0
[#]

Pirms kāda gada pusotra death metal pavasaris no ziemas miega piecēla arī pamatīgi iesnaudušos grupu no Floridas, kas bija viena no dižākajām grupām šī stila sākotnējā attīstībā un arī pēc tam, tomēr nu jau labu laiku, apmēram 7 gadus, bija savu darbību pārtraukuši, kaut arī oficiāli grupa tā arī nav bijusi izjukusi. Jā, jā, vecie labie Obituary ir atpakaļ, turklāt savā parastajā sastāvā, ierindā ir gan brāļi Tardy, kas uz skatuves aizņem vietas pašā priekšā un pašā aizmugurē, gan ģitāristi Allen West un Trevor Peres, tāpat kā basists Frank Watkins. Nemainīgais sastāvs lika cerēt, ka šis comeback albums izklausīsies pēc jau ierastās Obituary daiļrades, un tiešām, jaunais albums “Frozen in Time” pārsteidz tikai ar to, ka... nepārsteidz ne ar ko!

Ja nebūtu ar tehnikas progresu izskaidrojamais ieraksta tīrības pieaugums, varētu domāt, ka esam nokļuvuši vismaz 10 gadus senā pagātnē; albums izklausās tik old-school, kādus mūsdienās reti kurš vēl ir spējīgs uzveidot. Tam piemīt visas tipiskās Obituary pazīmes – lēnais, smagnējais buldozerīgums ((c) Fauns – iepatikās man šis apzīmējums), atsevišķas paātrinātas vietas ar savirpinātiem ģitāras solo, gan pati atpazīstamākā firmas zīme – neatkārtojamais John Tardy vokāls. Izmisuma un dusmu pilnais piesmakušais gārdziens skan tikpat skaidri un spēcīgi kā pirms desmit gadiem, un viss tas kopā neatstāj ne mazākās vietas šaubām par to, ka tas, kas liek tavai galvai purināties, ir nekas cits, kā vecais labais Nekrologs. Neapšaubāmi, albuma nosaukums “Frozen in Time” ir izvēlēts ļoti veiksmīgi, šis albums tiešām liekas sarakstīts jau sen un iesaldēts, lai pataupītu nebaltām dienām.

Albums sākas ar “Redneck Stomp” – nu slāj viens smags un lēnīgs stulbenis. Slāj un slāj, nu tūlīt tak jābūt kaut kam... bet nekā, stulbenis aizslāj garām. Tas tik tāds smagnējs instrumentāls ievads izrādās, kura lietderība man nav tā īsti saprotama, toties pēc tam ar “On the Floor” ieslēdzas klasiskais Obituary pēc pilnas programmas visa albuma garumā, un jau līdz ar pirmajiem vokāla gārdzieniem ir skaidrs, ka Obituary 7 gadus ilgo ziemu ir pārdzīvojuši veiksmīgi, un ir arī visai izsalkuši. Visas dziesmas ir ieturētas tipiskā Obituary stilā, mazliet pārmaiņu ienes tikai “Stamp Alone”, kas izklausās vairāk tādā kā motorheadiskā rock’n’roll garā, tomēr nenonākot pretrunā ar grupas stabilajiem standartiem.

Ko lai te vēl pasaka? Kam patika vecie Obituary, tam visdrīzāk šis arī ies pie dūšas. Kam nekad nav šī grupa patikusi, var velti necerēt uz kādām pārmaiņām – Obituary paliek uzticīgi savam stilam.

Vērtējums 7.5/10

Intars.

 

Komentāri
0
Tā instrumentālā ievada lietderība ir tāda: Tipa ja jau gaidīja 8 gadus, tad pagaidīs (uz vokālu) vēl papildus 3 minūtes. Ideja apmēram lai nedaudz pakaitinātu klausītaju :) To izlasīju vienā Obika intervijā. Albuma novērtējumam varu pilnīgi piekrist - nekas "tāds", bet tomēr forši.
0
Normals albums.Hopkins=sux
0
Old school rules!!! Obituary fans neesmu, bet viņu mūzika ir viens no vissčosīgākajiem Death metal, kāds pastāv!
0
Liekas ka kornam ar teksta analīzi tā švakāk.
0
Man ar analizi viss kartiba. tu vienkrashi gvelz stulbumu!
0
Nu tad pasaki kas tur bija tik stulbs, ja jau esi sācis runāt.
0
Kad sadurās pilnīgs idiotisms ar pilnīgi saturīgu un visādi citādi sakarīgu, pamatotu tekstu.... Es jums teikšu, visus sveikšu, mūsu jautrā Ribentropa paktā paies visa nakts. Velkam galvā spaiņus un sadodam viens otram pa muti. A?
0
Hopkins es neesmu papagailis izlasi pats to ko tu uzrakstiji un padoma.Bet labak doma pirms raksti.
0
Spaiņiem var izgriezt arī caurumus acu rajonā, un tad kad tos caurumus tur izgriež, tad var redzēt kautko.
0
haha jāpasmaida. Nu padomāju :) Bija uzrakstīts tikai ka jaunā Obituary (saīsināti Obiks:) albuma pirmo dziesmu banda ir taisījusi bez vokāla, jo gribēja lai klausītājs biski pagaida uz to. Albums visādi labs, novērtējumam piekrītu, Intaram ir uzrakstījusies laba recenzija. Es tikai nesaprotu kur ir tava problema? Korn esi par daudz saklausījies vai kas? :)
0
Speciāli kornam: izvilkjums no Zero Tolerance žurnāla (UK), Nr 5, jūlija mēnesis:
Redneck Stomp:
The opening track is a mid paced and repetitive head banger. Listening to it, you are patiently waiting for the vocals, which never come, and then the song quickly fades out.
"We figure it's been eight years and it would be cool to make everyone wait just three more minutes for the vocals", adds drummer Donald Tardy. "It's also not annoying intro where you will skip it for future listens."
0
Es savam spainim izgriezu arī caurumu mutes rajonā, lai varētu pateikt k0rnam, lai aiziet iedzert indi. Visiem būs vieglāk.
0
Ja kas, Hopkins, es arii taa padomaaju, kur nafig tas vokaals pazudis!!! :)
Bet nu mans veertejums ir ok; savaa stilaa ietureets
0
Kāpēc tu domā, ka korns būs izgriezis kaut vienu caurumu savā spainī, lai dzirdētu to, ko tu saki?
0
Hell yeah! tas ir kaut kas:) OBITUARY - kings of true death metal! Sodien taisni klausijos Slowly we Rot! izcili! Pieminekli, kas savu darbinu izdarijusi kartejo reizi (nu pec tada pailga atvalinajuma:) vienkarsi un neatkartojami!
0
ha ha ha:))))))))))) Ej nu dirst! tas ir labais, tas pokemons sukatajs - Korns:))) Apskatie labak, ko tas duraks ir bilde ielicis - Sepulturu! Izteicieni " doma ko raxti" :))) yeah! Ew, tas mudaks laikam atradis datorzali bernudarza! Hey Korn, fuck off and masturbate your rotten dick fatherfucker!
0
"Frozen in time"kārtējo reizi pierāda,ka keksi no "Nekrologa"nenoveco.Tā pati,drebuļus uzdzenošā,ķērcošā,no augšas uz leju viļņojoša balss.Ļoti plaša amplitūda.Tādas otras grupas nav.Respekt.........
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas