0
[#]

Eric Rutan vārds lielākai daļai Death Metal klausītāju noteikti nav svešs, kaut vai runājot par leģendārajiem Morbid Angel, kur šis fantastiskais ģitārists ir savulaik devis milzīgu ieguldījumu, īpaši ja runājam par tādiem death metal „zelta” albumiem „Domination” un „Gateways To Annihilation”. Labu laiku jau Eric Rutan pilotē savu apvienību Hate Eternal un nesen iznākušais šīs apvienības CD „Fury & Flames” tiešām pārliecina jau pēc tikai dažu sekunžu klausīšanās.

Bez iesildīšanās un liekiem ievadiem Hate Eternal vienā mirklī uzbrūk ar masīvām, ultrabrutālām ģitārām, necilvēcīgi ārprātīgu bungu teroru, kur lauri šoreiz pienākas jaunpienācējām grupā, jaunajam talantam Jade Simonetto. Albumā basģitāras partijas iespēlējis komentārus neprasošais Cannibal Corpse basists Alex Webster un otru ģitāru dārdina Shaune Kelley no Ripping Corpse. Sapulcinājis šadus talantus pie sevis studijā, Eric Rutan tad arī ir ierakstījis īstu death metal „masterpiece”.

Ausīm un prātam neaptverami rifu kalni gāžas pāri klausītājam 10 kompozīciju garumā. Lai saprastu, kas īsti ir dzirdēts ar vienu reizi pavisam noteikti nepietiek, tādēļ šo albumu nākas klausīties vairākas reizes pēc kārtas un ar katru reizi šķiet, ka klausies ko jaunu visu laiku, jo „Fury & Flames” nav monolīts albums, tas ir tik daudzšķautņains, ka nevar paspēt uztvert visu ar vienu piegājienu. Maz ir šādu Death Metal albumu pēdējā laikā, kas ļauj Hate Eternal izvirzīt par vienu no absolūtajām līderapvienībām uz šodienas Metal skatuves.

Kā liecina informācija diska grāmatiņas beigu lapā, albums tiek veltīts aizsaulē aizgājušajam, bijušajam Hate Eternal basģitāristam Jared Anderson, ļoti tuvs Eric Rutan draugs un līdzgaitnieks.

Perfekti noproducēts, brutāls un nežēlīgs Hate Eternal pieteikums un labāko 2008. gada death metal albuma statusu. Šobrīd šķiet, ka konkurence izpaliek.


Kaspars

 

Komentāri
0
Galvenais kandidāts uz gada death metal albuma statusu? Stipri teikts, turklāt nevaru piekrist. Lai arī šogad nevienu tādu šokējoši labu desas albumu nav sanācis dzirdēt, tomēr lielākā daļa dzirdēto man patika labāk par šo; kaut arī šī tipa detuha nav man tā tuvākā, bet arī no šitiem hyperspeed blasturbatoriem Hour of Penance un Origin patika labāk.
0
"Ausīm un prātam neaptverami rifu kalni gāžas pāri klausītājam" - es gan to nosauktu par putras kalnu ... Ja neskaita pāris soliņus, tad nekā atmiņā paliekoša te nav. Arī vokāls ir visai garlaicīgs. Laikam garlaicīgākais Desas albums, kāds pēdējā pusgadā dzirdēts ...
0
Labu laiku atpakaļ es fanoju par viņu budzinieku - dereku rodiju, bet vēlāk atradu interesantākus čubarus. Vienkārši Dereks Rodijs youtūbā tobrīd mētājās kā death metal drummer pionieris.

Pašā HE mūzikā nedzirdēju neko interesantu, viss Ērika Rutana dižgars un lielais sniegums desā... bļe, nu pagāja man tas viss garām un nekas slikts nenotika :)

Arī no vecajiem albūmiem,- blāstbīti un sūdīga gičas skaņa. Tas ir viss, kas palika atmiņā.
0
cik klausījos vienu vecāku albumu, tad nekas īpašs nebija. tāds diezgan garlaicīgs, bet nu jāievērtē šis būs.
0
Man aizķērās atmiņā tikai viena, laikam priekšpēdējā dziesma, kur tāds vairāk izcelts soļņiks bija. Bet tas tiešām arī viss.
0
Tieši tas pats. Dziesma ''Tombeau...''. Kautkādā 5 vai 6 ar neslikts soliņš bija.
0
hm, šitais būs jāiečeko, bet no iepriekšējiem albjiem "I, Monarch" cepīja visai pamatīgi.
0
ble diezgan labs - ātrs, smags un zlobnijs - kā jau pienākas, šur tur pavīd inčīgas melodijas. buņģieris baigais maniaks.
+1
Izklausās ļoti pat tīkams. Melodijas tiešām interesantas. Vienīgi skaņa tik "perekruta", ka uz manām perekrutajām ausīm skan zaebiss, bet uz tumbiniekiem gan pastūzis jāpiekruķī lai ģitāras varētu dzirdēt. Es piekrītu, ka bungas smagucī ir puse no muzona, bet nu nevajag jau arī pārspīlēt. Lai nu kā, silti iesaku "Sennheiser HD 215". Tas ir to vērts! Kad nopirku, daudzus albumus bez maz vai kā no jauna klausījos. Eu, labi, pietiek pļūtīt, jālaiž uz Grave!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
Komentāri
Viskas