0
[#]

Dažādas smaguma intensitātes mīļotāju ausīm un prātiem briest jauni prieki – leģendārās amerikāņu teatrālā šokroka grupas W.A.S.P. viesošanās mūsu Tēvijā jau pavisam drīz – 24. novembrī Sapņu fabrikā!

Šajā gadījumā daudzi būs apmierināti ar teiciena „uzmanies, ko vēlies, jo tas var piepildīties” seku īstenošanos.

Šo četrotni, kas nu jau teju gadsimta ceturksni tracina pasauli, nodibināja kāds nemierīgs jauns cilvēks vārdā Steven Duren. Savas muzikālās aktivitātes viņš uzsāka samērā agri. 9 gadu vecumā ticis pie ģitāras, jau tajā pat gadā ar savu pirmo grupu „The Underside” viņš pamanījās nopelnīt honorāru – 16 dolārus un 35 centus. Pakaldinājis savus talantus vēl vairākos kolektīvos un nolēmis, ka viņa īsto būtību labāk izpauž vārds Blackie Lawless, viņš īsu brīdī dzied arī leģendārajā grupā „New York Dolls”. 1977. gadā Blackie ar savu draugu Randy Piper nodibināja grupu „Sister”. Tā bija viena no pirmajām grupām Losandželosā, kas sāka eksperimentus ar okulto simbolismu un meikapu. Taču 70. gadu beigas nebija labākais laiks tāda stila smagajai mūzikai un viņi turpināja savas muzikālās aktivitātes citos kolektīvos. 1982. gadā Blackie tomēr nolēma atgriezties pie vecajiem stiķiem. Savācis domubiedrus veco draugu Randy Piper un Chris Holmes personās un piepulcējot Tony Richards un Don Costa, W.A.S.P. uzsāka aktīvu koncertdarbību.

Publika bija sajūsmā par šoviem, kuros plaši tika izmantotas butaforijas, teatrāli ietērpi, veiktas dažādas ekstraordināras darbības kā jēlas gaļas mešana publikā un, protams, par pašu frontmeni Blackie galvenā seksuālā objekta lomā. Kādā koncertā viņus pamanīja un novērtēja „Iron Maiden’ menedžeris, tika noslēgts līgums ar Capitol Records par debijas albuma ierakstīšanu. 17.08.1984 bija nozīmīgā diena, kad klajā nāca viņu pirmais garadarbs albuma formātā ar tādu pat nosaukumu W.A.S.P! Par tā veiksmes gājienu liecina vairāk kā miljons pārdotu kopiju visā pasaulē. Grupa devās pirmajā pasaules tūrē, kur monstrozā reputācija jau bija priekšā. Koncertu organizatori mēdza lūgt viņus nedaudz reducēt savas izdarības uz skatuves, lai neradītu problēmas ar varas orgāniem, bet publika gaidīja un pieprasīja tieši to! Un tas bija tikai sākums.

W.A.S.P. strādāja smagi un spēlēja smagi, radot jaunus lieliskus albumus, braukājot koncerttūrēs un aplaimojot fanus ar savu parādīšanos dažādās pasaules malās, pieredzot sastāva maiņas un dažādas kolīzijas, ko izraisīja zināmas sabiedrības daļas tolerances trūkums. Taču galvenais Blackie mērķis, ko viņš deklarēja tālajos jaunības gados dziesmā I Wanna Be Somebody ir īstenots visā pilnībā!

Jaunākais W.A.S.P. veikums ar nosaukumu „Dominator” iznāca pagājušā gada aprīlī un tematiski sasaucas ar iepriekšējo albumu „The Neon God. Part 2. The Demise”, skarot tādu tēmu kā Amerikas ārpolitika.

Kādā intervijā Blackie izteica vienlaikus izbrīnu un sajūsmu par faktu, ka W.A.S.P. koncertos nereti sastopami arī jaunieši vecumā ap 16, 19 gadiem, kuri jūt līdz tikpat kvēli kā fani pirms 20 gadiem. Uz jautājumu kāpēc, pēc viņa domām, tā ir, Blackie atbildēja sevis cienīgi- „Nav svarīgi no kāda laika grupa nāk. Tās, kuras izturējušas laika pārbaudi, pierāda savu kvalitāti.”

To mēs varēsim izbaudīt un pārliecināties, dodoties uz koncertu sestdien, 24.novembrī Sapņu fabrikā, kur visus gaidīs Blackie un kompānija visā savā šausminošajā godībā!

Biļetes iepriekšpārdošanā „Biļešu paradīzē”.

 

Komentāri
0
Nezinu, kas šito ir rakstījis, bet raksts visai labs, lai arī neatspoguļo visu. Piemēram, varēja tikt uzrakstīts, ka Steve Edward Duren savu dzimšanas dienu svin tajā pat datumā, kad Latvijas patrioti atzīmē Kārļa Ulmaņa dzimšanas dienu - 4. septembrī, (kad savējo svinu arī es :D( es ar šito saakritību baigi lepojos!))...
Vai arī, ka tajā pat grupā SISTER, kurā Blackie sāka nopietni iiekarot metālistu sirdis, kopā ar viņu spēlēja arī tāds Nikki Sixx, kas pēc aiziešanas no tās nodibināja tādu formāciju kā MOTLEY CRUE.
Uz pasākumu jāiet, ka vai plīst! Biļete ir nopirkta, tā ka gaidām!
0
Es esmu dzimis Staļina nāves gadadienā, bet sieva - Ļeņina dzimšanas gadadienā. Šokroku Ulmanis nobāl :)

Bet WASP pēdējā laikā jau esmu mazliet pārķēris, kas pirms šāda pasākuma it nemaz nav veselīgi :(
0
suns, kad ta uz lv spersies...?
0
Uz WASP tā kā ir ieplānots aizsperties :)
0
značit arī uz aftērpārtī? >:]
0
A kas par afterparti? Ugga, klaaj valjaa!
0
Yr viena lieka biļetīte. Nu, teiksim, 13 Ls. Esot vajadzībai, lūgums ziņot uz rinalds@integry.net
0
21:00 sāks uzstāties WASP ? Pa SF tusēt viņu gaidās nav īpašas vēlēšanā, labāk kādu Before Party uzrīkot ...
0
A ciko varētu beigties???
0
ŠODIEN!!!...
0
Visdrīzāk. Ilgāk kā 90min diez vai spēlēs.
0
Biļetītes cena krīt līdz 10 Ls :) Ja vajag, lūc zvant vai sms uz +37060663305
0
tev ir tikai viena? nav divas?
0
A kas tas pa tel. numuru, bez divnieka??? Tīri intrese.
0
Toties ir 666 nummurā :D
0
da labi visi mani piepisa... bļ nah iešu uz Alice Cooper... bļe jebogu...
0
Blackie Lawless ir tikai legjenda, bet vairs ne zvaigzne... skumji, bet fakts. Un taads tas atklaajaas peec shii koncerta. Labi, vecaisatbrauca, nodrilleeja savus trelljus, un labi ka taa. Lai nu ir kaa ir, cerams, ja atpeersies veel kaadu reiziiti, tad arii koncis buus labaaks...
0
Nu nez,nez man jau domaajas ka koncis bija pat necereeti labs!Loti patika Crimson Idol filmina un kaa tas tika apvienots ar muzik uz stage,ja nemaldos tad 92.gads.
Vieniigi loti izbessija apsardze,nu pizdec kaa cietumaa.Kapeec nevareeja pat fociit ar kaut kaadu suudainu telefonu?
a un ja par konci veel tad labi ka no jaunaa dominator nospeeleeja tikai 1.singlu,tomeer vecie kudii labaaki,sirsniigaaki;)
0
man stipri patika.
Protams, tur lielu lomu spēlē fakts, ka Crimson Idol man ir visu laiku top 10 albums :)

@cronos: www.waspnation.com/waspnation.htm...
Dear fans, please DO NOT bring any cameras into the shows this fall as it is strictly prohibited to take pictures or recordings of the performance of W.A.S.P. Security Personnel at every venue will confiscate any cameras (including digital cameras and mobile phones with ability to record) from you before entering the venues.
Please respect this request and enjoy the evening with The Crimson Idol.

0
nu ja,tacu arii peec Crimson Idol besprigels no apsardzes puses nemazinajaas.
0
Apsardze tad veel taa... Protams, kaitinaaja fakts, ka viens apsardzes iiblis - tas, kas skraidiija skatuves priekshaa, un nepaartraukti gaismodams ar bateriju truceeja baudiit koncertu, neljaudams pat dzhekiem savas beibes uz pleciem tureetkoncerrtu trauceeja baudiit konkreeti. Tieshaam absurds - taa it kaa mees veel dziivotu kaut kaados sovjetlaikos, kad visiem buutu kreeslos jaaseezh un tikai jaapplaudee.
bet vai neviens nepiefikseeja, ka gabali no "The Crimson Idol" tika speeleeti bez nekaadiem paartraukumiem, taa it kaa publikas zaalee nemaz nebuutu bet Blackie & Co to speeleetu tukshaa telpaa vienaa elpas vilcienaa. Personiigi man shaada sakritiiba liek domaat par to, ka Blackie jau visai vaajaa vokaala deelj tika izmantota vokaala fonogramma, kas bija vienlaidus visa albuuma garumaa, taa ka pirmaas uznaaciena reizes laikaa vechiem pat taa arii neatlika laika pat ne ar publiku sasveicinaaties, ko vinji vareeja izdariit tikai otrreiz iznaakot uz skatuves. Tas, ka shaada fonogramma vareeja tikt izmantota mani nebuut nepaarsteidz, kaut vai taa fakta deelj, ka taada taa tika izmantota soundcheck-a laikaa, kameer pats Blackie tuseejaas viesniicaa. Taapeec saku: ceru, ka W.A.S.P. veel kaadreiz atbrauks uz Latviju, tikai shoreiz ar normaalu koncertprogrammu, nevis viena diska 15 gadu atceres programmu. un nospeelees to kaa normaalu koncertu, nevis atdrellees vienaa elpas vilcienaa visu albuumu kopaa ar veel dazhaam populaaraakaam dziesmeleem - desertaa...
0
bet vai neviens nepiefikseeja, ka gabali no "The Crimson Idol" tika speeleeti bez nekaadiem paartraukumiem
====
protams, piefiksēja.
Varbūt tādēļ, ka Crimson Idol ir konceptuāls gabals, kas jābauda vienā veselumā, un nevis jāpārtrauc, teiksim, "iegrimšana fīlingā" ar tukšvārdīgām muldēšanām par to, ka 'this was "I Am One", and the next song is called...'

Bet, protams, apzinos, ka esmu mazākumā.

Absolūti nepārdzīvoju, ka beibes nesēdēja uz pleciem. Man beibju muguras liekas krietni mazāk interesantas par to, kas notiek uz skatuves.

Viens tips turpat priekšā bija izrāvis no žurnāla WASP plakātu (gan vēl ar Chris Holmes sastāvā) un vicināja pie deguna Blekijam. Tas vienā no pēdējām dziesmām ieraudzīja, pasmaidīja, norādīja uz plakātu un izveidoja vārdus: "That's me".
0
Briesmīgākā skaņa kādu nācies dzirdēt koncī. Apakšas bez dziļuma un apjoma, viens vienīgs tups troksnis, kas bliež pa iekšām un bungādiņām. Augšu vietā spalga čerkstoņa, kas vokālu padarīja nebaudāmu. Turklāt tas viss apvienots ar ne tuvu mana mīļākā WASP albuma pilnīgu nospēlēšanu. Ir tur protams 3-4 labas dziesmas, bet 60min tas ir par daudz, vēl jo vairāk tāpēc, ka pie beigām 3 balādes no vietas.

Pēc 10min pārtraukuma tika nobliezti 5-6 vecie hīti 30min garumā, kas iepriekšējo uzstāšanos padarīja vēl bālāku ... Skaņa gan nedaudz uzlabojās.

Apsargu snaikstīšanās ar lukturīšiem atgādināja pediņu tusēšanu pie sabiedriskās tualetes. Pē. Protams tie 2 kurus redzēju izmetam par foķēšu paši vainīgi ka pārkāpa noteikumus, bet aizliegums gan likās pastulbs.

No visiem stāru koncertiem Latvijā, šis noteikti iz visneveiksmīgākais :(
0
P.S. Pārtraukumi manuprāt netika taisīti, jo filma bija praktiski bez pārtraukumiem, bet arī dzirdēju viedokli, ka tika izmantota fonogramm (bet noslēguma daļā).
0
Uz sho briidi shis ir pats labaakais hard&heavy metal speelejoshas bandas koncerts kaadu esmu dzirdeejis un redzeejis!
Crimson Idol staasts 40 min garumaa ar movie bija tieshaam ieveeriibas cieniigs, tas ko es atceros bija aptuveni sekojoshs : jauns dzheks no kaut kaadas necilas vietas, beerniibaa fiziski ietekmeets, biibelee ar seju iestumts un pa pakausi sists, peec tam izmests no maajaam, aizlaizh lielajaa dziivee. Interesants bija sizhets ar "Chainsaw Charlie" morgaa, kur shie abi dzenaajas viens otram pakall ar motorzaaggi, beigaas gan jaunais dzheks astaajaa to vietu ar uzshhkkeerstu Chaarlija zarnu traktu. Peec tam sekoja slavas un bezgaliigaas uzdziives sizheti, vislabaakais bija doktors ar koferiiti pilnu ar shpriceem, un kokaiina pakaam, arii labaakaa menedzhera uzgaajiens bija atspeeleets labi, bet nu beigaas taa arii jaunais censonis, sasniedzis panakumus un nedabuujis savu tuvieniku atbalstu, zaudeejis savu brachku autoavaarija, sadauza savu ggitaaru un spogullus un pakaras stiigaas. Tajaa spogullu dauziishanas ainaa gan tur baigi preciizi tika bungas piesistas pie katra sistiena, varbuut arii tika kaut kas tam speciaali piefonagrammeets, bet nu bija iespaidiigi. Beigaas, nonnemot sho no cilpas, tas tiek uzmests uz palagiem un aina liidziiga kaa ir uz albuuma vaakiem, beidzaas viss ar uzrakstiem, ka Jhonatans nav miris un paliks dziivs bezgaliigi.
Otras dallas sizhets jau lidzinaajas standart koncert programmai ar publikas dziedaashanu, iekustinaashanu un standartfraazeem "shii ir labaakaa publika ever" utp.
0
Njā, filmiņa bija interesanta,kaut gan tik sīki nianses nepiefiksēju. Klasiska rokera nāve: a) pārdozēt b) nosmakt ar vēmekļiem c) pakārties stīgā ... Bungu sišana ar spoguļa dauzīšanu sakrita praktiski perfekti, bet beigās bija neliela nobīde.
0
Death Angel, bišķīt greizi tu to storiju aizlaidi. Sāksim jau ar to, ka viņš aiztinās no mājas, kad brālis gāja bojā. Čārlijs bija lielais mūzikas biznesa vadītājs, kas viņam piešķīra menedžeri Aleksu Rodmenu, kurš savukārt padarīja Džonatanu par zvaigzni. Mūzikas bizness = morgs.

Reku viss stāsts, pārizdotajā The Crimson Idol dzirdams arī audio versijā.
www.seeklyrics.com/lyrics/W-a-s-p/Narr...
0
Nebiju lasiijis sho, bet to ko es rakstiiju, bija taa kaa es to sapratu, un nekas taads galiigi savaadaaks arii tajaa tevis piemeineetajaa rakstaa nebija, tur tajaa moovijaa tas brachka ar auto gandriiz katraa epizodee figureeja, arii tas muuzikas bizness kaa morgs tika pasniegts, pagraba telpas, bez logiem, gallas gabali, asinis.
0
lopains un gejisks koncis ar tipa tiem "stāriem"
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas