0
[#]

Khold ir diezgan jauna norvēģu grupa, dibināta 2000 gadā, kas izceļas ar diezgan lielu ekscentrismu black metal mērogiem. Tās priekšgalā stāv plikpaurainais Sverre Stokland, un viņa "frizūra" ir kļuvusi par šīs grupas simbolu.  Tā tiek ekspluatēta gan klipos, gan protam uz disku vāciņiem, un šis albums nav bijis izņēmums.

Bet nu pievērsīsimies mūzikai. Khold spēlē lēnu, pat ļoti lēnu black metal ar visām klasiskajām black iezīmēm. Nekādu sintezatoru, nekādas sintētikas. Daudz ģitātras rifu, vieni vienīgi ģitāras rigi... un nedaudz bungas. Kā viens cilvēks izteicās, klasisks norvēģu black, un nemēģināšu noliegt. Tomēr tas nav ne Mayhem, ne Darkthrone, ne arī kādas citas grupas pakaļdarinājums. Khold tomēr manā skatījumā ir ļoti īpašs stils, kuru grūti aprakstīt ar vārdiem. Tomēr dažas vispārīgas īpašības var izcelt – Khold ierakstu skanējums ir kvalitatīvs, un līdz ar to nav "jēlā" ģitāras skanējuma. Nesteidzīgais temps un dziesmu vienkāršība ir tas, kas radījis manī interesi par šo grupu.

Runājot konkrēti par šo albumu, šis ir tikai trešais garadarbs, un salīdzinot ar diviem iepriekšējiem diviem, ir manāma izaugsme, taču ļoti neliela. Taču šī atšķirība var būt būtika, lai minītu priekšstatu par grupu, jo viņu pirmie divi albūmi bija diezgan vienmuļi, tieši dēļ mūzikas vienkāršības un vienveidības. Lielos vilcienos, kā jau minēju, nekas tomēr nav mainījies arī šinī albumā, līdz ar to esošajiem šīs grupas piekritējiem, tas būs vēlviens labs albums, pārējiem jāklausās... tad jau redzēs.

Atzīmēšanas vērta jaunajā albumā ir dziesma ar tādu pašu nosaukumu kā albums, kas izceļas uz pārējo dziemu fona ar kompozīcijas struktūru. Ar ko tieši neņemos izskaidrot, bet šai dziemā ir īpašs dziļums vai plašums, katrā ziņā kaut kas tāds, kas spēj apburt... vismaz mani.

Atzīme: 8/10

P.S. Pieminēšanas vērts varētu būt tas, ka jauno albumu izlaiž Candlelight, taču iepriekšējie divi ir tapuši Moonfog. Par iemesliem nezinu, bet Moonfog nosaukums man labāk patīk.

Black DATA.

Komentāri
0
Shito neesu dzirdeejis, bet "Phantom" gan bij Darkthrone un Satyricon krustojums, ja runaajam par atsauksmeem uz mega blackeriem. Tieshaam labs materiaals.
0
Pierunāji, būs jānočiepj savā iemīļotajā metalhubā..
0
kaada ir taa huba adrese ja driikst zinaat pa lv gruuti kauko atrast it seviski jaunos un iex eMule ir variants ka maza izveele it seviski uz pagriidniekiem
0
Tas ir bijušais metalmaniacs hubs, kurš ir pārgājis uz "registered only". Adrese ir maniacs.no-ip.info:455, ja tev tas ko palīdz..
0
Pievienojoties offtopicam, diez kāds pagrīdnieks Khold nav. Nav jau arī nekāds DB vai COF, bet iekš vidusmēra DC metal huba atrast nevajadzētu būt problēmām.
0
shito eMule bez probleemaam atros tikai taa biki ilgaak pumpee
0
Labi paņems no kiborgpasaules, paklausīties!
0
KIborgētisko domāšanu...+
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas