0
[#]

Parasti es ar split ierakstiem neaizraujos, bet manās rokās nonākušais igauņu bāleliņu pat veselu 4 grupu split ir ievērības cienīgs. Unholy Estonian black metal – nez kāds varētu būt holy black metal? Izdevis šo ierakstu ir Hexenreich Records, jauns igauņu leibls, kas darbojas kopš 2004. gada. Šo leiblu ir izveidojis viens no Bestia dalībniekiem, un leibla paspārnē ir iznākušas Igaunijas underground izlases, kaut kas līdzīgs musū „Melnajai piektdienai”. Šinīs izlasēs ir iekļautas arī šinī platē savāktās grupas.

Šinī platē ir savākts Baltijai netipisks black. Kaut kā mūsu bāleliņi vairāk aizraujas ar melodiskumu, folk vai kādiem citiem piemaisījumiem. Un patiesībā pirmajām trim grupā dzinējspēks ir viens un tas pats cilvēks, takā par zināmu radniecību brīnīties nenākas.

Urt – Varjuring (5/10)

Iespaids par pirmo grupu ir tāds, ka viņai neliek mieru Loits lauri. Vokāls izklausās pēc diezgan neveiksmīga Lembetu pakaļdarinājuma, un arī mūziku šķiet mēģina spēlēt nosacīti līdzīgu. Patiesībā spēlē viņi diezgan neslikti, cik nu to var novērtēt pēc trijām dziesmām. Diezgan klasisks un neslikts black, lai arī bez lielas izdomas un oriģinalitātes. Vēl bez, manuprāt, pabriesmīgā vokāla, šiem ir šausmīga bungmašīna, vismaz neticas, ka šīs sintētiskās un nebaudāmās skaņas izdod dzīvs bunģieris.

Devotus Regnum – My Freedom (7/10)

Nākamā grupa uzreiz pozitīvi izceļas uz iepriekšējo fona. Šeit nu gan ar skanējumu, gan ar vokālu un pat ar bungām viss ir kārtībā. Arī šo izpildītais black ir gana klasisks, bez kādas novitātes, tikai mazliet lēnāks un, manuprāt, interesantāks, vai vismaz manai sirdij tuvāks noteikti. Ir gan melodiskums, gan ritma maiņas, vienvārd sakot – viss kā pēc ābeces. Katrā ziņā labāks par neveiksmīgu novitāti, un ja radīsies iespēja, noteikti šos noklausīšos dzīvajā.

Realm of Carnivora – Katk (9.5/10)

Sākumā šķiet, ka turpinās Devotus Regnum dziesmas, bet pēc „tracklist” secinam, ka tā jau ir nākamā grupa ar savām divām kompozīcijām. Neskatoties uz tikai divām dziesmām, šī grupa atstāj vispozitīvāko priekšstatu par sevi.

Katk ir nesteidzīgs, bet tai pašā laikā spēcīgs, es pat teiktu tipisks norvēģu black. Šīs dziesmas pamatā ir viens rifs, kas vijās cauri dziesmai visu septiņu minūšu garumā – viss pārējais ir tikai garšvielas. Otrā viņu dziesma ir tipisks Burzumisms – lēns, atmosfēriska, vienīgi tur kur Burzum būtu sintezators, tur šeit tiek iztikts ar ģitārām.

Zēni ar nav gluži pirmo reizi ar pīpi uz jumta – ir, ir viņiem arī citi ieraksti. Ļoti ceru uz turpinājumu un pozitīvām emocijām no viņu mūzikas.

GAS – The Dawn ov Genocide (8/10)

GAS šķiet nomināli ir šī ieraksta flagmanis, lai gan neskatoties uz salīdzinoši daudzām dziesmām, kopējais ieguldījums minūtēs ir diezgan niecīgs. Dziesmas vidējais garums ir ap minūti, kas drīzāk piestāvētu grindcore. Patiesībā par true black šīs grupas daiļradi ar nenosauksi. Dziesmas ir absolūti „ne no šīs pasaules”, tieši tāpat, kā vokāls, kas piecietis elektronisku apstrādi. Mazliet no industrijas, mazliet no Mayhem elles maršiem no Wolf Lair Abyss, kaut kas no Leviathan un Beherit primitīvisma. Rezumējot - savdabīga manta, ir vērts dzirdēt, lai gan drošvien ātri apniks. 4 no 6 dziesmām ir atrodamas grupas vienīgajā demo ierakstā.

Un visbeidzot citāts no ieraksta vāka: „GAS: no contact – fuck off”. (Vai tad var saukties par kulta grupu, nepierādot savu mizantropiju un nepasūtot visu pasauli dirst?)

Kopumā diezgan interesanta platīte black cienītājiem. Bez šaubām arī tas, ka tie ir mūsu pašu kaimiņi, arī varētu izraisīt interesi mūsu klausītājam. Vienīgi šo daiļdarbu iegādāties vairs nevar – sold out. Tā ka meklējiet citus ceļus, neteikšu kādus.

Black DATA

 

Komentāri
0
Nu a kas ir autors šai recenzijai?
0
Nezinu gan, vai tas varētu būt kāds cits, kā anonīmais Zonnenmenšs. Bet tas jau ar nebūtu tik svarīgi. Tiesa gan, tāds slinkums šitādu blekku klausīt. Bet gan jau kādā tumšā ziemas vakarā būs jāsaņemās. Baigi grūti vispār piesēsties pie kāda kreisā black metal. Ja uznāk kāre, tad iemet kādu veco, bet rakņāties pa kautkādiem jaunuļiem.... tas šķiet tik garlaicīgi. Nu nekāda svaiguma un oriģinalitātes, ar to spēciņu arī galīgi pašvakki. Vienīgi var parakstīties uz nelielu izglītošanos kāda eksperta pavadībā. Un redz, ka šeit mums tāda iespēja šad tad arī pavīd. Izmantosim to, draugi!
0
Mieru - tikai mieru.
Es recenzijas sheit neesu rakstijis un diez vai rakstishu!!!!
0
piedod... (strauji novēršās un paliek ieturēta pozā novietojot galvaskausa priekšpusi plaukstā)
0
Hey, bet es zinu, es zinu.... :)
0
Fauns - viss štepseļos :)
Mēs vēl parādīsim!
0
Nu re, i autors beidzot ir parakstījies :)
0
Fauns, ņemot vērā nākamo recenziju, no GAS tu būsi vēl lielākā nekroautā.
0
Interesanti, kur var nopirkt vai varētu izīrēt šos visus diskus, kas šajā saitā ir recenzēti. Dažreiz uznāk kāre paklausīties kaut ko savādāku. DC šis tas ir, bet labāk jau ir dabūt šo materiālu uz diskiem. Izpalīdziet ļaudis.
0
0
vai uz estragons@inbox.lv
:)
rakstot uz sho e-mail var dabuut arii ne tikai to kas ir sheit recenzeets...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Dethecrator
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas