0
[#]

Pēdējā laikā esmu atklājis ne vienu vien labu melodiskā death grupu no ASV, un tajā skaitā arī Vehemence ir raduši ceļu uz manām ausīm. Vehemence nāk no Fīniksas Arizonā, un varbūt tādēļ arī muzikālais stils tiem ir mazliet savdabīgs, kaut gan nav arī nekas pārāk ekstraordinārs. Jaunākajā albumā – pērn uz Metal Blade izdotajā “Helping the World to See” tas ir mazliet atšķirīgs no tā, kas bija dzirdams iepriekšējā viņu garadarbā, 2002. gada “God Was Created”, ar ko man darīšana sanāca vispirms. Ja “God Was Created” saturēja mierīgākas un sentimentālākas dziesmas, ko varētu raksturot kā death metal balādes ar niknu vokālu, tad jaunākajā veikumā agresijas ir krietni vairāk.

Klausoties šo albumu šķiet, ka Vehemence džeki saka: “Kamōn, mums taču vajag riktīgi nikni kapāt, jo mēs tak galu galā esam death metal grupa, vai ne?”, tomēr tai pašā laikā ik pa brīdim virspusē izlaužas doomīgais balādiskums. Tāda īsta balāde albumā ir tikai viena – gandrīz vai tīri instrumentālā (tajā ir tikai četras rindiņas teksta) dziesma “Alone in Your Presence”, tomēr momenti ir gandrīz vai katrā dziesmā. Taču kopumā vispār nevarētu sūdzēties par death metal raksturīgā niknuma trūkumu. To pietiekamās devās nodrošina vokāls, pareizāk sakot, abi vokāli – solista izpildītais growl, kas variē no dziļiem gārdzieniem līdz diezgan augstiem ķērcieniem, apvienots ar basista back vokālu, kas brīžiem atgādina aptrakuša papagaiļa brēcienus. Un, protams, tā nav vienīgā death iezīme Vehemence skaņās – rifi ir daudz un dažādi, gan sulīgie “dž-dž-dž-dž” tipa, gan arī augstāki un melodiskāki, turklāt ļoti bieži tie savirpināti visai tehniskās un interesantās kombinācijās, ar visādiem breikiem un tempa maiņām. Te jāpiebilst, ka ģitāru skaņa ir patīkami sulīgi dūcoša. Sōliņi ir gana daudz un smuki, kā spilgtākie šķiet septītajā dziesmā “Spirit of the Soldier”, un arī dziesmā “What Could Go Wrong?”, kurā pat jūtamas Blind Guardian atskaņas. Bundzinieks ar nav nekāds vakarējais, veiksmīgi kombinējot dažādus ritmus un parādot arī atzīstamas ātruma īpašības. Bass gan sevišķi no maisījuma ārā nelien, bet lielākoties neuzkrītoši biezina vispārējo skaņu, lai gan šur un tur tā gurksti ir skaidri sadzirdami. Sintezators te vairs netiek izmantots, klavieres arī tikai vienā dziesmā parādās. Varētu teikt, ka šis Vehemence albums skan drusku līdzīgi kā Kataklysm jaunākie veidojumi ar palielinātu melodiskuma devu, mainīgākiem tempiem un bez tik uzmācīga hyperblast.

Tematika dziesmām ir dažāda – ir gan par karu (jau pieminētais “Spirit of the Soldier”), gan par teroristiem pašnāvniekiem (“Kill for God”), gan par komā guļošu mīļoto (“By your Bedside”), gan par reliģiozo liekulību (“Trinity Broadcasting (Know Your Enemy)”), bet teksti nav nekādi izcilie (kaut gan metālā izcili teksti vispār ir diezgan reta parādība). Pavisam diskā ir 11 dziesmas, no kurām pēdējā skaitās bonus dziesma, kas pirmoreiz parādījusies pirmajā šīs grupas demo, kā arī gandrīz stundu garš videomateriāls, kas satur ierakstus no koncertiem, studijas darba un šādus tādus jokus no Vehemence sadzīves.

Kopumā var teikt, ka albums ir varen labs, piedāvājot diezgan plašu death metal spektru, no rāmiem un skumīgiem balādiskiem momentiem līdz itin pabrutāliem uzbrukumiem, neaizmirstot par melodiju, kas gan vairāk tiek panākta ar krāsainiem rifiem nekā sologājieniem.

Vērtējums – 8,5/10

Intars

 

Komentāri
0
Labi teikts! Man gribētos izcelt dziesmas To the Taste un Her Beautiful Eyes. Dziesmas laikam no to "straujo uzbrukumu" sērijas. Cik nu uzlieku šo albumu, tik šīs dziesmas klausos kā pirmās jo vismaz Her Beautiful Eyes ataino man vistīkamākās Deathmetal nianses.
0
Es gan diži lielu muzikālu atšķirību no "God was created" un "By your bedside" nesaklausu, ir jau protams šis tas, bet tāda krasa atšķirība nē. A vispār Vehemence manā bandu topā stabili turas pirmajā trijniekā jau kopš "God was created" laikiem.
0
Vokāls izklausās labi. Man tas aptraku.šais papagailis tīri labi patīk. Bet tā kopumā, nebija tik slikts, kā mani jau sabiedēja. Atsit Amon Amarth tie balādīgie meldiņi. Nosaukums albumam gan ir makten tizls. Izklausās pēc kautkādiem emo-core. Viszinošiem un saprotošiem jauniešiem, kas taisās pasniegt neatšķaidītas emocijas, un taču beidzot atvērt visiem acis, kas notiek patiesībā. Un kas tad notiek patiesībā? Nu tā tikai izskatās, neesmu lasījis tekstus, nezinu, ko viņi tur apdzied, un nebūtu ar tik svarīgi. Bet nu 8,5 man liekas stipri par šerpu. Krāsu palete nav tik bagātīga lai saņemtu vairāk par - "Nu tā kā Amon Amarth man tīri labi šad tad uzliekās fonam, kamēr nevaru izvēlēties ko īsti paklausīties, tad pārmaiņas pēc varētu arī šos onkoļus šad tad uzlikt, kaut vai tā aptrakušā papagaiļa dēļ, kurš ir kudiš ku labāks par Amon Amarth knap-pūti"
0
Man jau gan Amon Amarth labi iet pie dūšas, un viņu vokāls nemaz ar tik knaps pūtējs nav. Tā ka nav nekāds brīnums, ka šos vērtēju tik augstu.
0
so many smart words for something like this...
what a pitty
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
PeterisP
Pieslēgties
Meklētājs
Komentāri
Viskas