniegs burvīgiņu muzikālu baudījumu. Black metal victory

ziepju burbulji
0
A ko ta Abortiem neko neuzdirsi?
0
Cilveks te pilns pozitivisma un pekshnji shitaa paska! nu moins!
Neko nezinu no viņiem
0
ABORT OF SUCCUBUS - tie gan ir pamatīgi nosaukušies :D
Tjā... 15. datumā man dzimumdiena; 16. tā kā varētu piebraukt uz šito, pasvinēties. No otras puses, fotogrāfijā un pec apraksta - klaunu bars, un pasarg die's, ja šie vēl kas līdzīgs Varathron ir. I kā tādus nava kauna blaku Rottingiem un Necromantia likt? Tikai tāpēc, ka vieni no pirmajiem? Iet, neiet, gaidīt nākamos... ?
0
Paklausījos šamējos (KAWIR) viņu mājaslapā. Visai tīkams grieķu black metal, kas nepārsteidza. Ne velti šamējiem ir zināmas sastāva radniecības saites ar tādiem grieķu grandiem kā ZEMIAL, VARATHRON, AGATUS un NIGHTFALL. Domāju fests būs tiešām tīkams, kaut vai headlineru dēļ.
0
0
nu vinu lapā ar nav ielikta ta dazadaka muzika, paris albumus usmu klausijies un ir tiri dazads tas izpildijums... nu lena un gotiska pagan bleck metal lidz tadam jau tiri trakam, kas mazliet atgadina Skandinavus....
0
plalāts un flaieri jau izskatās labi, nez, kā viņi uzstājas...
0
kādēļ kabata.lv par to nekā nav?
0
Droši vien tāpēc, ka kauns par to, ka viņu jaukajā klubiņā spēlē "kaut kādi tur metālisti".
0
Varbūt, ka kabata.lv liek infu tikai par pašu rīkotiem končiem.
0
galvenais - rīt neaizmirst aiziet uz šito :D
0
Nienke, 13. oktobrī, plkst. 13:48
"plalāts un flaieri jau izskatās labi, nez, kā viņi uzstājas..."

Zajebis,neskatam dzhekus peec cepureem,bet peec plalaatiem(???) un flajeriem..

XDDDDD
0
viņiem ir smukas cepures?
0
samejiem tiesham bija jauki teerpi.

ceru ka kabata apsardze ir augstaa limeni jo samejie konfisceja pie ieejas manu nazi :/
0
Kabatā tik daudz brīva gaisa sen nebija bijis!

Bet neskatoties uz to koncerts bija visai labs.
Tos pirmos Abort of succubus dzirdēju fragmentāri, ātrums bija labs, bet tas vokāls man ne pārāk.

Okulāri spēlēja man visai patīkami un profesionāli, bet bija problēmas ar skaņu, jo vokālu principā varēja knapi dzirdēt.

Kawir, ātri, spēcīgi paŗliecinoši. Man tīri vai patika labāk par Rotting christ. Interesanti tērpi un visa uzstāšanās labākajās skandināvu bleka tradīcijās, spēcīgi...
0
Kawir patiešām bija labi, vienīgi uz pašām beigām mazliet sāka garlaikot. Varbūt arī nebija tās veiksmīgākās dziesmas uz beigām atstātas, bet kopumā smacēja baigi labi, pat neskatoties uz tehniskām ķibelēm - vispirms atņirdzās solista mikrofons, tad pēc tam kaut kas atgadījās, šķiet, ar basu, bet viss tika daudzmaz operatīvi novērsts.
0
Pirmo reizi biju Kabatā - diezgan pašauri; patīkami laba skaņa priekš maza kluba; alus cenas, kā MP, tātad, dzīvot(dzert) var.

Abort Of Sucubus - redzēju un dzirdēju šos pirmoreizi, bet iespaids vislabākais. Man gan grovls ļoti labi gāja pie sirds, tāds ritīgs no iekšām. Prasītos vienīgi spēcīgāki rifi, jo savādāk bij duo - vokāls+bungas.

Ocularis Infernum - bij dzirdēti šādi tādi ieraksti, bet dzīvajā patikās daudz labāk, ņemot vērā ka ierakstos nepatika nemaz. Un turklāt nebiju nemaz informēts, ka vokals ir meitene. Materiāls ko spēlēja bij ļoti laba melodiskā desa, ar nelielu prog piešprici(vismaz tā klausījās). Ļot piešāva jaunākā dziesma, priekšpēdējā izpildītā. Nujā, un vokālistes kājas, tais biksēs nu ļoti grūti acu atraut.

Kawir - atkal jāsaka, ka daudz labāk nekā ierakstā. Patika gan skatuviskaias tēls(tērpi, korpspeints un teatrālums uzstāšanās laikā), gan dziesmas. Vienīgi manuprāt tomēr, kā vakara galvenai blicei, uzstāšanās pa īsu, prasījās, kas vairāk un ilgāk.

PS: redzēju daudzus bildētājus, ceru ka padalīsieties ar bildēm, uzmetot tās inboxā, vai uz kāda cita servera.
0
AOS man tas vokals kka nepavilka...

Ocularis infernum kā vienmer patika, ko tur vairak runāt...

un tie gaidītie Kawir katra zina nepievīla.... priecēja skatuuvisko tēlu un interesanto mūziku, tas kas gaidits, neizpildija vienu dziesmu ko baig gribeju dzirdet, bet tie jau nieki
0
Tā kā Kabatā sen nebija būts (kādi pāris gadi), tad bija patīkami atgriezties vecā cīņu vietā un nobirdināt kādu nostalģisku asaru konstatējot ka viss tur ir tāpat kā vecajās labajās dienās.

Abort of Sucubuss - klausāma brutāla desa, bet stulbais Bloody Roots kovers bišķi pabojāja iespaidu. Šito sūdu drīz laikam katra Latvijas grupa būs pa reizei nospēlējusi :(

Ocularis Infernum - labi kā vienmēr. Īsti nesaprotu kā tur var saklausīt Death (ja nu vienīgi taustiņnieka vokāls), turklāt progressīvu, jo ar Alchemist vai Opeth nekādas līdzības nav. Nekādas lažas ar skaņu nemanīju, visus instrumentus dzirdēju tīri labi (priekš „Kabata” protams), tas pats par vokālu (kā man patīk maigie meiteņu dziedājumi, eh). Tiem kas kaut ko nesaklausīja nevajadzēja pa stūriem mīcīties, tā teikt. Nu un vokālistei arī citas ķermeņdaļas piesaista aci ;)

Kawir - mēreni kakains bleks, kas uz citu fona izceļas ar oriģinālu korpspeintu, skatuvisko tēlu un sengrieķu valodu. Ar alu OK, bet dziesmas ir visai vienveidīgas un pēc 30min konkrēti apnīk tas troksnis, tā ka stunda ko veči spēlēja bija pat vairāk kā vajag. Ar skaņu gan bija baigās lažas, vokālu reizēm nedzirdēja, tāpat arī taustiņus, turklāt abi pa reizei pilnīgi atņirdzās. Arī basu zem bungu dārdoņas un ģitārzāģa praktiski nedzirdēja, bet trve’n‘evil blekam tas laikam raksturīgs.

Domāju ka tie 100 cilvēki, kas ieradās uz pasākumu labi pavadīja laiku. Es katrā ziņā nevaru sūdzēties, kautgan tie 7-8 ali, bija bišku par daudz.

Kārtēja bilžu deva hardkora mīļotājiem, Kawir diemžēl viss ir baigā pienā.
foto.inbox.lv/bladeofdarkness2/Ka...
uploaded.to/?id=agy8ih...
0
BladeOfDarkness - kuras ķermeņa daļas? :)
0
Biju. Šo to redzēju.
Jau pēc koncerta nācās atzīties ABORT OF SUCCUBUS-iem, ka šos ne blomē, ne arī šajā koncertā nedzirdēju, jo šoreis gluži vienkārši "veiksmīgi" nokavēju sākumu. Neko darīt, gan jau ka citu reizi...
OCULARISINFERNUM. lai arī neesmu baigais mainstream black piekritējs, tomēr šoreiz priecēja tas fakts, ka (varbūt sliktās skaņas dēļ) taustiņi šiem bija palikuši otrajā plānā, bet ģitāras, lai arī ne visai labi dzirdamas, tomēr bija saklausāmas vairāk. Vokālu, ka to pats personīgi pārbaudīju, dzirdēt varēja tikai skatuves priekšā, bet kaut kur nostāk - pat gandrīz ne skaņas. dažbrīd likās, ka grupa tikai instrumentālus gabalus spēlē visai glītas dejotājas priekšnesumam. Bet tā jau ir nevis grupas, bet sliktās skaņas vaina. Kas attiecas uz, ja nemaldos, pirmatskaņojumu, tad par to biju lielā neizpratnē - labi, viss grupas skanējums tagad vairāk tiek orientēts uz ģitāru darbu, bet tā arī nesapratu, vai nedaudz iešķībā ģitārspēle bija veiksmīga eksperimenta rezultāts, jeb vai tikai parasts nolažojums. Vajadzēs turpmāk pavērtēt - citās uzstāšanās reizēs.
KAWIR. Jāsaka ka šos gaidīju ar nepacietību. Nevīlos. Tiešām jauks, ordinārs greķu skanējuma black metal, orientēts uz old-school skanējumu. Kā nekā grupa jau no 1993. gada čīgā, lai gan pēc statusa ir pieskaitāma grieķu black metal otrajam vilnim - to pēc koncerta īsās sarunās atzina paši grupas dalībnieki. Neskatoties uz to, grupas sastāvā savulaik ir spēlējuši vīri no VARATHRON, NIGHTFALL, pat (kā paši man teica) no ROTTING CHRIST, bet grupas tagadējais ģitārists (visīsākais grupā) nāk no visai leģendāras brigādes ZEMIAL. Taustiņnieks savukārt ir iesaistīts citā grieķu black metal projektā UNHOLY RITUAL. Par uzstāšanos paši grieķi atzina, ka šī nebūt nebija labākā viņu uzstāšanās, jo tehniskās kļūmes no tiesas traucēja publikai uztvert pašu šovu - šākumā nomirst mikrofons, pēcāk atmirst taustiņi. lai gan vizuāli bija domāts visai iespaidīgi. Nezinu kas tieši tika associēts ar grupas ietērpiem - aizmirsu paprasīt(!), bet to, ka tie nu nebija gan tikai seno grieķu tērpi saprast varēja. Drīzāk, ka tie varētu būt kaut kāda sengrieķu slepenā kulta priesteru tērpi, tas vairāk.
Pēc koncerta savā rīcībā ieguvu gan grupas setlistu, kuru tepat arī pārpublicēšu, gan gandrīz visu grupas dalībnieku personīgi parakstītu plakātu (grupas basists pat nāves draudu iespaidā man atteicās to parakstīt, sakot, ka autogrāfus nesniedz - pēc kā es viņa principus respektēju).
Solītais grupas setlists (visai tūrei ar attiecīgām atzīmēm attiecībā uz Rīgas koncertu):
Artemis;
Hermes;
Oneipompos;
Typhoon (Rīgā spēlēts netika);
To Kawirs;
Ode To Time (tika spēlēts kā priekšpēdējais);
Ares;
Empousa;
Zeus (Rīgā spēlēts netika);
Cosmic Verve (Rīgā tika spēlēts kā pēdējais);
Encore;
Sinn;
Daughters.
Iespējams, ka arī pārējās dziesmas itka spēlētas savādākā kārtībā, bet tā kā grupa pie mums ir nezināma, tad pat man patiesā secība palika nezināma.
Protams, tam visam sekoja t.s. afterparty, kuras laikā tika konstatēts, ka grieķiem garšo Latvijas alus ("Aldara" "Latvijas"), uz ko es izsaku minējumu - kas notiktu, ja grieķi padzertu mūsu labākos alus - pi4emēram "Bauskas" vai "Užavas", ja jau no šī, visai viduvējā alus šie grieķu vīri bija jau visai mīksti uz kājām?...
Protams, beigās sekoja ilgas atvadas, cerībā, ka šī nebūt nebija pēdējā reize, kad redzam KAWIR uz Latvijas skatuvēm. Apu Pados Kakodaemonos!
0
Sonnenmensch, apskati bildītes un pats izsecini atkarībā no savas samaitātības pakāpes ;)
0
By the way, par "encore" parasti sauc fīču, kad grupa itkā beidz uzstāšanos, fani viņus sauc atpakaļ, grupa atkarībā no savas samaitātības pakāpes nogaida kādu brītiņu (vai itusē ar Brūno Lāci) un bliež tālāk ...
0
Nezinu, tas "encore", pat ja tā tika domāts, tad nekādā veidā neatšķīrās no pārējo dziesmu šrifta, jo pauzes koncerta gaitā tika gan atzīmētas, tāpēc tika tieši tā publicēts. Pārbaudīšu šī aizrādījuma pareizību pārskrienot grupas diskogrāfijai.
0
Taisnība - atvainojos par savas nezināšanas dēļ pielaisto kļūdu.
0
Pats to zināju, jo biju koncertu treklistos šo vārdu manījis pie beigām, reizēm atdalītu, rezēm tāpat ierakstītu kā dziesmu nosaukumi, tāpēc paskatījos tulkojumu, kas ir viennozīmīgs:

encore:

I. lietv.
1. teātra termins atkārtota izsaukšana;
2. teātra termins atkārtots izpildījums;
II. darb.v. atkārtoti izsaukt;
III. izs.v. atkārtot!; bis!;
0
Jā, un papildinot "encore" skaidrojumu, ja atmiņa mani neviļ, franciski tas nozīmē "vēl" :)

Kas attiecas uz skaņu Kawir uzstāšanās laikā, tad es gan teiktu, ka kamēr visi štrumi skanēja, tikmēr ar skaņu viss bija lieliskā kārtībā, gan basu, gan vokālu varēja labi dzirdēt, taustiņus moš drusku mazāk, bet tur jau arī nekādi paraugdemonstrējumi netika veikti. Pašam tev nevajag pa stūriem mīcīties :D
0
Āhāāhaahahahaaa! foto.inbox.lv/bladeofdarkness2/Ka...

P.S. par grieķu alus preferencēm nav jābrīnās, jo cik ir gadījies pabūt Grieķijā, esmu manījis tikai vienu vietējā ražojuma alu - Mythos, kas ir drausmīga susla pat ar Aldari salīdzinot.
0
Tā grieķi izskatījās bez grimma :D
0
Grieķi???? :D:D:D:D:D Vai tiešām??? Tīri vai spogulī paskatoties būs jādomā, ka esmu grieķi ieraudzījis... un jāpārceļas uz Grieķiju...
0
:D
0
Vel nedaudz bildes no šī koncerta: foto.inbox.lv/laura~ja/KawirKabat...
0
0
Jā, šī ir laba... Izdevies iemūžināt paranormālās parādības ;)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [3]
Intars
BigUgga
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas