0
[#]

Piektdien, 27. februārī klubā „Melnā Piektdiena” – 100% brutal death metal fests ar Igauņu Brutal Death Metal līderiem - CATAFALC.

Uztāsies:
CATAFALC (Brutal Death Metal, EE)
NIHILISTIKRYPT (Brutal Death Metal, EE)
NEOANDERTALS (Ultra Brutal Death Metal, EE)
NECRO STRIKE (Death metal, EE)
DEHYDRATED GOAT (Grind / Death, LV)

CATAFALC ir augstākas proves Igauņu death metal pārstāvji kopš 1999. gadā. Pazīstami ar savu neazmirstāmo attieksmi uz skatuvēs un kadaverisko mošingu pie skatuvēs. Grupa prezentēs Latvijas publikai savu jauno albumu "Still Suffering", kas ir saņēmis labas atsauksmes visa pasaulē. Moshpit talks, bullshit walks!!!
http://www.catafalc.com/
http://www.myspace.com/catafalc

 

Grupa NIHILISTIKRYPT tika dibināta 2004. gadā Igaunijā, un ir četru dažādu mūziķu kvartets, kuriem muzikālā skatuves pieredze pārsniedz 14 gadus. Viņu tagadējie un bijušie projekti ir: CATAFALC, ECTHALION, GORESOERD, IGNORABIMUS, IRDHING, SPITBLOOD un citi. NIHILISTIKRYPT spēlē ātru un brutālu nāves metālu ar mūsdienīgu pieskaņu. Viņu muzikālajā daiļradē absolūti nav vietas melodiskām tēmām, bet ir - tikai nežēlīgai, bargai spriedzei ar smagi zemu vokālu!!!
http://www.myspace.com/nihilistikrypt

 

NEOANDERTALS - Igauņu duets, kas tomēr uzstāsies Latvijā neskatoties uz nesenam problēmām ar veselību vienam no grupas dalībniekiem. Grupa klasificē sevi ar Ultra Brutal Death Metal. Kompozīciju radīšanai grupa izmanto tikai divus instrumentus – sešstīgu basa ģitāru un bungas. Rezultātā rodas neaprakstāmas barbariskas skaņas, ko papildina lirika par aizvēsturisko neandertāļu dzīvi. Dažiem nāves metāla faniem ir palaimējies redzēt grupu darbībā 2007. gadā. Tiem, kas to vel nav piedzīvojis varam droši apgalvot, tas ir beigas visam dzīvajam!!! Brutāli, nāvīgi un mizantropiski.
http://www.neoandertals.com
http://www.myspace.com/neoandertals

 

NECRO STRIKE – nāk nelielas pilsētas Viljandi. Grupa spēle old school death metālu Benediction un Six Feet Under tradīcijās. Tā ir pasaulē vienīga death metal grupa no Igaunijas, kura dzied igauniski. 2004. gadā Necro Strike vinnējuši Hard Rock Club jaunpienācēju konkursu (Igauņu analogs mūsu Fresh Blood). 2006. gadā ir iznācis albums "Smegma", kurš ir pieejams brīvai ielādei grupas mājās lapā. Jāsaka ka šīs ieraksts pietiekami populārs iekš ASV.
http://www.necrostrike.com
http://www.myspace.com/necrostrike

 

DEHYDRATED GOAT - Lēni maļošo ritmu pavēlnieki Dehydrated Goat radušies 2006. gadā. Grind/death kvinteta dziesmu teksti pievēršas tādām tēmām kā deģenerācija, urbānās patērētāju kultūras idiotisms un cīņa pret to ar nihilisma un vērtību sistēmas reorganizācijas palīdzību. Muzikāli ietekmējušies no tādām apvienībām kā Cock and Ball Torture, JIG-AI, Excrementory Grindfuckers u.c., grupa savās kompozīcijās attīsta grindcore žanra komisko potenciālu, apvienojot savstarpēji kontrastējošas parādības: jautrību un drūmumu, smagumu un pacilātību. Koncertā grupa sniedz ne tikai zemo frekvenču baudījumu, bet arī lielisku šovu.
http://www.myspace.com/dehidratedgoat

 

Sākums: 20:00 (klubs vaļā no 19:00)

Cena: 5 Ls

 

Komentāri
0
Bļāāāāā!!! m/

tur tak pusei publikas galva noskruuvesies!!!!
0
Jācer, ka vismaz uz šo kāds arī atvilksies.
+1
Labāk tad jau uz šito aizlaist!

"Hammer Battalion North"
27-02-2009

Klubis "Tapper"

UNLEASHED (swe)
BELPHEGOR (aut)
DEVIAN (swe)
DIABOLICAL (swe)

Price 250/295/350
Doors 19:00
0
^ikaunijā tas notiek
0
To kirpuss:
pats laidiisi?
0
Pareiz, pa šito bij jau pavisam aizmirsts. Nu nez, Unleashed dzīvajā ir baigās miega zāles. Belphegor gan varētu, ja vien varētu cerēt uz labu skaņu. Pārējie it kā arī neskādētu.
+2
būšu laba cūciņa :)
+3
Spranda sāpēs un nieres nopūs.
+3
Hm, tik daudz igauņu.. Vai tik organizatori šādā veidā negrib likvidēt mītu par igauņu lēnīgumu..?:)
+8
nu, tas ultra brutal un grind jau ir pēc igauņu domām, vidusmēra letiņam tāds funerāls dūms vien būs... >:)
+1
ahahahahaha :D
0
Šis pasākums būs vienkārši graujoš!
0
necro strike diezgan labs!
0
NYHILISTIKRYPT ...!!!
+1
nevaru sagaidīt!!!
0
Catafalc tīri lādzīgs izrādījās. Necro Strike gan nekas īpašš.
+1
Nu tad jau uz vietas redzēs :) eh, alus lietošana pie pusdienām piektdienas dienā darba ražīgumu neceļ nemaz ;)
+1
redzu neesmu vieniigais kas iesildaas :D
+1
Man iet secen >:(
+3
Izlasot BoD postu man jau likās, ka atkal esmu koncertu palaidis garām.
+2
hmm aizgaju pasmarzzoju un sapratu, kaut kaa baigi smirdeja to igaunu grupu izpausme par to, ka publika esot suudaa... bet nu sorry vecci ko jus cerejat ka atlidis 500 cilveki? nevajag jau uzreiz dirst virsuu un tur nez kadas mizossanas izpausmes radiit.. nu baigie nazzi ...
0
vismaz tev bija citi prieki , ar mani un skaistuli :*
0
vieniigaa grupa kas patika bija DEHYDRATED GOAT un pareejaas vareeju neklausiit pat ....
+3
Par to attieksmi varētu bišķi piekrist, galvenokārt Catafalc gadījumā. Uz jautājumu (par it kā nepietiekamo ovāciju skaļumu) "what the fuck was that?!" tikpat labi varētu atbildēt ar to pašu. Ja tev neaplaudē, pats jau vien esi vainīgs. Ja nenāk cilvēki tevi klausīties nemaz - arī pats vainīgs. [/rant]

Bet principā koncis bija tieši tik labs, kā gaidīju. Atnācu uz Necro Strike, kas bija sasodīti izklaidējoši, neskatoties uz to, kā mūzika ne ar ko sevišķu neizcēlās, vairāk vai mazāk standarta death/grind. rifos vairāk tā kā desa, bet kopējā tēla un attieksmes ziņā toč grinds, pure pankuha.

Nihilistikrypt - viena no vakara naglām priekš manis, un arī attiecīgi nospēlēja, dodu vakara naglas godu. Sasodīti labs, pārliecinošs klasiskā aizokeāna tipa dezņiks, vistuvākais salīdzinājums, kas nāca prātā, bija Malevolent Creation, ar CC un mazītiņām Deicide piešpricēm. Ne tur kādam bija jāsūdzas par kaut ko, ne pauti traucēja - džeki darīja to, ko prot, un to viņi prot tiešām cienījami. Nu jā, gičists, sasvīdušās rokas slaucīdams, gan nokavēja vienai dziesmai sākumu, bet tas nu tā :D

Neoandertals.... nu jā. Tas ir pasākums "na ļubiķeļa". Es diemžēl to skaitā neietilpstu. Principā visu cieņu, bet sūdi sākas tajā momentā, kad tas nez kāpēc tiek klasificēts par metālu. Nu nemanu es tur ne smakas no metāla, es to varu novērtēt vienīgi kā muzikālu performanci par neolīta laikmeta iespaidiem, kādi tie varētu būt autoru fantāzijā, un pasniegti ar bungu, basenes un rūkļa palīdzību. Rūklis jau nu toč labs.

Un tad nāca vakar anominālie hedlaineri Catafalc, tautas daudzums gan tobrīd jau bija kļuvis no "čo t' baig maz" par "pzdēc, ku maz". Iespārdīja, ka maz nelikās, ļoti labi skanēja utt., stilistiskā ziņā gan priekš manis bij biš (vai pat krietni) par daudz slam tipa šuga, tur dažs labs gabals gandrīz no breakdowniem vien sastāvēja, ar dažiem (gana pamatīgiem, jāatzīst) rifiem kopā satrāklēts. Nē, nu viss jau ok, labi izklaidējos arī pie šamiem, vienīgais, kas ne pārāk patika, bija jau mana teksta sākumā minētais.

Njā, bet izskatās, ka toč sūdīgi valstī iet - manjau likās, ka ok, uz Flaying konci maz cilvēku bija, nu tas varbūt pārāk arī nepārsteidz, bet, ka te, uz igauņu gaļas premium produktu, atnāca knapi vairāk. Laikam visi bija sakoncentrējušies uz Kreatoru.
+1
Pa lielām šaibām varu tik piekrist Intaram. Vienīgi par vakara naglu tomēr Catafalc saukšu, jo iegrieza pa pirmo. Dzīvais aranžējums ir tāds kačīgāks (sevišķi uz pirmā albuma fona) un aizgāja baigi labi. Žēl ka pēc Neandertāļiem daudzi aizskrēja uz pēdējiem transpotriem un hedlainerus skatījās tikai nedaudz vairāk cilvēku neko Dehidrated Goat, bet ko padarīsi ...

Dehidrated Goat priekš sava stila bija tīri labi. Nepatiku neizraisīja. Necro Strike likās daudz garlaicīgāki par DH. Skatuviskais tēls bija OK, bet mūzika sūkāja. Nihilisti nospēlēja lieliski. Neandertāļi patika nedaudz vairāk kā pāris iepriekšējās reizes, bet tas jau pārsvarā basista nopelns - džeks ir reāli traks un viņa ņemšanos ir prieks skatīties. Baseni pārvalda fenomenāli. Arī buņģiere, protams, pieprot savu lietu.

Kopumā ļoti lielisks pasākums m/
+1
P.S. Njā, Catafalc besis par to, ka pie šiem mazāk tautas nekā iesildītājiem tika izrādīts, vairāk nekā vajag, a bet kam tagad viegli ...
+1
Es neko neaceros, laikam bija sūdīgs....
0
Ok, tām Kazām pēdējo dziesmu dzirdēju, bija jautri.
+1
Pasākums tiešām nelika vilties un Catafalc pat patīkami pārsteidza, jo kopš pēdējās reizes, kad viņu redzēju ir progresējuši. Īsti vīlušies par koncertu džeki itkā nebija, jo arī Igaunijā ar koncertu apmeklēšanu ir švaki. Šeit gan būtu jāmet neliels akmentiņš koncertu organizētāju lauciņā - kas liedz koncertus rīkot kādu stundiņu agrāk? Tad varētu gan koncertu noskatīties gan pagūt uz pēdējiem transportiem. Bet kopumā - gaidu catafalc un Nihilistikrypt atkal Rīgā :)
+1
Šaubos vai darbadienā Igauņi varētu ātrāk tikt uz konci.
0
Šeit var dažas bildes apskatīt:
www.fotoblog.lv/rep/11298/?cid=1135...
+3
Tā ironiksi jau sanāk, visi iepriekšējie pasākumi sākušies parasti ar lielu novēlošanos, a re, te atbrauc pēkšņi par lēnajiem uzskatītie igauņi un pasākums startējas, kā tas nolikts, neņemot vērā, ka uzsāk jau pašmājnieki.
Par Dehydrated Goat bij labas atmiņas palikuši no Depo Grindsex 3 laidiena, oktobrī šķiet, kur ar meksikāņiem iespārdīja vareni. Šoreiz gan tā pašvakāk pavilka, pat neņemot vērā nelielo ķibeli ar ģitāru, pašā uzstāšanās sākumā. Muzikāli vidēja tempa mutuļojošs grainds ar visām šim žanram raksturīgājām izpausmēm un skatuves tēlu, un visai labu kontaktu ar publiku, nu vismaz ar tiem pašiem dažajiem. Bet jebkurā gadījumā vieni no labākajiem iekš to Latvijas graindscēnas(lai kāda tā ar tur nebūtu) kopā ar Trauma Moralis.
Tālāk jau sekoja igauņu uznācieni, ko atklāja Necro Strike. Šos baudīju no MP tālākā stūra malkojot atspirdzinošos dzērienus, nesaklausīju neko tādu, kas liktu dirsu no beņķa atraut. Jā ok, ir vizuālais tēls - bomzīgs, arī igauņu valodu lirikā varētu pieņemt par visai orģinālu un savdabīgu uz kopējā fona, bet kopumā visai viduvēji un garlaicīgi.
Nihilistikrypt jau pirms koncerta bij nolikti par vakara hedlaineriem, un pilnībā attaisnoja šīs cerības. Jau Blomē šie iespārdīja vareni, liekot izlocīt kakla muskulatūru un atkalredzēšanās izvērtās tādā pašā garā. Vakara labākā grupa par visiem 100%. Nebūtu nekas pretīm redzēt šos vēl.
Neoandertals, grupa nr2 ko gribējas redzēt, lai arī kādu gadu ar plus atpakaļ šie Latvija jau bij pabijuši. Par to statusu metāls vai ne-metāls, jāpiekrīt vien viedoklim, ka te tomēr vairāk tā performance, ko vislabāk uztvert tieši dzīvajā, dominē pār to muzikālo daļu. Bet ar visu to vai pie grupas nosaukuma var karināt metālgrupas bļembu, Neoandertals dzīvaja ir vienkārši bauda, gan bass, gan ņemšanās pa skatuvi gan vokāls, gan bungas, kas kopumā skan visai primitīvi, bet sasodīti brutāli. Kaut gan tās bungas jau tā visai ēnā pabīdot, kaut gan meitietis jau smuks tur rībināt piesēdināts.
Catafalc, izpalika man sadzirdēt to čīkstēšanas daļu, par pasīvo un šķidro publiku, bet kā vakara noslēguma grupa bij pat ļoti ok. Pārāk daudz emociju bij atstāts pie Nihilistikrypt un Neoandertals, lai īpaši iedziļinātos arī šeit, nu cik protams brūtālā desa prasa to.
Nezinu krīze, malārija vai cita sērga, bet nu tautas tik tiešām šķidrā (ne)daudzumā. Reti jau nu sanāk uz Latvijā skatīt tos viesus tādus visai reti redzamus, turklāt vēl visai kuplā skaitā, bet nu laikam gan mēneša beigas, kas ietver vēja svilpošanu makā, gan citas klizmas patraucējušas, jo cik nu manīts Latviešu publikai jau tā brutālā desa visai tuva. Bet nu pofigs par neatnākušajiem, šogad no apmeklētajiem koncertiem šis noteikti liekams pie “labo” gala.
0
Dehydrated Goat sirsnīgi pateicas visiem, kas klausījās un atbalstīja mūs šajā brutālās nāves pasākumā!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas