0
[#]

Zviedriski dziedošie somi Finntroll nupat kā izdevuši jaunāko veikumu «Ur Jordens Djup» (No zemes dzīlēm – latv.val). Finntroll vienmēr ir izcēlušies ar lielu jautrības devu savā mūzikā un arī šī reize nav izņēmums – 11 dziesmas, no kurām daļa pildīta ar jautru tautas melodiju pavadījumu un priecīgu noskaņu, daļa dziesmu atkal pārsteidz ar sympho Black Metal raksturīgām ģitāru vētrām, tumšu vokālu un stindzinošu noskaņu. Daudz un dažādām noskaņām pildīts albums.

Par visa pamatu ir folklora, senie rūnu raksti, tautas melodijas, viss tas ietērpts pamatīgu un asi smagu ģitāru virpulī un atraktīvu bungu ritmu pavadībā. Kas attiecas uz liriku, albuma garumā tiek stāstīts par ļoti seniem arhemītiem un šamanisma iezīmēm ziemeļu mitoloģijā, Finntroll šajā albumā ir «aiz borta» atstājuši domas par cīņām starp dažādu reliģiju pārstāvjiem un vairāk pievērsušies senajai simbolu valodai un mitoloģijai. Tas spēcīgi jūtams arī mūzikā, jo tā šaja albumā ir ļoti mainīga – līdzīgi kā dažādi mitoloģiskie stāsti – ātrākas, tumšākas dziesmas ietver sevī stāstus par šamaņu un raganu kaujām, melodiskākas, vairāk tautas melodijas ietverošās dziesmās uzmanība vairāk tiek pievērsta šamaņa dzīvei, kas tiek raksturota kā ceļojums, kas ietver gan lielo cīņu ar sevi pašu, gan simbolisku nāvi, lai pēc tam piedzīvotu reinkarnāciju – Šamaņa Odiseja. Konceptuāli daļa šī stāsta jau tikai aizsākta jau Finntroll albumā «Jaktens Tid», bet ar «Ur Jordens Djup» Finntroll turpina šo stāstu jaunā laikā un spēcīgāk, nekā iepriekš.

Finntroll ar šo albumu aizved klausītāju pavisam neierastā pasaulē – pasaulē, kur valda mīti, šamaņi, raganas, dažādi tumši un gaiši spēki, varenas kaujas un vareni piedzīvojumi. Tāpēc, ja ir bijusi saistība ar senajiem rūnu rakstiem, Ziemeļu mitoloģiju – šis albums tematiski ir ļoti ieteicams. Ja tomēr nē, tad nekas – ir iespēja baudīt lielisku mūziku Finntroll izpildījumā bez īpašas iedziļināšanās tematikā.

CD no veikala «Randoms»

Balrogh

 

Komentāri
0
albums nav slikts, bet manuprāt vājākais no visiem šās grubas veikumiem.. kaut gan pāris labu momentu šai labumā ir piemēram - En Maktig Har
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas