0
[#]

Sākšu no otra gala. Ielieku disku, sākās pirmā dziesma, pēc kā iestājās apjukums. Kas tas tāds? Nu skaidrs, black, bet kur šis "one man" grupas demo ir ierakstīts. Izrādās nav tik traki - albums ir izdots "Folter records" paspārnē. Sākumā spēju saklausīt vienu ģitāru un ļoti neizteiksmīgas bungas. Vēlāk izrādījās, ka ģitāras ir vismaz divas, tikai skanējums šīm ir dikti līdzīgs. Albumā ir arī izteiksmīgākas dziesmas, bet nu arī tādas "true" kulta grupas līmenī.

Tad nu sākot skatīties, kas tad tā pa grupu un ar ko viņus ēd, noskaidrojās, ka grupā ir (bija) pat veseli pieci dalībnieki, un šiem pat ir basģitārists. Dzīvo un muzicē šis kvartets Vācijā, attiecīgi arī dziesmu teksti ir vāciski. Noklausoties albumu vairākas reizes, palēnām tiek izprasts šī ieraksta šarms (jo sevišķi pēc pāris albumu noklausīšanās, kuros ir dzirdams nepārtraukts zāģis 40 minūšu garumā). Mūziku varētu nosaukt par Primitive Black, kaut kas mazliet no Nargaroth - Geliebte Des Regens stilā (vai Rasluka, ja jums patīk). Dziesmas nav ātras, un tajās ir saklausāma tāda kā smeldze. Vienā no dziesmām ir ne tikai iepīta klavierspēle, bet ir pat klavieru solo. Varbūt mana atmiņa ir par īsu, bet es vismaz neko līdzīgu neatceros nevienas black grupas izpildījumā. Dažas dziesmas uzvedina uz domu, ka tas kaut kur ir dzirdēts, lai gan nespēju atcerētie neko konkrētu. Kategoriski neapgalvošu, bet vēl bez Nargoroth šī grupa šķiet ir iespaidojusies no Burzum, konkrēti Aske albūma.

Īsti vairāk arī nav ko par šo albumu teikt, tāpēc rezumējot varu teikt, ka šinī albumā ir dzirdams diezgan vācisks black, primitīvs, nav ātrs, konkrēti šinī gadījumā ne tai labākajā izpildījumā. Tīri objektīvi ir grūti ielikt augstu novērtējumu. Pieļauju domu, ka Vācijā, šī grupa ir ļoti populāra. Kategoriski nevaru apgalvot, jo vācu valodu tik labi nezinu, kur nu vēl saklausīt vārdus, bet ir tāda sajūta. Domāju, ka grupai ir arī potenciāls, vai kā minimums džeki paši sevi uzskata par ārkārtīgi talantīgiem. Kā nu būs, to rādīs laiks un nākamie albumi.

Bet tomēr vēl viens rezumē. Pārlasot un koriģējot šīs recenzijas melnrakstu, pārskrēju pāri dziesmām vēlreiz, lai pārliecinātos, ka neesmu sarakstījis kādas muļķības. Un ziniet, secināju, ka šis albums noteikti nav nemaz tik vājš un noteikti pielikšu vēl pus punktu klāt. Ar kaut ko tomēr viņš spējis aizķert vismaz mani, un mainīt domas. Īpaši aizķērušas ir dziesmas Erinnerungen Eines Wolfes (jau minētais klavieru solo) un Schlachtenruf.

Vērtējums: 6.5/10

Black DATA

Par iespēju iegādāties šo albumu, raksties uz estragons@inbox.lv

Komentāri
0
Bija sogad 2 koncerti kopā ar šamejiem. Grupa ir no Hamburgas, jauni dzeki, ap gadiem 22-24. Sevi par super talantīgiem neuzskata, ir vispār ir ļoti tādi draudzīgi. Vācijā pavisam noteikti nav īpaši populāri, ko šis ir viņu pirmis cd, arī apkārt nav daudz koncertējuši. Vispār muzons iesakāms tiem kam patīk īpaši depresīvi un smeldzīgi skaņu viļni. Katrā ziņā ir labs albums.
0
Noklausījos...
Nespīdēšu ar gudriem tekstiem, bet pateikšu. ka tas ir tipisks Vāczemes blacks...
variet salīdzināt ar:
BLUTTAUFE
NARGAROTH
LUNGORTHIN
ZORN
un vēl 20 grupām :)

Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas