0
[#]

Domājams, neviens Metal mūzikas klausītājs ar grupu Meshuggah nav jaiepazīstina. Tiem, kuri neko nezin par šo grupu joprojām, skaidrojums varētu būt visai īss – disku rokā, pie maģa klāt un saturies. Meshuggah ir grupa, kuras fanupulkā ietilpst milzumdaudz populāru mūziķu, piemēram Robb Flynn no Machine Head, Phill Anselmo no Down un vesela virne citu. Nav nekādu jautājumu, kādēļ – Meshuggah ir neatkārtojama, oriģināla un apbrīnas vērta grupa. Tādas otras mūzikas nav un, domāju, šādā līmenī un izpildījumā arī nebūs. Meshuggah, tā ir dzīva leģenda Metal mūzikā. Jaunakais albums «Obzen» vien nostiprina šīs grupas kulta statusu. Pēc atzinību ieguvušā un 2006 gadā pārizdotā albuma «Nothing», kas uzcēla Meshuggah vēl augstāk Metal mūzikas slavas zenītā, šī grupa, pierādot savu eksperimentālistu dabu, ierakstīja ļoti dīvaino, bet neatkārtojamo albumu «Catch 33». Pēc programmēto bungu lietošanas un dīvainu eksperimentu gūzmas minētajā albumā ar «Obzen» Meshuggah atgriežas pie dzīvajām bungām, mehānisko rifu buldozeriem un galu galā ar «Obzen» Meshuggah ir izdevuši tanku, kuru palaižot brūk un iznīkst viss apkārt. Šī ir mehāniska iznīcības mūzika, vajag nervus lai šo izturētu, tāpēc ja velies pārbaudīt sav izturību – ņem «Obzen», liec klausīties un – turies!!! Spēks!

Kaspars

 

Komentāri
+1
patiesībā, diezgan meditatīva mūzika. nezinu, iznīcības tur nav, drīzāk, caur haosu iepazīstam to, kas ir miers. albūma artwork ir pilnīgi atbilstošs mūzikai. muzikas izpildījuma līmenis gan ir graujošs. pameklējiet, un youtubā atradīdsiet kā dažādi censoņi rīko kontestu par to, kurš labāk nospēlēs dziesmas Bleed ritmu uz bungām... impossible.

kopumā - filosofiska, destruktīva, bet tajā pašā laikā uz meditāciju vedinoša mūzika, kuru nospēlēt ir traki grūti.
0
Tik cik maispeisā paklausījos :
1 - To bleed ar triggeriem zinošs buņģieris var nospēlēt.
2 - Man skanējums baigi atgādina kautko uz *core pusi - tātad nepatīk. Un neko īpašu tajā mūzikā pagaidām nesaskatu.

Ok. Čaļi ir tehniski, bet kopā tas izklausās ne pārāk, lai neteiktu vēl skarbāk.

Mans subjektīvais viedoklis tipa.
0
bļins vienmēr šitos jaucu ar hardkōristiem Merauder
0
a es youtube neatrod neko tādu par to dziesmu ''bleed''
0
grūti iemaukt meshuggah + bleed? man tur diezgan daudz atrod :)
ja tu raksti meshuggahdrumultra megacompetition veryawesome, tad moš arī nevar atrast.
par albumu - normāls blieziens
a par spēlēšanu - tur uz gičas man grūtāk būtu ne tieši nospēlēt, bet atcerēties to visu ;D
0
+1
ahujenna labs alboms. ir ar pamatiigu core pieskanju. bet nu taa ritmika ir vienk pzc. nav taada klasiskaa kachka kas kaukaa neapzinaati shuupo uz priekshu un atpakalj bet taads poliritmiski dragaajoshs buldozer perforators. un tam paari leenas druumas attaalinaatas (ne)harmonijas. vot tas ir smagi nah!!!!!
0
Ir ir labs - pirmās dziesmas laikā likās, ka skan soilwork, tikai bez tās debilās dziedāšanas. Mešugam nav ne vainas, bet lielās porcijās nevarētu izturēt.
0
sorry par iekakāšanu, bet šis ir šūds. tas pats ~kōrs (tie paši vēži citā kulītē) tā sacīt.
+1
koors ir zajebis sorrii par provoceeshanu
0
kā kurš kōrs, protams; oldskūlais hārdkōrs un grindkōrs ir ok. No šitā Meshuggah albuma esmu dzirdējis tikai pāris dziesmas pa rādžiņu, ko Terzens laiž, bet vispār negaidīti ok izklausās; tā jau man pēc "Destroy Erase Improve" nekas no viņiem tā īsti necepīja.
0
Vārdsakot, pēc augstāk lasītā man šķiet, ka daži no mums akal nesaprot, ko runā. Nu, katram gadās; un tomēr - tāds izteiciens, kā "tas pats ~kōrs" te nu gan neder.

Meshuggah, teorētiski, spēlē to mūziku, ko ienīstu vairāk par jebkuru citu pasaulē - t.s. modern thrash. Taču, tāpat kā Metallica 80-tajos spēlēja tādu thrash, no kura citus epigoņus šķīra gaismas gadi, tāpat tagad visas neskaitāmās modern thrashy grupeles nav cienīgas Meshuggah kurpesnospodrināt.
Ja pilnīgi visi citi šai žanrā to vien dara, kā zelē to raksturīgo saundu caur neizteksmīgiem rifiem, ar 3. šķiras amatieru cienīgām iemaņām, tad Meshuggah dara to tādā līmenī, ka, neatkarīgi no patikas vai nepatikas pret pašu mūziku, cieņa tomēr rodas. Vienīgais gadījums, kad šai mūzikai rodas arī 3. dimensija.
Kvalitāte - labākais vārds, ar ko šo raksturot.
Lielisks, aizgrābjošs darbs.
0
kaifīgs albums. man ļoti patīk.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
neverforgotten
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas