0
[#]

70-to un 80-to gadu smagā rock veterāni Whitesnake pagodināja arī Latvijas true hard rock cienītājus ar visai labu koncertu.

Iesildošā grupa šajā pasākumā bija Sanctimony. Protams, ka true Latvijas underground cienītāji atceras un ciena veco labo death stilā spēlējošo Sanctimony, taču pēc šīs uzstāšanās arī man kļuva skaidrāka stila maiņas būtība un varu atzīt, ka pēc šīs uzstāšanās varēja saprast grupas domu mainīt stilu, kas paver pavisam citas iespējas uzstāties dažādām auditorijām kā underground publikai, tā arī  komerciālo un citu pasākumu crowdam, kur gind, death, black grupas protams aicinātas netiks:)) Citējot BigUgga: "diez vai mums vajadzīgs otrs Flaying",
jāatzīst, ka izmaiņa ir vairāk vai mazāk likumsakarīga. Spēlēšanas kvalitāte vairojas ar katru uzstāšanas reizi un grupas image īpaši nav mainījusies, pasākumā vēroju tos pašus underground personāžus ar nemērīgi virpuļojošiem matiem un tādu pašu zvērīgi noskaņotu vokālistu (kaut kā nepavelk man jaunais HellHammer apzīmējums vokillers:) ). Arī šoreiz man neizdevās ieraudzīt, ka kaut viens no grupas sastāva lēkātu līdzigi kā to dara nu-metal šedevri.

Kopumā Sanctimony atstāja labi organizētas, kvalitatīvas un ar publiku komunicējošas grupas iespaidu. Runāšana starp dziesmām protams bija latviešu valodā, tāpēc nācās dzirdēt dažādas pasmieklīgas replikas no apmeklētāju vidus, viens kaut kur man no mugurpuses paskaļi norēcās "Konchai zdesj bazar bitj, zdes toljka russkije prishli", kad vokālists Jānis stāstīja par to, ka viņus iespējams dzirdēt arī Radi SWH ēterā un izteica pateicības metinātāju instruktoram un vēl viens diezgan skūts pagara auguma tipinš nogārdza : "Bila bi u menja takaja frizura, ja bi umel takzhe kak onji dalbatj":)) Limp Bizkit zākāšana izrādījas taisnība, lai arī pēdēja koncī man nesanāca to dzirdēt, tomēr šoreiz uz to es varēju noskatīties pēc pilnas programmas gan dziesmā, gan Viestura krekla uzrakstā no priekšpuses. Interesanti tikai ko ar to vēlas panākt grupa? Pēc Sanctimony uzstāšanas kādu laiku skaņotāji raustīja ģitāras un
staipīja vadus, skaņodami rock leģendu inventāru, un ar gaismas izdzišanu, vecie, daži arī paresnie, grausti parādījas uz skatuves, bet nu nodeva reāli labi un pēc pilnas programmas.

Nezinu vai vērts rakstīt kādas lielas recenzijas, jo tās var atrast citos metal review un palasot tos var iegūt pilnīgu priekšstatu par koncertu. Man pašam personīgi patika šis review un vairāk vai mazāk vadoties no tā arī nolēmu apmeklēt šo pasākumu: http://www.metalexpress.no/showreviews.asp?id=465 Bet nu kuram ir slinkums lasīt angļu mēlē varu vienīgi piebilst, ka man lielākā motivācija iet uz šo koncertu radīja ex-Black Sabbath vokālists Tonijs Martins. Sākums šim projektam ir trīs vīri ar ģičam, kuri atdzīvināja šo projektu un ir savā būtībā arī orģinālie Whitsnake sastāva dalībnieki. Bez Martina pieaicināti tika arī keybordists un buņģieris. Tā nu šajā sastāvā tika nospēlētas dziesmas no tā saucāmā klasiskā whitesnake repertuāra  70-gadu līdz 84 gada veidotajām dziesmām, pēc ši posma lielu popularitāti 87 gadā guva Coverdeils un starp citu ar savu boy-band tipa grupu paspēja būt arī Rīga šajā pašā Sporta Manēžā, kas manuprāt arī bija ļoti labs pasākums.

Var jau būt ka šādas uzstāšanas ir vairāk vai mazāk komerciāla virziena pasākums un nav visai true, bet jāatceras, ka pirms death, doom parādīšanas ap 90-tajiem tādas grupas kā Metallica, Black Sabbath, AC/DC, Motorhead, Manowar, Bad Company, Accept, Anthrax, ZZ Top u.t.t. bija to laiku metāla virsotnē. Lai arī tagad par to nākas domāt kā par pavisam citu dimensiju:))

Bildes:
by DeathAngel
by BigUgga

DeathAngel.

Komentāri
0
Izskatās, ka ir bijis tīri labs koncis, kaut arī vecie veterāni dažās bildēs izskatās stipri nožēlojami :)
0
offtopic! kas noticis ar #metal ieksh delfiem?
0
dzirdeeju, ka Sanctimony skanja esot pat labaaka kaa Chuuskaam bijusi??? izklausaas peec baigaas basnjas...
0
labaaka? nju diezi. nav man nekaada muzikaalaa dzirde, mozh taapee likaas apmeeram vienaadi? bet vispaar skanja bija laba. gan vieniem, gan otriem!
0
nu nezi, man likās, ka štruntīga skaņa, varbūt dēļ aparatūras.. bet visvairāk tracināja, kā izskatījās solists - tādā baltā krekliņā kā vīriešu apakšveļa :D nebaudāmi..
0
laba manta laba braga
0
laba manta laba braga
0
Biju uz shiem (kad bija arii Koverdails) pirms gadiem...7niem. OPUS PRO pa prieksu speleeja. *** Jasaka, vechi dzeki vecaas skanjaas
0
Vispaar nekaadi nevaru piekrist izteicienam "diez vai mums vajadzīgs otrs Flaying"...otrs Flaying, protams nav vajadziigs, bet vairaakas liidziiga stila grupas nemaz neskaadeetu. Kas ta buutu, ja, teiksim, jenjkji buutu pateikushi - mums nav vajadziigs otrs (un daudzi citi) Slayer vai Obituary vai taa taalaak? Vai tad mums vajag no katra stila tikai pa vienai grupai un basta?
0
limp bizkitam paraadiijushies nopietni konkurenti!!!
jox protams! bet man taa sntimony maazhoshanaas liekas smiekliiga pat nesaprotama. pieaugushi viirieshi un shitaa veel njemaas ar beernu lietaam
0
varbuut tad veel vaig uz krekla uzrakstiit britney sucks? tas lai nav liela vienveidiiba
0
Intars: saliidzinot Amerikas apjomus ar Latvijas, varbuut mums pat vajadzeetu nevis 1 Flying bet 0.7 Flying :)). laikam jau Sanctimony neveeleejaas vairs seedeet vienaa laivaa ar Flying un nav jau arii nekaads jeegas no Latvijaa izveidojushaas klona grupaam, kaa piemeeram black laucinaa - Nicticorax, Nightwing, Preternatural u.t.t..
0
:) britney sux dick
jaauztaisa shitaada maika un jaaiziet uz kaadu tiinju tusinju:)))
0
Preternatural gan vismaz saakotneeji vairaak NF liidzinaajaas; bet Nycticorax un Nightwing tak ir viena un taa pasha Lodbroka projekti, un nav ko briiniities, ka ir liidziigi (veel jamajam ir arii Dark Domination, ko gan nekad nav sanaacis dzirdeet).
Meerogus ar USA, protams saliidzinaat nevar, tas jau bija tik taa piemeera peec; bet ja paskataas cik grupu ir Latvijaa, un cik, piemeeram Chehijaa, tad arii iipatsvars uz cilveekuy atshkjirsies ieveerojami :) Tas, ka viena stila grupaam buus liidziigas ieziimes, ir tikai normaali. Pieljauju, ka Latvijaa buutu SF sekotaaji, bet droshi vien visi biistas no taa, ka piekarinaas birku "SF klons".
0
To death angel mes neesam black metal gruppa un ne esam NF klons.Agrak bijam,bez shaubam,bet tagad mums ir cits muzons.Es nesaprotu pec kadam kriterijam cilveki mums pieshkira pie black metal?:))
0
Intars: Man jau pasham arii nekas pret death nav, baigi ierulle, it iipashi zviedru tradicionaalaa desa kaa Edge of Sanity, Hypocrisy, Dismember, Entombed u.t.t., nekas nav pret jaunaam grupaam, lai tik vairojas krutas death bandas, bet nu doma bija par to, ka Sanctimony atstaaja sho laucinnu un ko nu tur var dariit, pietiks mums pagaidaam ar taadu pashu Flying, bez kuriem ir arii death laukaa Hellhammer projecti un veel Liepaajnieki Insane liekas.
Sergejs : man kaut kaa liekas, ka patreizeejais Preternatural = Dimmu Borgir= Balck, tb neiedzillinoties vaardos, atspeeko maybee.
0
Jaapras pasham BigUggam ko shis domaaja ar to nevajag mums otru Flying visticamaak, ka bija domaats, ka nu labi ok, Sanctimony vairs nespeelee death, mums paliek Flying, reaali taada patsha liimenna grupa.
0
ar to bi domaats, ka man tiiri labi iet pie sirds arii jaunaa sanct speeleeshanas maniere, uz skatuves jamie tikpat energiski njemaas, kaa agraak, tusinsh labs sanaak. varbuut arii paarspiileeju, par to *nevajag*, bet doma bij savaadaaka :)
0
te nevajag ipasu muzikalo dzirdi lai saprastu normalu muziku, tapec britnijam te nav ko darit.
0
Prichom te old skool metalrocks un nu-metal leekashana,nekaadi nav saprotams.Anyway neesmu redzeejis ka nu-metal paarstaavji baigi leekaatu.
0
to death angel, nu vareeji paais vaardus arii par chuskas uznaacienu pastaastiit... ;) man piemeeram ir interesanti kaa vokaalistam sanaakusi "here i go again"...
0
hier ai gou egein gan vairāk pūlis dziedāja nekā solists.
0
Vispaar ir nevis Flying, bet gan FLAYING!

To Death Angel: nu paga paga, vienaa laucinnaa luudzu neliec galliniekus ar Insane. Vini ir pavisam cita opera.

Death laucinnaa ir gallinieki FALYING, INTERMENT un MUTILATE MYSELF. No melodic death ir PRETERNATURAL, NEGLECTED FIELDS, NECROMANCER.

PRETERNATURAL ir labs melodic death. Varbuut ar dazzaam melodic black fisskaam.
Tikai taas dziesmas, kas ir iekss demo Presence ir ietureetas Neglectedu stilaa, pie tam diezgan labas.

0
hellhammer: :)
NEGLECTED FIELDS: melodiskaa desa? heh.... ;)
0
Nu teiksim taa- techno death metal, ja tautai labaak patiik.
Kas tad vinni ir, galla vai?
0
Mutilate myself? Kas tie taadi ir? Esmu bijis visos koncertos, taadus neredzeeju?
0
Vienkaarssi Riigaa mutilatori nav speeleejussi. Tikai tagad peec 2 gadu dragaassanas pa pagriides koncciem ir nostiprinaats speeciigs line-up. Atliek tikai sagaidiit, kad jaunie mutilatori samaaciisies dziesmas!
0
Hell: Insane / Interment, nojauka:(
Estragons : ar "Here i go again" whitesnakes nobeidza uzstaashanos, man jau pasham daudz labaak patiik Martin vokaals nekaa Coverdeila, bija interesanti, lai arii jamie gribeeja, lai daudzas dziesmas dzied liidz, tachu publons vaardus nezinaaja gandriiz nevienai:(
0
vah, mans pedeeja bridi izdomaaja ka neies... tas noteicoshais faktors ka coverdeils nav lika lauzt galvu iet/neiet... tekstus zinu butu arii padziedaajis :) skatoties play list dazi labi songi pat nebija atskanjoti...
0
Starp citu ljoti labi uzrakstiits rewiev. Beidzot. Tik vareeja jau veel patirzaat. Bet tas, taa... Taa turpinaat.
0
pik pik... :PP
0
True metal,Taa tik turpini...
0
oujē tas tik bija,es pat nepiedzēros:)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas