0
[#]

Īstiem death metal cienītājiem noteikti nav svešs amerikāņu grupas Malevolent Creation nosaukums; gan jau ka to zina arī ne mazums mazāk rūdītu šī stila piekritēju. Galu galā tā ir viena no uzticamākajām šī novirziena bandām (kaut arī pārdzīvojusi pamatīgas sastāva maiņas), kas nezināmu iemeslu dēļ tomēr nav izsitusies tur, kur pēc taisnības tai vajadzētu būt – uz viena slavas pakāpiena ar citiem Floridas klasiķiem kā Morbid Angel vai Deicide. Varbūt šogad izdotais, jau desmitais, albums “Warkult” beidzot spēs viņiem šo vietu nodrošināt? Nav nemaz tik neiespējami, jo albums ir tiešām izdevies spēcīgs.

Visu savas pastāvēšanas 17 gadu laikā Malevolent Creation ir palikuši uzticīgi savam stilam, tomēr arī gluži neieslīgstot stagnācijā. Tā arī “Warkult” ir reizē turēšanās pie tradīcijām un solis uz priekšu. Te ir viss, kam jābūt kārtīgā nāves metālā, bet salīdzinoši ar iepriekšējiem MC albumiem šis ir kļuvis melodiskāks, sevišķi neko nezaudējot  brutalitātē – īsts kara metāls. Attiecīga arī tematika un noformējums. Ģitāru skaņa ir raupja, varētu teikt, mazliet griezīga, bet ļoti spēcīga un smaga, enerģijas piesātināti rifi, turklāt ir parādījušies arī viens otrs ģitārsolo. Pie bungām pēc prombūtnes iepriekšējā albumā atkal ir atgriezies ilggadējais grupas buņģieris Dave Culross un rāda sevi no labākās puses, nav galīgi nekā, ko pārmest. Vokāls ir tipisks death metal rēciens, varbūt ne tik guturāls, kā daži citi, toties diezgan skaidri saprotami ir vārdi.

Par dziesmām - albumā ir gan vidēja tempa “tanki”, gan “kavalērija” - kārtīga ātruma dragātāji. Karadarbība sākas ar “Dead March” – basa spēlētas melodijas un stampājošu ģitāru vadībā vienības ieņem pozīcijas; pēc nepilnām trijām minūtēm tiek dots uzbrukuma signāls un ar “Preemptive Strike” iet elle vaļā. Tikpat ātri un nikni kauja turpinās līdz albuma vidusdaļai, kur, sākot ar “Captured”, uz vairākām dziesmām iestājas neliels atslābums, tās ir drusku piebremzētas un melodiskākas, bet uz beigām atkal atgriežas sākotnējais niknums, pēdējās dziesmas “Ravaged by Conflict” un vēl izteiktāk “Shock and Awe” rāda pat ievērojamu thrash piejaukumu. Kā bonus dziesma beigās klāt vēl ir piekabināta austrāliešu Hobbs’ Angel of Death dziesmas “Jack The Ripper” kaverversija jaukā death/thrash manierē.

Šoreiz pat Malevolent Creation ir uzdrīkstējušies arī variēt, nav vairs tā, ka dzirdot vienu dziesmu, ir gatavs priekšstats arī par visu albumu. Katrā ziņā ļoti labs albums, nemanīju nekā, kur īpaši piesieties. Tomēr gandrīz nekad jau nav tik labi, lai nevarētu būt vēl labāk, tāpēc noskaudīšu vienu aci –

Vērtējums 9/10

Intars.

 

Komentāri
0
Luuk shis gan ir viens "gabalinsh bez kauliem"! Noteikti labaaks par "The Will to Kill". Varbuut pat labaaks par "Envenomed".
0
Redžeju šos Wth Full Force festa, man nepatika, šāds detah man neiet iet dūšas, arī albums jau pēs divām dziesmām tika noņemts no maģa. Nenoliedzami, ļoti brutāla grupa, bet ne man. Labs ir Kyle Simos!
0
To Intars

Labi, paarliecinaaji, es ilgi mocijos Randoma ar to disku un nespeeju izlemt vai pirkt or nee, iessu veelreiz un drossvien neiziessu ar tukssaam rokaam:)
0
to beldegir

Dziivajaa Malevolent Creation ir nepaarspeejami, tieshaam daudz agresiivaaki nekaa ierakstaa, kur šie nekad nav bijushi par brutaljnikiem iisti uzskataami.
0
to Intars:
Man tāpat nepatika!
0
To Beldegir

Varbuut vinniem tas nebija labaakais koncis un varbuut, ka vokaalistam bija iesnas un ggitaarists bija zveerigi pohains!
0
To Hellhammer

Nē, grupa pati bija vislabākajā kārtībā, bet viņu mūzika man nepatika.
0
kas tiesii?
0
Prosta man tāds death nesaista!
0
Man kautkā tie deathi sāk patikt bet nu šis manuprāt atpaliek no jaunā kataklysm
bet vislabāk man ierulē tā thrash/ death kombinācija kā the haunted vai arī to laikam par metalcore bija jāsauc nu tā kā mnemic, lai jau tas patālu no death bet noskaņa laba
0
Intaram un parejiem!

Malevolent Creation - WARCULT! Te daudz nebus ko teikt - buy or die:) Zveers vienkaarssi! tiesaam pakkek, bet tomer the Will To kill bija labaax, bet tikai mazlietinn
0
oj The will to kill ir elliigi labs un veel + manai maatei riebjas tas jau vispaar eleganti manaam ausiim bauda maate izmisumaa
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas