0
[#]

Panākumi var atnākt ļoti ātri, ja tavā grupā pa vokālistu piesakās viens no death metal spilgtākajiem «rūcējiem», pēkšņi tavs albums jau tiek meklēts veikalu plauktos daudz aktīvāk nekā iepriekš. Kā jau var nojaust, runa ir par somu apvienību Torture Killer. Tieši ar šo grupu nolēma sadarboties viens no lielākajām death metal ikonām – Chris Barnes. Šī kopdarbība materializējusies albumā «Swarm». Ar lielu interesi tieši Chris Barnes dēļ ķeros klāt šai grupai, jo pirms tam īpaši šo vārdu netiku dzirdējis.

Albumā 10 dziesmu garumā Torture Killer pierāda, ka ne jau tikai Chris Barnes dēļ viņus būtu vērts klausīties, bet arī muzikālā materiāla dēļ. Spēlēt somi māk, par to šaubu nav. Spēcīgi, brutāli ģitārrifi, precīzi, pārsvarā vidējā tempā ieturēti ritmi, arī melodijas šai grupai nav svešas, daudzās dziesmās parādās ļoti interesanti, melodiski ģitārassolo un dažādas iespēles, kas reizēm pārsteidz, bet padara šo albumu ļoti klausāmu.

Producējis Torture Killer ir pats Chris Barnes un tas arī ir iemesls, kāpēc skanējums ir ļoti tuvs Bārnsa pamatgrupas Six Feet Under skanējumam. Kopumā ar Six Feet Under ir ļoti daudz līdzību, par balsi jau minēt nav vērts, bet tieši muzikāli – mūzika nav tehniski sarežģīta, viegli uzverama. Lielakās atšķirības varētu būt tās, ka Torture Killer spēlē ātrāku, ir vairāk double bass bundzinieka izpildījumā.

Dziesmu tēmas arī no Six Feet Under īpaši neatsķiras, bet nu – Chris Barnes jau neies pēkšņi rakstīt par ekonomiskām problēmam valstī - «Forever Dead», «Obsessed With Homicide», «Sadistic», «Cannibal Gluttony», «I Killed You» un citi līdzīgi apetīti veicinoši dziesmu nosaukumi ir atrodami šajā diskā, ka arī, protams, var droši sekot līdzi tekstiem grāmatiņā, kā jau vienmēr, jautrība tajos netrūkst, ja nesāk to visu uztvert nopietni, tad arī šausmu filmas nedrīkst skatīties.

Kopumā Torture Killer ir lielisks palpildinājums Six Feet Under un Chris Barnes cienītājiem, pie kuriem sevi noteikti pieskaitu. Savā ziņā ļoti tipisks bet interesants Bārnsa un somu «ražojums», kas skan ļoti Amerikāniski un Floridiski, kas noteikti ir liels pluss Torture Killer.

Balrogh

 

Komentāri
0
Baigi labs veikums shitais ir!
0
mmmm... TIEŠĀM labs!! Es jau esmu baigā starā!! :)
0
piekrītu par visiem 200 % !!! sevišķi laba dziesma ir ''i killed you''
0
šī grupa IR laba .
bet klausoties viņus īpaši pārsteigta nebiju.
visnotaļ atbilstoši manām gaidībām .
samērā plus- mīnus.. klasiski.
0
jaa labsss..
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas