0
[#]

Ir tāda norvēģu Funeral Doom grupa Funeral. Klausoties viņu iepriekšējos albūmus, man šī grupa ir izveidojusies par vieniem no iecienītākajiem depresīvās, maniakālās un dikti slimās mūzikas māksliniekiem. Tikai, viena problēma – sistemātiski, dažu gadu laikā ir miruši nozīmīgi grupas dalībnieki. Sākumā basists, un pirms 2 gadiem ģitārists. Jāatzīmē, ka abi bija atbildīgi par dziesmu komponēšanu. Šis aspekts ir svarīgs, ja gribam kaut ko pateikt par jauno Funeral veikumu.

Līdz ar pamatsastāva dalībnieku došanos uz viņpasauli, uz to pašu pusi ir devusies viņu mūzika, un grupas rokraksts – tāds groovīgs, kačīgs un izsmalcināti melodisks Doom’s. Jaunie dalībnieki pirmo reizi paši sacer mūziku šai grupai, un cenšas tikt līdzi nelaiķu sasniegumiem. Pirmais mēģinājums ir ok, tomēr, vēl ir jāpiestrādā, lai radītu kaut ko līdzīgu vecajam Funeral, kuru tik izcili raksturoja In Fields of Pestilent Grief un neatkārtojamais From These Wounds.

Bet, kā liels pluss jaunajam albūmam ir sadarbība ar leģendāro Doom Metal vokālistu Robertu Lovu (Solitude Aeturnus, Candlemass). Šis mākslinieks ir vienkārši izcils, un ar savu austrumnieciski ievirzīto klasisko vokālu liek skudriņām skriet pār visu miesu, kad viņš piesauc nāvi, bezcerību un vispārēju postu cilvēcei. Kopumā, albūms ir izdevies, tomēr mums ierastais Funeral tas gluži nav. Bet, gan jau ar laiku būs.

8/10

Edenbeast

 

Komentāri
0
Njā, albums samērā labs, bet reāli izceļas tieši dziesma ar Lovu pie mikrofona. Ar sieviešvokālu man viņi labāk patika.
0
Būs jāievērtē. Funeral dūms manai ausij paliek arvien tīkamāks. Es pēdējā laikā daudz sēžu uz Ahab`a...
0
Bet šitais jau nav funeral dūms, lai arī vieni no pienieriem, tomēr jau kādu laiku vairs nav ieskaitāmi šajā kategorijā.
0
opābļeģ - jau ir ārā jaunais?

etc.appspot.com/20/8/2008/nave.html...
-3
Sis lielakoties atgadina funeral slaageri, jau sakot no pirmas dziesmas saakuma..Nekads tur doom. Viss jaunais funeral doom ir neizdevies.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas