0
[#]

Sestdien, 18.aprīlī Rīgā, klubā "Melnā Piektdiena" uzstāsies ex Iron Maiden vokālista Bayley Cook grupa Blaze Bayley! (http://www.myspace.com/blazebayley, http://www.blazebayley.net)

Iesildīs:

Motherstone (Groove Metal/Half-Thrash, Itālija),
http://www.myspace.com/motherstonemusic

The Blackout (LV)
http://myspace.com/theblackoutlv

Taizels (LV)
www.myspace.com/taizels

Sākums: 20:00 (ieeja no 19:00)

Biļetes iepriekšpārdošanā kluba “Melnā Piektdiena” kasē – Ls 10. Koncerta dienā - Ls 12.

Bleizs Beilijs nāca pasaulē divas reizes. Pirmoreiz – 1963. gada 29. maijā kādā no Birmingemas slimnīcām ar mātes palīdzību un otro – 1994. gada janvārī ar Stīva Harisa un Iron Maiden starpniecību.

Beilija Aleksandra Kuka (kāds ir viņa īstais vārds) bērnība un pusaudža gadi pagāja pastāvīgā cīņā ar un par dzīvi. Tiesa gan, arī tālākajās dzīves gaitās viņam nācās arvien no jauna pierādīt pašam un citiem savu vērtību un varēšanu.

Vecāki izšķīrās, viņam vēl mazam esot, un ar patēvu, kurš ienāca ģimenē, attiecības nebija necik sirsnīgas. 16 gadu vecumā viņš nolēma dzīvot kopā ar tēvu, tās gan bija pārmaiņas, bet ne uzlabojums. Kā jau daudzi pusaudži, Beilijs atelpu no neapmierinošās realitātes rada draugu lokā, vēl precīzāk: viņu mūzikas kolekcijās. Sex Pistols, The Damned, Led Zeppelin, Black Sabbath... Mūzika netika šķirota pēc stiliem. Kā atzīst pats Bleizs: ”Mēs tolaik klausījāmies visu, kas trāpījās pa ķērienam. Visu, kas skanēja skaļi.”

1980. gadā Beilijs pabeidza skolu, taču, tā kā viņu perspektīvā neinteresēja itin nekāda cita nodarbe kā vien dziedāšana rokgrupā, viņš pārāk neiespringa par tālāku izglītošanos. Kādu laiku pārticis no bezdarbnieka pabalsta, viņš iekārtojās darbā mēbeļu ražošanas fabrikā, bet pēcāk strādāja par nakts portjē viesnīcā. 1984. gadā Beilijs pirmoreiz izmēģināja spēkus kā vokālists grupā ar nosaukumu Child Play, kas spēlēja glam rock stilā ar visiem atbilstošajiem atribūtiem kā grims un vizuālais ietērps. Šajā laikā viņš pieņēma skatuves pseidonīmu Bleizs Beilijs. Tālākās muzikālās aktivitātes turpinājās grupā Wolfsbane, un septiņu gadu garumā viņš bija tās līderis un vokālists. 1988. gadā par grupu interesi izrādīja slavenais producents Riks Rubins, un pēc līguma noslēgšanas ar viņa ierakstu kompāniju Def American Rec., klajā nāca pirmais Wolfsbane albums Live Fast, Die Fast. 1990. gada Iron Maiden Lielbritānijas koncertturnejā Wolfsbane bija iesildošā grupa

Pirmais albums tika pārdots 25 tūkstošos kopiju tirāžā, grupa dēvēta par britu rokenrola nākotni, taču producents bija gaidījis ko vairāk un novērsās no jaunajiem censoņiem. 1991. gadā klajā nāk otrais albums Down Fall the Good Guys un pēcāk arī albums ar tādu pat nosaukumu kā grupai- Wolfsbane. Taču tad pienāca X stunda Beilija dzīvē, kas ieviesa kardinālas izmaiņas viņa karjerā.

1993. gada februārī viens no labākajiem vokālistiem roka vēsturē Brūss Dikinsons sensacionāli paziņoja par savu aiziešanu no grupas Iron Maiden. Pēc dažām nedēļām ar piedāvājumu ieņemt vakanto līdervokālista vietu grupā pie Bleiza vērsās tās līderis Stīvs Hariss. Pēc smagas iekšējas cīņas par uzticību savai grupai un pārdomām par tās nākotnes perspektīvām Bleizs nolēma vismaz pamēģināt sadarboties ar Iron Maiden.

Kādā intervijā viņš stāstīja: „Nodomāju, lai kā tas viss neizvērstos, vismaz vienu stundu būšu spēlējis kopā ar labāko heavy metāla grupu pasaulē.” Provizoriskā viena stunda ilga piecus gadus. Sekoja divu albumu ierakstīšana – The X factor 1995. gadā un Virtual XI 1998. gadā un divas pasaules koncertturnejas, kuru laikā grupa nospēlēja vairāk kā 200 koncertus (grandiozākais 70 tūkstošus lielai publikai Brazīlijā 1996. gadā). Tomēr abi ar Beilija līdzdalību tapušie Iron Maiden albumi neguva grupai ierasto vētraino sajūsmu un atbalstu no klausītāju puses. The X Factor augstākā pozīcija Lielbritānijas albumu tabulās bija 8. vieta, un Virtual XI panākumi bija vēl salīdzinoši necilāki – tikai 16. vieta. Šo nosacīto neveiksmi izraisīja fanu daļas nepatika pret Beilija vokālu, kā arī daudz progresīvāko un tumšāko noskaņu divos pēdējos albumos.

1999. gadā Brazīlijā Beilija balss saites, kas nebija radušas pie tādām slodzēm, viņu pievīla. Daļa koncertu tika atcelti.

Un tieši tad Brūss Dikinsons nolēma atgriezties Iron Maiden sastāvā.

Bleizs ilgi nesēroja par zudušo godību un jau tā paša gada izskaņā nodibināja savu grupu. 2000. gadā iznāk albums Silicon Messiah. Šis veikums izrādījās satriecoši veiksmīgs – to atzina gan kritiķi, gan Beilija cienītāji. Vienkāršā formula: klasisks heavy metāla skanējums ar lielisku vokālu un uzrunājoši, personiski teksti izrādījās tieši tas, kas vajadzīgs. Beilija balss un vokālais sniegums izpelnījās īpašus cildinājumus par ievērojamo progresu.

Ar pāris gadu atstarpi iznāca vēl divi studijas albumi 10 Dimension (2000) un Blood& Belief (2004). Kā arī koncertalbums As Live As It Gets (2003). Pēdējais veikums ar nosaukumu The Man Who Would Not Die nāca klajā pagājušogad.

2007. gadā arī grupa Wolfsbane sarosījās un ar pašu Beiliju pie mikrofona nospēlēja vairākus koncertus Lielbritānijā.

2008. gads Bleiza Beilija dzīvē nesa arī smagu, traģisku zaudējumu – mūžībā aizgāja viņa sieva un grupas menedžere Debija.

Taču viņš turpināja darbu.

Grupas Blaze Bayley pasaules turnejas The Tour That Will Not Die 2009 Eiropas, Skandināvijas un Krievijas koncerti sākās šā gada februārī. Arī mūs Rīgā 18. aprīļa vakarā gaida lielisks, enerģisks skatuves šovs ar dziesmām gan no agrāko gadu Iron Maiden repertuāra, tolaik, kad Bleizs bija tās sastāvā, gan arī viņa solo projekta veikums.

 

Komentāri
0
Bļa, nu cik var IRON MAIDEN piesaukt!
Starp citu BLEIZU pievīla ne tikai balss saites, cik nervi. Beigās šamējais pat nesēdās ar grupu vienā tūrbusā. No sērijas- SATIKSIMIES UZ SKATUVES.
+5
Kā tad nepiesauksi, ja metāla cienītājs parastais par Bleizu nekā nezinātu, ja viņš būtu palicis Wolsbane sastāvā...
0
Tagad jau itkā nemaz nav vajadzīgs piesaukt IM, jo viņa paša albumi ir pietiekami pazīstami. bet pādējais albums pirms 5 gadiem bija. Ievilkušās šim mēnešreizes ...
+1
Kur ta pirms pieciem gadiem, pagājušogad tak bija Blaze Bayley ''The Man Who Would Not Die''.
0
Bija gan, nav gan noklausīts.
0
Aaaaa, toč bija. Laikam kautkur pa cietni mētājas. Tagad vairs nesaucas Blaze bet Blaze Bayley, paskatījos ka Blaze mapē pēdējais tikai pirms 5 gadiem ...
0
Pēdējais Bleiza albums iespārda pamatīgi, ir vērts noklausīt.
+3
Koncis bija ZA-JE-BIS. Tautas gan bija katastrofāli maz; kad ierados, The Blackout sniegumu vēroja kādi 10 cilvēki, nu pieskaitot, tos, kas sēdēja pie galdiem, pīpēja un tamlīdzīgi, varbūt kādi 30 bija; līdz Bleizam savācās aptuveni 60... vismaz es tā arēķinu, jo esot pārdotas 46 biļetes.

A zrja šitā, es jums teikšu.
The Blackout nograizīja jau ierastā kvalitātē, savas jau pazīstamās dziesmas plus Skid Row - Slave to the Grind kaveri, ja neko neputroju.

Taizels vispār gāza no kātiem. Vēl viena onkuļu grupa, kas spēlē savuas jaunības iecienīto mūziku, jāatzīst, ka visai labi. Iereibušiem smaidiem un azartiskām kustībām tika maukts smagais rokenrols a la AC/DC, Sweet un tamlīdzīgā garā, krievu valodā. Ja ne vairāk, tad vismaz ļoti izklaidējošs šovs.

Motherstone izpelnījās lielu knapā skaitā sanākušās publikas uzmanību; tiesa gan ar viņu spēlēto metālkōru tam maz sakara, bet ar seksbumbu vokālisti gan. Labs bija skats, kad, kā šī parādījās savā stilīgajā prikidā uz sklatuves, tad džeki ar fotoaparātiem saspietoja ap to skatuves pusi kā mušas ap sūdu (atvainojos par salīdzinājumu). Muzikālā ziņā tur tiešām nekā prātīga nebij, kā jau teicu - metalcore ar Lacuna Coil tipa meitenes vokālu pa virsu.

Bet Bleizs nogasīja zvērīgi. I paša gabali, i Maiden hiti (Virus, The Clansman, Lord of the Flies, Man on the Edge, Futureal - moš vēl kāds, ko piemirsu) cilāja jumtu krietni. Žēl gan, ka no Silicon Messiah tikai vienu gabalu (Identity) nospēlēja, ja tagad pareizi atceros. Bleizs parādīja, ka ir profesionālis, ārdoties pa skatuvi un kustinot publiku tā, it kā uzstātos pārpildītā stadionā, un pārliecinošais sniegums iekustināja arī publiku, kas, cik nu bija sanākuši, ņēmās šiem platuma grādiem sen neredzētā aktivitātē. Cepuri nost.
+1
Bļin, kur mana vakardienas recenzija palika (t.i. šorīp ap 2:00)? Laikam aizmirsu nospiest pievienot ...

Pie Intara teiktā nav īpaši ko piebilst. Škrobe ka atvelkoties 20:40 bij The Blackout palaidis garām. Trāpīju tieši uz penšu pirmajiem gabaliem. priekš kodiena brīvā dabā būtu zb. Motherstone vokāliste priecēja acis, un kādās 2-3 dziesmās arī ausis, bet pārsvarā pietrūka balsij dziļuma. Džeks mauca standarta metalkora figņu, muzons lielākoties uz post Thrash bāzējās. Pat viens soliņš laikam bija.

Žēl ka Blaze Bayley Heavy Metal meistarstundu skatījās tikai 60 cilvēku. čalis laikam nejutās tāpēc baigi priecīgi, bet to nekādi neizrādīja, tik uzsvēra, ka atbraucis šurp pateicoties mums un ka patīk rukāt dzīvajā, ko arī demonstrēja visas 90min. 5 gadi ar IM bijusi laba skaola. "calis zin kā publiku uzkurināt. Viens no labākajiem priekšnesumiem kāds redzēts MP.

P.S. IM visi nosaukti pareiz. Man gan liekas, ka no ''Silicon Messiah'' bija kādi 3 gabali.
+2
Atliek vien piebilst, ka to tērpu ar izgrieztajiem sāniem, uzvelkot jebkurai puslīdz izskatīgai meitenei, izskatītos megasexīgi. Meitene jau smuki dziedāja, balss oky, runāja gan kā veca vārna :D
Njā Blaze gan blieza baisi... rīkle tāda kā bazūne!... tam vīram acīs bija vērojams, kas tāds mežonīgs, negribētos teikt ļauns, bet nu tāds baiss. Uzstājās jau nu super. Skaņa arī bija brīnišķīga! Neko tik sabalensētu un dzidru nebiju dzirdējis iekš MP! Un galvenais, ka neizklausijās pēc trokšņa, kā ir tad ka vienk bezjēgā sagriež par skaļu.
Laikam šis koncis tagad ir NR 1. visu laiku foršāko koncertu, kas notikuši LV, topā.
+1
Njā, to tērpu vajadzētu ieviest par metālitšu (hm, cerams pareizi izlocīju) formastērpu ;) Man gan viņas akcents patika :)

content8-foto.inbox.lv/albums96358498/blad...
+1
.. metālistšu .., bļin mēli var nolauzt.
0
teikšu, ka tas onkulis skatās ar tik dusmīgu aci, laikam lai ieviestu mazvērtības kompleksu un viņam tas izdevās, jo nah par tādu maksāt 12 Ls >:)
0
metālistšu? :D
nav gadījumā vienkārši metālistu?
neesmu dzirdējis, ka vārdu "sportistes" locītu kā "sportistšu"
toč mēli var nolauzt
+1
Līdzskaņu mijai pakļauts it kā būtu "t", un tad sanāktu "metālisšu". Bet, cik zinu, šai izskaņai līdzskaņu mijas nav.
+1
pie dirsas, tērps tik un tā labs.
+2
"tam vīram acīs bija vērojams, kas tāds mežonīgs, negribētos teikt ļauns, bet nu tāds baiss"

Tipo kas tāds?: /gallery/view/8471/
0
a a, zlobnāks bija.
+1
Jā, nikna roža šim laikam parasti končos ir.
0
ja viņam ir bērni, domājams, ka šie viņu par muļķi tur un nesaprot tādu seja vijebonu koncertos...
+2
^^^ nav tas trakākais variants.
nevaru iedomāties kā lai bērniem paskaidro šo
img.nrk.no/img/265342.jpeg...

vai šito
www.ilbaluardo.com/Cover/Audio/M%20-%2...

:D
+1
Par tiem Chaos minētajiem bērni pasmiesies.
Aber Blaze`am, jā tur ir no kā salekties.
0
nu diezvai bērni pasmiesies, jo pirmajā bildē ir redzama viņu radības "sakne", pirmvielas avots :D :D
Bet Mensonu pēc bildes var uzskatīt kā androgīnu - māte+ tēvs vienā
+1
Vispār, kurš džeks uzbildēja to momentu no blekeru konča? viņam vajadzētu klūt slavenam
0
mana doma vairāk bija,ko teikt tam bērnam, ja mazais dēlēns vai meitiņa prasa papum - Kāpēc tu uz skatuves esi ar pliku pipeli?

to dusmīgo ģīmi jau kaut kā var paskaidrot, bet plika pipele uz skatuves.. gejs vai?
0
Nu kā - bikses saplīsa.
0
neizskatās, ka viņš būtu pārsteigts :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
BigUgga
Sonnenmensch
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas