0
[#]

Otrdien, 4. martā klubā „Melnā Piektdiena” uzstāsies ASV thrash metal veterāni OVERKILL!


Iesildīs:
HUSKVARN
DISTANT LIGHT

Sākums: 20:00 (klubs vaļā no 18:00)

Biļetes iepriekšpārdošanā no 15LsBiļešu paradīzes” kasēs.

Resursi internetā:
http://www.myspace.com/overkill
http://www.huskvarn.lv
http://www.distant-light.aeons.lv

„Novecot ir lieliski, kamēr tu noveco labu draugu kompānijā,” saviem faniem nesen teica Bobby "Blitz" Ellsworth, grupas Overkill vokālists, aicinot apmeklēt kārtējās koncerttūres pasākumus. Un kas gan viņam nekaiš koķetēt par vecuma tēmu, labi apzinoties, ka Overkill, par spīti dalībnieku diezgan solīdajiem gadiem, par spīti nopietnajai skatuves pieredzei, par spīti virknei izaudzināto sekotāju, vēl joprojām ir uzmanības centrā ne tikai aiz cieņas pret thrash metal veterānu statusu, bet pateicoties viņu neatslābstošajai enerģijai un aizrautīgajam darbam, šī žanra mūzikas lauciņu rušinot.

Overkill pirmsākumi meklējami vēl tālo 70. gadu beigās, kad daļa šā brīža sastāva Ņūdžersijā sanāca kopā un ar nosaukumu „The Lubricants” sāka spēlēt pankroku. Taču jau 80. gadu sākumā mainījās gan grupas spēles stils, gan arī nosaukums – Overkill aizgūts no heavy metal gigantu Motorhead dziesmas. Starp citu, Overkill dalībnieki visi kā viens atzīst, ka šī nu reiz ir tā blice, kas viņus iespaidojusi vispamatīgāk, un arī kā vienu no grupas lielākajiem sasniegumiem tās basists D.D. Verni uzsver kopīgo uzstāšanos ar šiem grandiem.

Overkill sākotnējā sastāvā izskatījās šādi: Bobby "Blitz" Ellsworth (vokāls), D.D. Verni (bass), Bobby Gustafson (ģitāra) un Rat Skates (sitamie instrumenti). Viņi kopā radījuši vairākus ierakstus, tostarp divus studijas albumus Feel the Fire (1985) un Taking Over (1987), tomēr vislielāko popularitāti atnesa nākamie divi studijas albumi Under The Influence (1988) un The Years Of Decay (1989), kad pie bungām Reta vietā sēdās Sid Falck. Īpaši veiksmīgs bija otrais te nosauktais albums, kuru raksturo izcili tīra skaņa, atmiņas par grupas pancisko izcelsmi, lielisks thrash ritms, kā arī atsevišķi salīdzinoši smagi gabali.

Viss bija lieliski, grupas atpazīstamība auga ar katru pārdoto ripuli, bet dzīve ir tāda, kāda tā ir, un reti viss notiek tik gludi, kā iecerēts. Arī Overkill netika cauri sveikā bez tracinošākās muzikālo apvienību ligas – sastāva maiņas. Pirmais ievērojamais trieciens bija ģitārista Bobby Gustafson aiziešana no grupas, kas, kā uzskata skeptiķi, Overkill muzikālo kvalitāti nebūt nav uzlabojusi un jaunie džeki viņu nav spējuši aizvietot. Taču blices turpmākie panākumi liecina par ko citu, un tai melomānu paaudzei, kas 80. gados knapi bērnudārza vārtiņiem pāri redzēja un grupas spēli dzīvajā iepazina krietni vien vēlāk, šeit arī savs vārds sakāms. Gustafsona vietā mūziķiem pievienojās uzreiz divi ģitāristi – Rob Cannavino un Meritt Gant, un šādā sastāvā ierakstīts nākamais studijas albums Horrorscope (1991), kuru grupas līderis Blitz vēl joprojām uzskata par visu laiku labāko Overkill albumu. Pēc šī ieraksta pie bungām sēdās Tim Mallare, un tika ierakstīti I Hear Black (1993) un W.F.O. (1994). Šo albumu 1995. gadā pavadīja pamatīga koncerttūre, un viens no koncertiem, kas notika 28. janvārī Klīvlendā, atzīmējot grupas 10 gadu jubileju, pārtapa iespaidīgā dubultniekā koncertierakstā Wrecking Your Neck. Jāpiebilst, ka šis bija tas lieliskais koncerts, kurā grupa nospēlēja vai visus klausītāju īpaši iemīļotos gabalus, ieskaitot necenzēto Fuck You, un daudz netrūka, lai ieraksts arī tā tiktu nosaukts: Fuck You Two... Bet laba daudz nevajag, un viens no grupas publicētajiem ierakstiem šādu draudzīgu pasūtīšanu arī ietver.

90. gados ģitāristi un bundzinieki mainījās viens pēc otra, katrs piedaloties vienā vai divos studijas ierakstos, un šobrīd kopā Blitz un D.D. Verni tajā spēlē Dave Linsk (ģitāra), Derek Tailer (ritma ģitāra) un Ron Lipnicki (bungas). Kopumā savas darbības laikā grupa ierakstījusi 14 studijas albumus, no kuriem pēdējais – Immortalis – tapis pērn un acīmredzot būs gaidāmā koncerta uzmanības centrā, kā arī virkni koncertierakstu un izlašu, kuru rūpīgs pārskaitījums teju vai pārsniegtu publicitātei atvēlēto vietu. Ja vēl pievēršam uzmanību faktam, ka jaunākais Overkill albums metāla kritikas slejās ieguvis gana pozitīvu vērtējumu un ka lielākoties tajās akcentētas trīs iezīmes – tas ne par matu nav sliktāks par jebkuru no iepriekšējiem albumiem; skanējums smagāks nekā jebkad agrāk; Blitzs vokāls ­krietni vien izaicinošāks par iepriekš dzirdētajiem ierakstiem –, tad patiesībā nav iespējams iedomāties daudz iemeslu, kas atturētu mesties Overkill apkampienos jau 4. martā.

 

Komentāri
0
Labs, varees 2x redzeet. Jaasagaida 29.2 lai var setlistu redzeet.
0
Jā, uz šito ir 100% jāiet!
0
Ies jau arī!
0
nu a kaa ta savādāk
0
HVZ!
0
Ir jau daži, kam izrādās par dārgu ... Man ar laikam sanāks 2x redzēt !!!
0
Overkill dzīvajā nevar būt par daudz.
0
Overkill: 2007-10-03, The Amp, Elmira, NY

Evil By The Tail
Necroshine
Hammerhead/Powersurge
Infectious
Hello From The Gutter
Damned
Thunderhead
Bastard Nation
Supersonic Hate
Unholy
Long Time Dyin'
Evil Never Dies
Battle
Rotten To The Core

Encore:
New Machine
Elimination
Fuck You

Varbūt nav mans sapņu setlists, bet 90% ir pa pirmo.
0
Ņems tādu kāds ir! Būs labi arī tā - visu gribēt nevar!!!
0
bļa... tas tik būs vakariņš... m/
0
man jau biljete ir ieraameeta :).. blja, shitie dzheki sit pushu visas Metallicas un Musteinus smaguma zinjaa.. Zhēl, ka chaljiem jaaspeelee taadaa suuda klubinjaa.. m/
0
Tapē ka maza publika, mazā klubiņā, rada pūļa iespaidu!
Diez vai, piemēram, Arena Riga ar pāris simt ļaužiem tas būtu īpašī mājīgi.
Būs pirms konča gan jāatsauc atmiņā šamo daiļrade, baigais vakuums savādāk.
0
To Betons;
tu te puika rudo Deivu neaiztiec!
Overkill loti labi albumi ir The years of decay,Horrorscope,Under the Influence,paareejais nu diezgan viduveeji ar savu visu dižo:) smagumu . Tu muzik peec smaguma vērtē?
0
Eu veči, Nu OVERKILL jau nu nebūtu tā grupa, kur būtu mati jāskalda. Cienīsim viņus kaut vai par to, ka viņi visus šos gadus ir izvilkuši un Rīgu jau apmeklē 2(!!!) reizi. Pie tam arī mazāk atzītajos albūmos viņi nebūt neskan slikti.
Labāk visi kopīgi iesim uz konci, lai ar savu sajūsmu paustu atzinību šiem thrash veterāniem. Domāju, ka viņi to ir pelnījuši.
0
khe.. eu, dzeki, viss bumbaas.. runājot par rudo Deivu.. neko nesaku.. Megadeth man pat tuvaaks nekaa Overkill.. vienk. biezhi gadaas taa, ka kaadam nosauc piem. Overkill un vinji padomaa: "kas tie taadi.. un pie tam ieksh MP. Vo Metallica, tas ir kruta!" .. un pret Metallicu ar noteikti nekas naw.. Arī viens no feivritiem!
0
nu labi,peace...
0
hmmm a cik pie ieejas maksās biļetes? Skatos ka biļešu paradīzē palikušas ir tikai pa 25Ls...
0
uh nu koncis bij pa pirmo
vecie buki jumtu norāva
0
Viens no labākajiem končiem kāds Latvijā bijis. Patīkami arī, ka normālā laikā beidzās un nebija jāstreso par mājāsnokļūšanu.

Husqvarn - On the Road spārda (1991)

foto.inbox.lv/bladeofdarkness3/Ov...
0
Dažas bildes arī te: s250.photobucket.com/albums/gg252/subgra...

Koncis bija vienkārši lielisks, lai neteiktu vairāk. Un metāla dievi laikam bija sadzirdējuši manas lūgšanas - Playing With Spiders/Skullcrusher tomēr nospēlēja! \m/
0
Man ir sakāms viens - gribu vēl! Ārprātā patika!
0
Jā par Skullcrusher aizmirsu pateikt, nebiju pat cerējis ka to spēlēs. Super. Lēnākais Thrash vēsturē :) Turklāt dziesma uz 10min (kopumā laikam 100min nospēlēja !) Tracklists apmēram tāds kā jai ierakstīju, vienīgi END vietā Skullcrusher un vēl pāris sīkumi.
0
Bija apmēram šitāds (pirmie trīs ir 100% pareizi, pēdējais protams, arī). kaut ko noteikti aizmirsu un secība tur pa vidu arī droši vien bij cita.

Devils In The Mist
Hello From The Gutter
Rotten To The Core
Thanx For Nothin'
Walk Through Fire
Long Time Dyin'
Wrecking Crew
Playing With Spiders/Skullcrusher
Skull and Bones
Overkill
Old School
Evil Never Dies
Elimination

---------
Necroshine
Fuck You
0
Būt jau nu bija ellišķīgi labi! Pēc tās ambrāžas šodien sāp visas maliņas un gribas darīt visu ko citu, tikai ne pie datora sēdēt, bet ko darīsi - kas jādara jādara. Pirmais, kas priecēja bija DISTANT LIGHT, kuriem skaņa gan pēc manas auss, gan pēc viņu pašu izteikumiem šoriez bija ļoti laba. Sakiet ko gribat, bet es tā arī vēl nevaru izprast visus tos, kas par šo grupu izsakās nievājoši - kas ir vajadzīgs? - lai katra grupa, kas kāpj uz skatuves grizītu brutālu thrash, ducinātu analogu death-ņaku, jeb vandītos pa vēl siltām, smirdošām iekšām? Man patīk dažādība un tāpēc patīk šī grupa, jo Latvijas metālā tādu nav daudz.
HUSKVARN. Uzstāšanās bija laba, lai neteiktu vairāk. Nodārdināja tā, ka pat dažus OVERLILL-us no basksteidža izbiedēja paskatīties, kas tur dārdina. Tā ka Huši visai iespaidīgi norāva.
Par vakara naglām. Lai te atkal neaizkaitinātu dažus, kuri pēc manu rakstu lasīšanas saslimst ar latviešiem raksturīgu īpašību un kļūst nedabiski zaļi, teikšu, ka pārmiju ar viņiem tikai dažus vārdus, brīdī, kad ņēmu autogrāfus, lai gan ar Blitz-u un D.D.Verni tās pārmīšanas sanāca nedaudz ilgākas un beidzās ar pāris kopbilžu iemūžināšanu.
OVERKILL nodeva uguņus pamatīgi šī vārda gan tiešā, gan pārnestā nozīmē (ja kāds vēl atceras žilbonošo gaismas iekārtojumu uz skatuves)!!! Lai arī pēc koncerta daudzi sūrojās, ka neesot dzirdējuši tādus un tādus savus mīļakos gabalus, es ar saviem dzirdētajiem favorītgabaliem "Bastard Nation" un "Fuck You!" biju pilnībā apmierināts. Protams, patika, ka viņi ņem vērā faktu, ka uzstājas šeit, Latvijā otrreiz, ko atsauca atmiņā gan Blitz-a runas no skatuves, gan arī pēckoncerta īsā saruna ar D.D. Jāatzīst gan, ko šajā sarunā neteicu (lai gan uz mēles bija), tas mans 2000. gada kauns par mūsu publiku, kad stāvot otrajā vai trešajā rindā no skatuves, nejauši apgriezos un aiz sevis ieraudzīju tukšu zāli... Šoreiz tādas izjūtas izpalika - vai nu zāle bija mazāka, vai arī publika tiešām bija sanākusi krietni, par ko var spriest kaut vai pēc fakta jka bija izpirktas gan 15, gan 20 latu biļetes, un visai krietnā daudzumā bija pārdotas arī biļetes par 25 Ls.

OVERKILL setlistu, kuru, koncertu beidzot, pats Blitz-s man iespieda rokā, publicēšu vai nu vakarā, vai arī rīt, jo šobrīt, kā izrādas, esmu to aizmirsis paņemt.
0
Gaidīsim :) Hammerhead toč bija. Un God-Like ar laikam.

Distant Light instrumentālā daļa ir lieliska.
0
To ka 2000 būtu tukša zāle bijusi neatceros. Likās pilna (pats gan pie Overkila pa priekšu vandījos). Šoreiz jau ar pēc kādas 6-7 rindas tukšums bija, laikam pačku nekratītāji nolīda nostāk, lai nedabūtu pa žokli ar kāda kacenu :) Par 2000 man kauns, ka pie Annihilator beigām nenocietos un aizgāju uz toču un rindā pusotru dziesmu noklausījos. Kad beidzot tiku pie atvieglinājuma, kanuki jau bija notinušies un neviens tā kārtīgi viņus atpakaļ nebija saucis ;(
0
Jā, koncis bija fantastisks! Priekš manis nagla bija Elimination.
0
ANNIHILATOR jau laikam arī tikai iesildītāji bija. Jo tūre saucās "Cut Away the Fat", kur, kā jāsaprot, headlaineri bija OVERKILL. Toreiz arī ANNIHILATOR norāva uz goda, tikai mums tā publika arī varbūt tik "nekaunīga" vēl nebija, lai daudz aurētu un atpakaļ prasītu. Tomēr, kas attiecas uz pustukšo zāli, tad man tā vēl ir tāda visai labi iesēdusies atmiņa. Telpa jau arī bija krietni lielāka nekā tagad - varbūt tāpēc tā likās.
0
Nosacīti iesildītāji, jo katru konci it kā mainījušies vietām. Bet tas bija sen un nav vairs taisnība.
0
ehh... koncerts vnk super,turklāt retais gadījums,kad visas grupas bija tik labas,ka negribējās pat alu iedzert aiziet. :D Par Overkill vārdu vnk nav..
0
Var tikai piekrist jau augstākminētajiem komentāriem par šo koncertu - PERFEKTI! Pat negaidīju ka būs tik ahujennijs baudījums no visa pasākuma pilnībā. Par OVERKILL - patīkami bija redzēt ka paši grupas dalībnieki tiešām mauc ar sirdi un dvēseli nevis tikai atstrādā tūres programmu. Un šitā novālēt!!!!!
0
Visu nedēļu es dzīvoju ar laimīgu apziņu, ka nekas vēl nav beidzies. Metālmānijā viņi arī spēlēs. Uhh...
Šis bija viens no labākajiem koncertiem kādu atceros.

Skaidrs, ka viņi nekad nevarēs nospēlēt visu, ko es gribētu dzirdēt. Tad viņus nāktos reanimēt, un mani arī. Dziesmas, kuras būtu gribējis, bet nebija - God-like, Black line, Overkill I, The Sound of Dying, Fast Junkie, In Union We Stand, I Hate u.c., kuras tagad nevaru prātā savākt.
Bet bija tādas (kārtību nemēģināšu atcerēties):
# Divas no jaunā diska - viena no tām "Skull & Bones" otrai nosauk. nezinu.
# Hello From the Gutter
# Rotten to the Core
# Bastard Nation
# Hammerhead
# ??? (tajā dziesmā bieži bija vārds "overkill" :)) Varbūt "The Nightmare Continues"???
# Thanks For Nothing
# Skullkrusher
# Wrecking Crew
# Long Time Dyin'
# Elimination
# Old School
# Necroshine
# Fuck You

0
Nopērc šito: www.metal-archives.com/release.php?id=1441... , viens no labākajiem končiem kāds uz DVD izlaist. Ideāla bilde, režuja un skaņa (LPCM, 5.1 un DTS). -A Bastard Nation- savā ziņā ir -In Union We Stand- aizvietotājs.
0
Labi. Te originaalais setlists. Daudz jau gan kljuudiijushies neesat.
Devils In The Mist
Hello From The Gutter
Rotten to The Core
Bastard Nation
Skull & Bones
Thanks For Nothing
F.U.C.T.
Skull Krusher
Long Time Dyin'
Hammerhead
Walk Through Fire
Nice Day... For The Funeral
Wrecking Crew
Fatal If Swallowed/ Elimination

Necroshine
Old School
Fuck You!

Protams ar taadu hiitu bagaazhu, kaada ir vinjiem, visu ko gribaas nevar prasiit lai izspeelee vienaa koncertaa. Bet, domaaju, ka ar sheit mineetajiem 18 gabaliem bija pilniigi pietiekoshi, lai par OVERKILL liidz naakamajai reizei saglabaatos tikai labas atminjas. Ceru gan, ka 8 gadi nebuus jaagaida...
0
Kaadam nav video no koncha, kur uzstaajas Overkill? Bet taa koncis bija labs! Zheel, ka dazas dziesmas ko es gaidiiju nenospeeleeja :( Jagaida tagad, ka atkal atbrauks. Bet ja nu kaadam ir video, tad luudzu atsuutiet uz e-mailu janeks95@inbox.lv vai nu arii varbuut esat kautkur ielikushi, tad iedodiet linku.
0
Mēģināju kaut ko ar mobilo nedaudz pafilmēt, bet ātri vien sapratu, ka ar to taisni pretī kamerai lidojošu prožektoru gaismu nekas prātīgs tur nesanāks.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
BigUgga
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas