0
[#]

Ja jau reiz esam pievērsušies arī pavecāku albumu apskatīšanai, uzpļekāšu es ar kaut ko no tās sērijas. Nosaukums Demigod lielākai daļai droši vien pirmām kārtām asociējas ar veiksmīgo poļu megagrupas Behemoth albumu, tomēr, šķiet, mazāk zināms ir fakts, ka eksistē arī tāda grupa no Tūkstoš ezeru zemes, t.i. Somijas, un tie reiz tālajā 1992. gadā izdeva albumu ar krāšņu nosaukumu “Slumber of Sullen Eyes”, kas viņiem bija pirmais pilnais albums, un uz desmit gadiem palika arī vienīgais. 2006. gada 1. janvārī, iekļaujot arī 1991. gada demo “Unholy Domain”, pārizdeva Avulsed līdera Dave Rotten stūrētais leibls “Xtreem Music” (tā ka faktiski itin svaiga relīze :)), un viena šāda kopija nonāca arī manos nagos. Pie manis tā nonāca, jo jau krietnu laiciņu pirms tam es, ak jel nekrietnais, biju pamanījies no starptautiskā tīmekļa pagrabiem izvilkt šo pašu albumu, sakonservētu mums tik mīļajā .mp3 formātā, un secinājis, ka ne velti death metal elitisti šo albumu min starp labākajiem žanrā, tādēļ pie pirmās izdevības apstellēju šo garadarbu arī sev spīdīga ripuļa formātā.

Nu bet lai velns par stenderi paliek, ku šis albums ir labs! PSC vienkārši... Tam piemīt kaut kāda suģestējoša vara, šķiet, es vēl neesmu spējis to noklausīties vienu reizi, bez atkārtošanas. Ar neizprotamu hipnotisku spēku tas ierauj klausītāju saīgušo acu snaudas murgainajā puskrēslā, kur pekles mošķi rēgu mežā laupītājus spēlē, viršu krūmiņiem pāri palēkdamies un aiz aprepējušu koku stumbriem slēpdamies. Pamatīgs klasiskā desas stila buldozers, kurā veikli ievīta smagnēji doomīga noskaņa, reizē slāna un fascinē ar izteikti sabiezināti tumšu atmosfēru; savdabīgas soloģitāras melodijas kontrastē un tai pašā laikā saplūst ar tradicionāliem, bet apokaliptiskiem rifiem, kam piebalso efektīgs pusčukstošs rīkles rūceklis. Visi instrumenti skan tā, kā tiem jāskan – ģitāras ir sulīgas, bungas dārdošas, vokāls žanram raksturīgs, un, lai arī ne no pašiem izcilākajiem, tomēr virs vidējā līmeņa. Viss ir it kā diezgan tradicionāli, visa spēlēšanas maniere ne ar ko sevišķi pārsteidzošu neizceļas, tomēr jebkurai no dziesmām šeit piemīt tā neaprakstāmā, uzmācīgi drūmā un smagnējā aura, kas savā biezumā ir biedējoši pievilcīga.

Tādējādi atkal varam pārliecināties, ka, līdzīgi kā pavārmākslā, no vienām un tām pašām izejvielām var iegūt gan pliekanu, kaut ēdamu produktu, gan arī izcilu šedevru – visu izšķir kaut kādas netveramas nianses, proporcijas un radoša dzirksts. Šeit neapšaubāmi ir runa par otro variantu – neatrodu pilnīgi nekā, kur piesieties.

Vērtējums: 10/10

Intars

 

Komentāri
0
šis man agrāk bija oriģinālajā kasetē, albums bij laps, galvenais ka džeki tajā laikā bija baigi jaunie, vismaz tajā bildē kas bij kasetē baigie gurķi izskatījās...t.i...neska... vīru no cepures:)
0
nu kas tas...neskati vīru no cepures
0
Ir, ir bildēs tādi gurķīši, šortos un rūtainos kreklos :DD

P.S. Bet lai vārdiem beigas neaprautu, nevajag rakstīt pārāk daudz simbolus pēc kārtas bez atstarpēm (precīzi neatceros, cik Bigijam tur tas limits bij).
0
Šis ir viens no tiem materiāliem, kas ar savu meditatīvo šarmu pakļauj un reizē remdē vēlmi skiet, ārdīt, demolēt, tāda skaista apziņa, ka tā gaļas maļamās mašīnas vītne neizbēgami arī manas miesas mals vienā smukā kotlešu masā (manuprāt, diezgan feini kaut kas līdzīgs bija atainots S.Spilberga darbā “War of the Worlds” vai ar tais F.Rossi filmas “Quo Vadis” arēnu epizodēs, kur Nerons rīko gluži vai kristiešu cienīgas dzīres, šamos pataisot par vienu saldu mielastiņu lauvām).

Dikti jau salds kumoss tā pēdīgā dziesma uz 13 ar puss minūtēm skanējuma, gribas aizvērt acis un nevērt vairs šai saulē tās vaļā.

Darbu vērtēju 9,5/10.
0
Nezinu vai varu tik augstuvertēt, brīdinu ka vispirms rakstu, pēc tam lasu. Ja vecs un labs albūms, sen atpakaļ kad meklēju ko līdzīgu Hypocrisy, ierakstīju vārdu atmospheric arhīvos un atradu šo, otrais ši grupas albūsm ir pilnīgs sūds, bet šis ir labs, monotons, zems, vidēji ātrs ar raksturīgākajām death iezmīmēm. Grave un bolt thrower sakrustoti, apmēram tā. Bet domāju ka viena balle pa daudz, to tikai Demilich ir pelnījis. Kaut arī šis ir kaut kas uz to pusi, ari neparāk saulainās atmosfēras ieturētas meldiņas, ir patīkamas augšiņ brīžiem, dažādi intersanti sakombinēti soliņi, ne gluīži sķībie, bet pietiekami asiem stūriem lai varētu teikt, jā šis ir drūmais. Daudz pratīgi izmantotas kačkas, labk ņemt šadu vecu matereālu kas ataisno sava laika merķus, nevis to ko tagad klonē vienu pēc otra ārā.
0
"..labk ņemt šadu vecu matereālu kas ataisno sava laika merķus, nevis to ko tagad klonē vienu pēc otra ārā."

Sanāk, ka agrāk tiem, kas izteica sevi mūzikā, bija pavisam citi mērķi, kā visiem tiem, kas dara to šodien ?
0
A kurā vietā tur bija dziesma uz 13arpus minūtēm skanējuma?! O_o Albuma pēdējā dziesma ir zem 3 minūtēm; Pats disks man nav tagad pie rokas, bet šķiet, ka "Unholy Domain" demo arī tādu brīnumu nesaturēja.
0
Nu muļķi tak dzenu, protams, ka nav tādas dziesmas tai albūmā, vienkārši niezēja uzzināt, cik ilgi neviens par to nekā neteiks. Žēl, ka tu Intar tik ātri iznīcināji manu sazvērestības plānu.

1:0 tavā labā.
0
Kad skrien pakaļ otrais, tad jau neredz kur pirmais skrien, jo visu laiku esi aiz muguras, protams, lielāka daļa grib būt priekša. jaskrien tur kur redz kur skrien. Protams dažiem tīri labi patīk būt rindā lai tad zem viņiem ir pakļautie.
cilvēkie iedalās vienādajos, un pakļautajos.
Nu protams var taisīt biksīšu muzonu kā huskvarn, mērķis tiek sasniegts.
0
Ko tu tur runā? Huskvarn - laba grupa. Viena no labākajām pašmāju.
0
un par ko runā tu ?
0
Es nesaprotu, kāpēc tu viņus šeit vispār pieminēji, turklāt tik negatīvā veidā.
0
ja, kapēc es vispār atvēru muti.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Lācis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas