0
[#]

Šīs nedēļas nogalē mūsu kaimiņvalstī Lietuvā norisināsies divi vairāk vai mazāk normāli festi, kuros spēlēs arī Skyforger un kurus varat apmeklēt (var paspēt uz abiem).

Pirmais fests ir labi zināmais „Mėnuo Juodaragis”, kurš gan (no metālista viedokļa) muzikālajā ziņā ar katru gadu paliek arvien švakāks, jo metālblices var labi ja uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt. Situāciju mazliet glābj tas, ka ir arī ne mazums folka, tomēr lielāko daļu tur spēlētās mūzikas, maigi vērtējot, labāk kā par sviestu klasificēt diemžēl nevaru. Tomēr, ja nav labas mūzikas, ko skatīties un klausīties, tad vienmēr taču var padzert alu...:) Alus dzeršanā gan jāieplāno starplaiks, lai sestdienas vakarā paskatītos Skyforger uzstāšanos.

Pats festivāls norisināsies no piektdienas (festivāla atklāšana - 19:45) līdz svētdienai no Viļņas 37 km netālu esošajā pirmajā Lietuvas galvaspilsētā Kērnavā, nokļūšanai līdz tam nevajadzētu būt necik sarežģītai. Festivāla programmu un citu derīgu informāciju var atrast tā mājaslapā – www.mjr.lt.

Otrs festivāls, kura apmeklēšana ir krietni vien rekomendētāka, norisinās svētdien, netālu no Latvijas robežas (pie Liepājas rajona) esošajā pilsētā Skodē, Apoles pilskalnā. Fests ir mazāk uz mūziku orientēts, vairāk varētu būt kaut kas līdzīgs viduslaiku festivālam Cēsīs. Festivālā piedalīsies seno cīņu imitācijas klubi no 10 valstīm, kā arī bariņš amatnieku, kas tur demonstrēs savas prasmes. Protams, arī bez mūzikas neiztikt – spēlēs Skyforger, arī Vilki un vēl pāris folka bandas no Lietuvas. Tiesa gan nokļūšana varētu būt mazliet sarežģītāka, neskatoties uz to, ka fests notiek pie pašas Latvijas robežas (bet tuvāko pāris dienu laikā tiks precizēta informācija par to, kā tur nokļūt). Vēl viens mīnuss ir tas, ka koncerts beidzas 24:00, tā kā tiem, kam pirmdienas rītā nepieciešams būt Rīgā tas varētu būt mazliet sarežģīti, bet to vēl noskaidrosim. Par to vai par ieeju festivālā būs arī kas jāmaksā, skaidras informācijas nav, bet sliktākajā gadījumā ieejas maksa būšot simboliska (līdz 5 litiem).

Festivāla programma:

10.00-10.30 Svētku atklāšana
10.30-12.00 Seno laiku amatnieku priekšāstādīšana
12.00-13.00 Folkloras ansambļu koncerts (Vilki, utt.)
13.00-14.00 Reģistrācija senatnes sacensībām
14.00-16.00 Senatnes sacensības (sacensības bez ieročiem)
17.30-18.30 Reģistrācija Kaujas ratam
18.30-20.30 Kaujas rats (sacensības ar ieročiem)
21.00-22.00 Teatralizēta karaspēku sadursme
22.00-24.00 Koncerts (Skyforger, utt.)

Informācija (lietuviski):
http://www.ginklai.net/kovarnis/apuolemod.htm

Komentāri
0
Pasāciens jau izkalusās varen labs, bet man laikam būs vien jāizlaiž. Bet visiem, kas šaubās varu teikt: BRAUC! Būs inčīgi.
0
Viens veids , kaa nokljuut Apolee,ir caur Liepaaju, jo tikai no turienes kursee sabtrans uz Skodu. Caur Lietuvu ar paarseeshanos braucot uz Skodu iznaaks pat veel daargaak un , kaa veesta, veel sarezgjiitaaak, jo sanaakot brauk caur visaadiem Pampaaljciemiem
Taatad tipa no Liepaajas ir divi autinja dienaa uz Skodu - viens 5.35 (svetdienaa, siveens, nekursee), otrs 14.00, kas Skodaa ierulleejas iisi pirms 16. Ja brauc sestdien un stutee telti Apolee, normaals variants.
uz Liepaaju no Riigas autinju ka biezs, viens ekspresis ir 9.15, kas ierulleejas Liepaaja 12.35, taa ka lidz Skodas autobusam nav ilgi

Savukaart no Skodas uz Liepaaju atpkalj ir busi7.10, kas pirmdien Liepaajaa ienaak 8.40, un 16.42, kas savukaart ierulleejas 18.35.Peec tam ir auto veel uz Riigu.
0
" tomēr lielāko daļu tur spēlētās mūzikas, maigi vērtējot, labāk kā par sviestu klasificēt diemžēl nevaru."
--
:)) man patīk neofolk :P
0
pagajusho gad' biju Kernavaa. pasaakums bija varen labs. lietuvieshu braljukas ir pozitiivi, skaisti un muzikaali. protams, dazhas grupas nepatika. bet pasakums kaa taads ir superr!! un turklaat 3 dienas svaigaa gaisaa zem zilas debess. iesaku
0
:) Sviests vai ne sviests, bet metaalistiem taadu 3diennieku baltijaa nav. Un kaads barinsh no latvijas brauceeju arii buus. Citiem vaardiem, to teikumu par sviestu visu vareeja ielikt iekavaas... lai gan tiek kas gribees, taapat izraisiis te karstas diskusijas par sho teemu.
0
Piekriitu dacei, kaapeec gan nepavadiit labi laiku skaistaa vietaa, ar visnotalj jaukiem ljauziem. Turklaat, dziirot katrs var peec saviem ieskatiem, kaa arii laba garastaavokla mekleejumi ir pasha zinaa. Taa, ka paveras plashum plashaas iespeejas izveerst sho pasaakumu par sev tiikumu vai arii gluzi preteeji - par nepanesamu.
0
Ir 2 lietas, ko gribeejaas piebilst: Pirmkaart pieklaajiibas likumi prasa, kad pabeidz rakstu, tad cilveeki arii parasti parakstaas, lai zina kam mazgaat galvu :))
Otrkaart Skyforger Apuolee speelees folk koncertu laikposmaa 12.00 - 14.00, nevis vakaraa kaa te rakstiits. Tas taa, lai cilveekiem butu precizs info.
0
Kuri/as tad brauks?
0
Ir kaada cupinja, man mazpaziistamu cilveeku - paarsvaraa sievishki.
0
Raksts ir manis rakstiits, bet Biguggas ievietots- tehnisku iemeslu deelj to pagaidaam nevaru izdariit, nedz arii izlabot ko, parakstiities, utt :)

Esu no MJR ap 30 km attaalumaa, bet slinkums lauzh baisi, taapeec laikam shoreiz nebraukshu :) btw, njemot veeraa, ka metaala blices tur tik paaris, tad par metaalistu 3diennieku to saukt iisti nevareetu :)) uz Apuoli gan jaasanjemaas aizlaist...
0
baigais prikols - letinji brauc uz lietuvu klausiities latvieshus.
0
kā i tā i. Bl,e
0
true, a kursh to sauc par metaalistu 3diennieku? Tur taa arii rakstiits, ka metaalistiem taadu nav.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas