0
[#]

Piektdien, 17.aprīlī, Rīgā, klubā “Melnā PiektdienaApril Doom Fest

„Milestones Of Miserty 2009” Eiropas tūres ietvaros trīs leģendāras doom stila grupas pirmoreizi Rīgā.

Mourning Beloveth - īru doom / death metālisti, kuri muzicē kopš 1992. gada un izdevuši 4 pilnos albumus, pirmoreiz Rīgā. Pagājušā gada oktobrī viesojoties Lietuvā, grupa bijusi patīkami pārsteigta par atsaucību un uzņemšanu. Grupas pēdējais albums nāca klajā 2008. gada maijā – „A Disease for the Ages”
www.myspace.com/mourningbeloveth

Mournful Congregation - austrāļu funeral doom metal trijotne, muzicē kopš 1993. gada un Rīgā pirmoreiz, neskatoties uz grupas dalībnieku sānsoļiem dažādos blakus projektos, grupas jaunākais albums „The June Frost” dienas gaismu ieraudzīja šī gada janvārī. Makrokosmisks doom mikrokosmiskām būtnēm, kā ironiski, savu mūziku dēvē paši mūziķi. Cilvēkiem ar vāju nervu sistēmu nav ieteicams, jo grupas skanējums un dziesmu tēmas ir ļoti cieši saistītas ar vārdiem – izmisums, depresija... Bez komentāriem – vismaz divu dziesmu garums jaunajā albumā ir 12 minūtes un 17 minūtes..
www.myspace.com/mournfulcongregation

Longing For Dawn - kanādas grupa, kas nebaidās eksperimentēt un savienojot funeral doom / death metal un pat ambient mūziku, ir radījusi savu unikālo stilu un skanējumu. Grupas trešais albums „Between Elation and Despair” klajā nāca šī gada marta sākumā, albumā iekļautas 4 kompozīcijas, kopējais ilgums – 52 minūtes.. Dziļa melanholija, lauzīti un smagi ģitāru rifi, un tas viss ir palēlināts.
www.myspace.com/longingfordawn

Frailty - latviešu depresīvās mūzikas dzintars - doom / death metal saknes un savs izkoptais skanējums, kas grupas vārdu pasaulē darījis atpazīstamu pēc debijas diska „Lost Lifeless Lights” izdošanas pagājušajā gadā un pozitīvajām atsauksmēm dažādu valstu mūzikas mēdijos. Grupas skumju ražīgums ir apbrīnojams, jo ir pabeigti studijas darbi un noformējums mazajam diskam jeb ep, kam klausītāja magnetofonus vajadzētu sasniegt aprīļa beigās.
www.myspace.com/frailtymetal

Solaris - latviešu eksperimentālā roka un post metāla krustotāji – ja līdz šim tas bija instrumentāls post roks, tad līdz ar sastāva papildinājumu – Solaris mūzika kļuvusi masīvāka, smagnējāka, aukstāka un tumšāka. Skanējumu lieliski papildina vokāls un elektronika, kas grupu muzikāli pagaidām tuvina post metal / sludge mūzikas žanram. Jauns ieraksts gaidāms šogad.
www.myspace.com/solaristicalresearchcenter


Sākums: 20:00 (klubs vaļā no: 19:00)

Ieeja: 7Ls

 

Komentāri
+1
Nu jau nu.
+4
Bigijs, kā vienmēr, operatīvs :)
+2
Aizņemts ar dziedāšanu :-))))
-1
Jāatceras paņemt piķi Blaze Bayley biļetei...
-1
Priekš kam?
+1
Nu jamais tak saka - BB biļetei. Ka nē, būs vienkārši vairāk par ko ieraut.
0
Priekš tam, ka rīt būs ne pa Ls10, bet pa Ls12 ...
0
No Solaris tik pēdējo dziesmu dzirdēju. Izklausījās švakāk par Tesu.

Frailty kā jau ierasts bija lieliski. Vienīgi ar skaņu bija problēmas.

Ilgas pēc Dauņa pilnībā attaisnoja savu nosaukumu.

Mournful Congregation itkā spēlēja to pašu ko iepriekšminētie krāni, bet klasi augstāk, ar jūtamām atšķirībām starp dziesmāsm, labām (funeral skatījumā) melodijām un samērā lielām variācijām.

Īri noslānīja pa pirmo. Ieblieza ka maz nelikās m/
0
Viss skaisti un forši! Vairāk tādus pasākumus!
Iespēja patusēt ar mūziķiem - fanastika! Žēl, vienīgi, ka tūrē, menedžeris neļāva pat uz pāris stundām iet patusēties.
Kas attiecas uz pašsajūtu no nedaudz dzertā Kozel - pohmeļ.
Visas grupas attaisnoja cerības, vienīgi īri, kā jau īri, visenerģiskākie. :)
0
ujjj ku labz pasāciens :DD
mmm man visss sāp

un man patika pilnīgi visas grupas
protams Īri nr 1
+1
Vokālistam atrašānās pālī itnemaz netraucēja godam norūkt un iztirināties pa skatuvi. Rūdīts tēviņš ;)
0
Tas, pats, ko kungi te jau saka. Solaris nokavēju, Frailty labi, kā jau ierasts; skaņa principā ar bija ok, tikai pēc tam, kad atgadījās un tapa novērsta ķibele ar ritma giču, tā bija skaļāka par zōlō. Pusstundu gan tikai spēlēja, laikam 4 gabali sanāca.
Longing for Dawn bija stipri garlaicīgi. Vokālists kaut ko salietojies izskatījās.
Mournful Congregation jau bija cita štelle, trīs gičisti un basists smukus meldiņus rullēja, varētu salīdzināt ar tādu kā Saturnus funeral versiju. Uz beigām gan publika sāka kļūt visai miegains, pats ar sāku žāvāties.
Mourning Beloveth tad nāca kā atbilstošs koncerta fināls - maķenīt jestrākos tempos un atraktīvā manierē, ši labi atmodināja palikušos klausītājus un "feeling like at home - drunken and stupid" godam noblieza līdz uzvarošām beigām :)
Jāpiemin, ka abām pēdējām bandām bija perfekta skaņa.

P.S. atceļā uz mājām labus jokus rādīja LMT ēkas pulkstenis/termometrs: iesākumā pamanīju, ka viņš vēl rāda 17. aprīli, kaut arī zināju, ka ir jau krietni pāri pusnaktij; pēc tam ievēroju, ka laiks esot 25:25...
+2
Visai īsas uzstāšanās grupām, katrai atsevišķi, izņemot šķiet Morning Beloveth zāgēja maķenīt ilgāk, tomēr kopumā viens no labākajiem koncertiem, kur ņemta dalība Melnajā Piektdienā. Perfekta mūzika un noskaņa.

Solaris, labā atmiņā bij palikuši no otrās Antitēzes, nepievīla arī šoreiz. Neesu liels postroka pārzinātājs, bet šķiet grupas iespētais jau klasificējams kā sludge/doom, visai maz, kas palicis no postroka, vismaz no tā, kas labu laiku atpakaļ klausīta majspeisā.

Frailty īsa uzstāšanās ar bišk pa skaļu ritma ģitāru vai arī paklusu zōlō ģitāru, bet ar visu to kā ierasti - tīkami un klausāmi.

Longing for Dawn jau iepriekš bij zināms, ka šie nepārstāv to klausāmāko un saistošāko fjunerāļdūma pusi. Kaut gan kopumā dzīvā uzstāšanās bij visai ciešama un pārdzīvojama, bet nu jā, šai žanrā ir daudz interesantāki eksemplāri. Vilka pārāk vienmuļi un gari, Longing Too Long.

Mournful Congregation jau kopš sākta gala, kad pirmoreiz šie dzirdēti, bijuši topā, ar visu savu saražoto materiālu, un skatīšanu šos dzīvajā, protams, ka nekā savādāk, kā par izcilu nenosaukt. Gribējās varbūt nedaudz ilgāku uzstāšanos, bet nu dziesmu liste bij izvēlēta pa pirmo, ja tagad atmiņa neviļ:
Solemn Strikes The Funeral Chime
Mother - Water, The Great Sea Wept
The Epitome Of Gods And Men Alike
A Slow March To The Burial
Suicide Choir
Pilnai leimei gan vēl iztrūka Descent Of The Flames un An Epic Dream Of Desire. Turklāt, ja nekļūdos šī ir grupas pirmā tūre pastāvēšanas laikā, tāka vēl jo zīmīgaka uzstāšanās.

Morning Beloveth, lai arī ne tik interesanti ierakstos, bet dzīvajā kā koncerta nobeidzēji un izvadītāji, perfekti.

Turklāt, sīkums jau, bet interesants fakts, ka visām viesu grupām bungu rībinātāji bij blondi.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas