0
[#]

Nu tā, kādu laiciņu atpakaļ iznākušais 10 – tais Paradise Lost albums nonāca manās rokās uzreiz, kad parādījās Latvijā, bet nu vajadzēja ilgāku laiku, lai ko normāli uzrakstītu par šo disku, jo sākuma sajūsma liedza savā ziņā objektīvi pavērtēt dziesmas, nu tad tagad....

Noklausoties šo „Paradise Lost” radās doma, ka.... „aplis” ir noslēdzies. Skatoties no pirmajiem Paradise Lost albumiem „Lost Paradise”, „Gothic” un „Shades Of God” (1990 – 1992), pāreja uz „Icon” un „Draconian Times” (1993 – 1995), neliels lēciens uz „One Second” (1997), tad notika lūzums uz „Host” (1999), tad iepriekšējā muzikālā virzība sāka atgriezties – „Believe In Nothing” un „Symbol Of Life” (2001 – 2002).... un tagad pēc triju gadu gaidīšanas Paradise Lost ir nonākuši pie... 2005 gada „Draconian Times”? Nu, pinīgi iespējams, kaut arī tik viennozīmīgi šo disku vērtēt nevajadzētu, tas drīzāk ir vislabākais no visas mūzikas, ko grupa jebkad ir spēlējusi... un manuprāt es nepārspīlēju.

Albums sākas ar drūmi simfonisko „Don’t Belong” un jau pēc pirmajiem ģitāras akordiem ir sajūtama šī albuma drūmā noskaņa. Melni ietonētais sintezatora pavadījums rada šo simfoniski drūmo atmosfēru uz kuras Holms jau kā ierasts „būvē” savas depresijas pilis.

Par Dziesmas „Close Your Eyes” spēku pārliecinājos jau koncertā. Pamatīgi rifi, spēcīgs ritms, kā vienmēr, Gregs Makintošs ar sērīgu solo partiju. Vienīgi nedaudz kaitina tas, ka Holmsa balss nepārtraukti ir zem efektiem, kas arī jūtams cauri visam albumam. „Symbol Of Life” bija „elektroniskāks” albums, bet balss skanēja dzīvāk, šeit ir otrādi, bet tā jau laikam vajadzēja!?!

Turpinam ar „Grey”, kas bija otra jaunā dziesma koncertā. Ja būtu mana teikšana, tad šī dziesma būtu pirmais singls no albuma, jo manā galvā „Grey” melodija iesēdās uz kādām divām nedēļām noteikti, singls „Forever After” tā mani neietekmēja, kas gan absolūti nenozīmē, ka dziesma ir vājāka. „Forever After” ir ļoti labs videoklips, ieturēts labākajās Paradise Lost tradīcijās, Gregs Makintošs izceļas ar garajiem (!) matiem, ļoti aktīvs, kā vienmēr, ir Ārons Ēdijs, Holms kā vienmēr stāv nekustīgs kā stabs :) Tāds nu viņš ir, bet „Forever After” noteikti ir ātrākā šī albuma dziesma, viena no skanīgākajām arī. Ļoti labs ir dziesmas fons un  dziedātājas balss pilnīgo šīs dziesmas enerģiju.

„Sun Fading” ir mana favorīte šajā albumā, šķiet visdepresīvākā albuma dziesma, kurā Holms kliedz visvairāk. Daudz Makintoša izcilo solo izgājienu. Noteikti jāizceļ foršā ideja par timpāniem dziesmas sākumā un pavadījumā.

Turpinājumā seko „Laws Of  Cause” līdz beidzamajai kompozīcijai „Over The Madness”, kas perfekti noslēdz viscaur albumam strāvojošo depresīvo enerģiju, nomāktību, melodiskumu, bezizeju no likeņa triecieniem.....

Limited Edition versijā fani var baudīt arī trīs bonusus – divus dziesmu Dub Mix – us un „Forever After” videoklipu.

Kopumā skatoties var teikt, ka Paradise Lost joprojām pierāda, ka ir šīs mūzikas karaļi. Tas nu ir viennozīmīgi!

Noteikti jāuzsver faksts, ka Paradise Lost vairs nespēlē Lee Morris, līdz ar to ir pazuduši šī bundzinieka skanīgie bekvokāli, bet nemaz sliktāks nav Džefs Singers, kaut arī Morris bija nedaudz daudzvedīgāks, jaunais bundzinieks perfekti ir pierādījis savu profesionalitāti (koncertā, manuprāt, Singers visas dziesmas spēlēja perfekti), kaut nav oficiāli uzņemts grupas sastāvā. Arī Holms ir atgriezis savu kliedzošo balsi un tīrajā dzied mazāk. Un arī mati Holmsam un Makintošam ir izaudzēti gari.

Klausoties šo albumu vēl un vēl nepamet sajūta, kā tās ir pēdējais albums Paradise Lost diskogrāfijā! Es jau ļoti ceru, ka šī sajūta ir maldīga, bet to jau rādīs laiks!

No 10 punktiem albumam droši lieku 9 un turpinu ļauties no maģa ārā kāpjošajai nomāktībai!!!

Balrogh

 

Komentāri
0
Iepriekšējo vēl slavēju pilnu muti (kaut tā arī nenopirku:)), bet šis gan man vairs nepatīk. Tā elektronika, tā alektronika... Jā; skaņas siena jau ir pamatīga. Taču dabiskums ir zudis. Nu nevaru... Noklausos savu mīļāko PL albumu "Shades Of God"... Kādreiz viņi iztika ar daudz vienkāršākiem muzikāliem līdzekļiem; arī lirika bij vienkāršāka; bet skarbāka.
Nu nav un nav šis albums pat vienas tādas dziesmas vērts, kā "No Forgiveness", vai "True Belief".
Tomēr jāatzīst, ka to, ko šie dara, viņi dara labi; es personiski liktu albumam visas 10 balles. Neatmetot cerību, ka vecie Paradise Lost vēl atgriezīsies... Ja arī pārējie grupas locekļi līdz grupas izjukšanai pagūs ataudzēt matus? :)
0
manuprāt, nevainojams albūms. varbūt, symbol of life bija kaut kur interesantāks, bet kopumā, šis albūms ir daudz drūmāks un daudz tuvāks agrīnajam PL... man patīk.
0
jā, neapšaubāmi sun fading ir ļoti depresīva... man ļoti patīk accept the pain... mana favorītdziesma.... :$
0
ārpāc cik šitais ir labs, es nevaru beigt jūsmot, man paradise lost visi albūmi, izņemot pirmo, iekš mp3 diska iespiesti, mani kompanjoni tālus ceļus ejot... no paša sākuma kā vienmēr man nepatika, bet tad pēkšņi, kā jau ar PL man ir vienkārši panesās... grūti izcelt kādu dziesmu, bet trešā ir ļoti interesanta, Holmes vēl tur tā negaidīti iedziedājis...:)) patīk + ļoti patīk

kas tam Stonerosim pa tiem matiem? bez tiem jau nevar... ņirdz mīcīdams tēvu...
0
lloti labs man jau patiik
0
"...tas drīzāk ir vislabākais no visas mūzikas, ko grupa jebkad ir spēlējusi..."

Jā, reiz tā par albūmu "Load" teica Metallica. es pēc tā noklausīšanās to gan drīzāk raksturoju kā "visdažādākais no visas mūzikas, ko grupa nekad NAV spēlējusi". Šis gadījums ir līdzīgs, imho.
0
Nezinu, gan, Paradise Lost šādu mūziku ir spēlējuši jau kopš Icon!
0
Nav pat jega te ko raxtit.
0
Kāpēc tad raksti? :)
0
Tapec, ka tas viss ir sviests kaarteejo rezi:) dabigi, ka galleedaajs sito nosaux par sudu un sitada gothic pop metal fans galu nosaux drossvien par sudu. tas ir normaals rocinss, bet te nu nav nekaa ko slaveet. te viss izklausaas apmeeram, taa, ka , ja Cannibal Corpse spelet saktu crosover, es tapt vinus slavetu un teiktu, ka ir vislabaakies, jo tikai tapec, ka ties ir Cannibal Corpse.
0
Iespeejams, labbaakais doom metal veesturei veltiitais raksts...
www.intothesun.by.ru/doomdaemon.html...
0
Pardon; uzspiediet tur uz "Muuzika"...
0
jā, visnotaļ labs raksts... doom on!
0
Hellhammer
Kārtrējo reizi pierādi, ka esi mazs, neattīstiījies! Tu zini, ko nozīmē jēdziens "mūzikas stils" CC un Paradise Lost - pat sunim jāsmejas, tu nevēlies Armani ar Pizza Jazz salīdzināt? Apgaismo mūs, speciālist! Rādi gaismu, Gendalf!
0
Nopirku šodien disku Paradise Lost "As we die for...", tie ir tribute, ko izpilda dažādas grupas. Nu zināmākās no tām (vismaz man) tādas kā Gloomy Grim, Septic Flesh, Misanthrope, Nightfall u.c.
Grūti spriest, cik veiksmīgi vai ne pārāk ir šīs kaverversijas aranžētas. Kavers jau tāpēc ir kavers, lai būtu labāks par oriģinālversiju... šajā gadījumā ir grūti pat salīdzināt. Pirmajā mirklī liekās, ka nestāv klāt oriģinālam (nevisas dziesmas protams), bet ,ja ieklausās- pat samērā interesanti un oriģināli.
Tāka Balrogh (un citi Paradise Lost fani) ja vēl nav šī diska, meklējiet veikalos.
0
līdz šim tribute izlases, kas uzreiz gāž no kājām nost esmu dzird;ejis tikai tādām mazpazīstamām (DDD) grupām kā Black Sabbath un Led Zeppelin.
0
boks: "Kavers jau tāpēc ir kavers, lai būtu labāks par oriģinālversiju..." - nu nazin gan. Vairumā gadījumu, manuprāt, tā vienkārši ir cita interpretācija, bez pretenzijām uz oriģināla pārspēšanu.
0
taisnība jau Tev ir, Intar. ,bet bieži ir tā, ka dziesma ir tā pārinterpretēta, ka ne pazīt vairs.
Nu ... velns viņu zin, bet man jau labāk- ja kavers ir labāks, tad arī viņš būs labāks... sevišķi tas attiecas uz vecu roka un metāla monstru dziesmu pārtaisīšanu... pirmīt jau minēju piemērus (sk.iepriekš).
Katrā ziņā arī pēc interpretācijas dziesmu var atdzīt par labāku esam, kā oriģināls.... bet nu tas jau subjektīvi...
0
balrogh

Kas Tev tiessi nedalec??? Ko nesaprorti?? Es tur salidzinu muziku- PL ar CC??? Kuraa dirsas caurumaa?? Runa iet par situaaciju!!!! Parlasi veelreiz! kas te ir mazinns, kurss uzraxta saldzinajumu, vei kurss isti neizlasa un jau brec virsu, jeb arii tagad pilnigi VISS, kur bus kads mans or Tavs koments parvertisies par asu vardu apmainnu??
0
Tev pašam nedalec. Neraksti idiotismus, tad arī neviens neko assu neteiks. Salīdzināt Paradise Lost ar Cannibal Corpse ir tik pat stulbi kā Armani ar Pizza Jazz. Skaidrs. Plasai mūzikas literatūru un sāc vienreiz izprast jēdzienu mūzikas stils!
0
Mans brālis vienalga ir stiprāks. Viņš jūs visus nošaus, jo viņš iet armijā un viņam ir AUTOMĀTS. Un viņš ir lasījis enciklopēdiju "POK-MY3bIKA B CCCP".
0
es jums kuro reizi varu teikt, nav jeegas striideeties, MANS TEETIS IR POLICISTS
0
Nesaprotu, kā tādam tizlam CD var ielikt 10/10? Esmu klausījies visus PL albumus, un par "Paradise Lost" sliktāks ir tikai "Host". "Symbol of Life" ir tik pat slikts kā šis jaunais CD - 6.5/10. Klausāmas ir kādas 3-4 dziesmas, bet tikpat daudz ir nebaudāmu gabalu. Pārējās dziesmas var tikai garlaikot. Ne par kādu dižo "back to roots" (vispār par to nevar principā runāt, jo par līdzīgiem var nosukt tikai 1993 un 1995 gada albumus) arī nevar runāt - stilistiski to var raksturot kā kaut ko vidēju sarp "Draconian Times" un "One Second", tikai bez ģeniālajiem soliņiem toties ar patizlas elektronikas piedevu.

"Paradise Lost" es tā nevērtēju tāpēc ka viņi liktos man par mīkstu vai popsīgu, jo man ļoti patīk gan "One Second", gan pēdējie Anathema un Amorphis albumi, ko nevaru teikt par PL, kaut gan viņi ir smagāki par šim divām blicēm. Ko līdz smagums, ja nav sakarīgu dziesmu?
0
nopirku beidzot šo albumu.
nedomāju, ka ar šo albumu grupa ir atgriezusies Draconian Times laikos (kautgan brīžiem tā šķiet gan). Ar D.Times noslēdzās grupas viens posms, un ar One Second sākās otrs, kas pašlaik ir noslēdzies pie šī albuma Paradise Lost ( Host šeit ir ārpus kārtas... starp citu Host albums tapa Nikam Holmsam esot lielā depresijā, sakarā ar tēva nāvi, kas ietekmēja to albumu tādu, kāds viņš ir. To es izlasīju Legacy žurnālā 2001.g. numurā).
No "otrā posma" albumiem man šis patīk visvairāk. Patiesībā ļoti labs. Elektronika šeit netraucē, kā brīžiem tas bija pie pēdējiem albumiem.
Objektīvi es varētu dot 12/15, bet tākā esmu vecs grupas fans (nu cik nu vecs, bet fanoju no 1997.g., kad iepazinu viņus), dodu 14/15 punktus. Man arī pietika ar vienas reizes noklausīšanos, lai pilnībā ieslīgtu šaij albumā un būt sajūsmā !
Cerēsim, ka , ja ne nākamgad, tad aiznākamgad noteikti sekos jauni šedevri no Paradise Lost.
0
Es arī ceru!!!
0
es neceru, bet jau gaidu... >:))
0
Es ar gaidu, pat ļoti!!!
0
nekad neesmu parmetis PL, shis akbums mani patiesi satrieca labakajaa noziimee, jau ar pirmo don`t belong izmetaas tirpas uz aadas,ujn tu atceries ar asaraam aciis kaa pirmo reizi senos laikus ieliki magnetofonaa Gothic albumu...nu nekas jau nav mainijies..patiesiibaa ir, muuzika ir izaugusi ar pashu grupu., atcereejos interviju ar G.Makintoshu peec One second iznakshans..vinjsh teica ka pec draconian times vinji bijushi izveeles priekshaa, vai nu taisiit veelvienu taadu pashu albumu, vai arii izjukt.nu izvelejas kaut ko mainit. Nu ja..notika dazhada stila megjinajumi, bet jau sakot ar Believe in nothing nakas nojaust ka turpmak nekadi experimenti nav gaidaami, un tas priecee...
0
labākā šī albuma dziesma ir "Spirit".
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
pincītis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas